هادی سیم

آموزش رویت

انتخاب نوع معماری ساختمان یک موضوع کاملاً شخصی است و این به صاحب خانه بستگی دارد که چه نوع سبکی را برای خانه خود بپسندد. یک طرح معماری خوب ترکیبی از دو فاکتور زیبایی و عملکرد است.

بین آن چه که خوب به نظر می رسد و آن چه که برای خانواده شما کارآمد است باید تعادل برقرار شود. در واقع یک خانه رویایی نیز باید بر اساس نیازها و سلایق اعضای خانواده ساخته شود و علاوه بر زیبایی به بهترین شکل قابل استفاده باشد.

نمی دانید از کجا باید شروع کنید؟ آشنایی با سبک های رایج معماری گزینه های پیش روی شما را محدودتر می کند و راحت تر می توانید طرح ایده آل خود را انتخاب کنید.

با داشتن یک سبک کلی در ذهن، یک معمار می تواند یک نقشه کامل طراحی کند. در ادامه به معرفی چند سبک رایج معماری و آن چه که آن ها را در زمان خود برجسته کرده است، اشاره می نمائیم. با ساختمانچی همراه باشید.

انواع معماری

معماری کرفتسمن Craftsman

اگر خانه ای فریبنده و با هویت می خواهید، سبک کرفتسمن (Craftsman) بهترین گزینه برای شما می باشد. این سبک بیشتر بر روی ویژگی های جزئی که یک خانه را منحصربفرد نشان می دهند، تاکید دارد.

نرده های دست ساز، تیرهای سقفی نمایان و المان های چوبی پر زرق و برق حسی از گرما و صمیمیت به فضای چنین خانه ای می بخشند و محیطی دنج و آرام برای ساکنین فراهم می نمایند.

این خانه ها دارای پلان باز هستند و فضای آن ها دلباز است. به دلیل استفاده از متریال های چوبی در ساخت خانه های کرفتسمن، آن ها ساده، طبیعی و روشن هستند.

معماری Craftsman

معماری مدرن

خطوط منظم و طرح های پیشرفته منجر به ایجاد یک خانه مدرن می شوند. این خانه ها دوستدار محیط زیست هستند و نقش بسزایی در کاهش مصرف انرژی ایفا می کنند. سقف های مسطح، خطوط صاف و استفاده از مصالح مدرن زیبایی خانه های مدرن را برجسته نموده است.

برخی از خانه هایی که با سبک معماری مدرن بنا می شوند نمایی تمام شیشه دارند و ارتباطی تنگاتنگ بین فضای خانه و محیط بیرون در آن ها نمایان می شود.

درب و پنجره های شیشه ای نور خورشید را به بهترین شکل از خود عبور می دهند و فضای خانه بسیار روشن و دلباز به چشم می آید. یکی از ویژگی های معماری مدرن پرهیز از ایجاد هرج و مرج و شلوغی است. سادگی و بی آلایشی در این خانه ها به وضوح دیده می شود.

معماری مدرن

معماری کولونیال

همیشه در مورد خانه های سنتی حسی نوستالژیک وجود دارد و خانه های کولونیال از جمله خانه هایی هستند که با نمای کلاسیک خود زیبایی را به تصویر می کشند. سبک کولونیال از سال 1600 رونق گرفت و بر پایه ساخت و ساز یکپارچه و معماری متقارن می باشد.

بخوانید!  خانه های لوکس طراحی شده توسط شرکت McClean Design

پنجره های با فاصله، کرکره ها و دالان ها در خانه های کولونیال بارز و برجسته هستند. اتاق ها در این سبک معماری به صورت مربعی شکل بوده و نمای کل خانه حالتی مستطیلی دارد.

ساخت خانه با معماری کولونیال ایده ای بسیار عالی برای خانواده های پر جمعیت است؛ زیرا به اندازه کافی فضا برای اعضای خانواده دارد.

معماری کولونیال

معماری روستایی

معماری روستایی به عنوان یکی از معماری های کاربردی شناخته شده است. زیرا فضای لازم برای انجام فعالیت های مختلف را در بر می گیرد. خانه ای که با این سبک معماری ساخته می شود دارای تیرهای نمایان و ظاهری تقریباً رنگ و رو رفته است.

معماری واقعی این خانه ها بسیار ساده است و اتاق های ساده و بزرگ در آن دیده می شود. فضای خانه های روستایی به اعضای خانواده این اجازه را می دهد که از زندگی در فضایی بزرگ و دور از هرج و مرج و شلوغی لذت ببرند. این سبک از معماری نیز مانند سایر سبک ها زیبایی خاص خود را دارد و مورد پسند واقع می شود.

معماری روستایی

معماری فرانسوی

تصور کنید در حال قدم زدن در حومه شهرهای فرانسه هستید. چه حسی به شما دست می دهد؟ مسلماً از معماری خانه ها در مسیر لذت خواهید برد. این حس و حال دوست داشتنی ناشی از زیبایی معماری خانه هایی است که با سبک فرانسوی بنا شدند.

اکثر آمریکایی ها طرفدار این سبک معماری هستند و سعی می کنند خانه های خود را با پیروی از آن بسازند. ویژگی های اساسی نظیر شومینه های بسیار بزرگ، حمام های لوکس و باغچه های زیبا فضایی دلچسب و زیبا ایجاد می کنند که مورد پسند تمام سلیقه ها واقع می شود.

یکی از بارزترین مصالحی که هم در نمای ساختمان و هم در دکوراسیون داخلی این خانه ها استفاده می شود انواع سنگ است. علاوه بر آن پنجره هایی که ارتفاع آن ها از سقف تا کف می باشند زیبایی چنین خانه هایی را دو برابر کرده است.

معماری فرانسوی

معماری نئوکلاسیک

اگر بخواهیم معماری نئوکلاسیک را در یک جمله تعریف کنیم، می توان گفت نئوکلاسیک اجرای سبک معماری کلاسیک بر روی امکانات مدرن می باشد. بنابراین می توان نتیجه گرفت معماری نئوکلاسیک بعد از معماری کلاسیک ایجادشده است.

معماری نئوکلاسیک

معماری و دکوراسیون داخلی

بدون شک معماری و دکوراسیون داخلی با یکدیگر متفاوت می باشند، اما ارتباط این دو تنگاتنگ می باشد. در معماری داخلی اصول ساخت سازه مورد بررسی قرارگرفته و در کنار کارایی فضا به زیبایی آن نیز اهمیت می دهند.

در مقابل آن دکوراسیون داخلی به چگونگی چیدمان فضا با استفاده از المان های مختلف می پردازد. تناسب ابن دو در کنار یکدیگر می تواند فضایی زیبا در اختیار افراد قرار دهد.

بخوانید!  مزایای استفاده از بلوک CLC در ساختمان

معماری و طراحی داخلی

طراحی معماری داخلی و طراحی داخلی شباهت های زیادی به یکدیگر دارند. به طور کلی می توان گفت نکته مهم در تفاوت آن ها میزان توجه به چزئیات می باشد. همان گونه که قبلا نیز اشاره شد، در معماری داخلی به چگونه ساخت سازه توجه می شود.

این در حالی است که در طراحی داخلی به جزئیات بیشتری می پردازند. آن چه که در طراحی داخلی مورد توجه قرار می گیرد، طراحی فضا با توجه به خلقیات افراد و توجه به جنبه های زیبایی شناسی صورت می گیرد.

معماری داخلی ساختمان

معماری داخلی ساختمان متصل کننده طراحی داخلی و معماری می باشد. بدون شک معماری داخلی ساختمان بر قیمت آن بسیار تاثیرگذار بوده و هم چنین می تواند زیبایی فضای داخلی با استفاده از ایده های دکوراسیون داخلی را چندین برابر کند.

اهمیت طراحی معماری خانه از آن جهت که باعث ایجاد نمایی زیبا در خانه می شود، قابل توجه می باشد. معماری داخلی به تناسب کاربرد فضا و توجه به زیبایی آن صورت می گیرد و از این رو باید توجه ویژه ای به آن شود.

رعایت اصولی که در ساختمان سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند، باید مورد توجه قرار گیرند. برای مثال می توان به اصول نورپردازی در معماری اشاره کرد. رعایت استانداردها نیز از دیگر نکات مهمی است که در معماری داخلی ساختمان باید به آن توجه شود.

برای مثال استاندارد پنجره در معماری به این گونه است که نباید از شیشه های رفلکس در ساخت آن ها استفاده شود. رعایت فاصله استاندار 20 سانتی متری از دیگر استانداردهایی است که باید به آن توجه شود.

معماری داخلی ساختمان

پلان معماری یا نقشه معماری

در واقع پلان یا نقشه کشی معماری همان نقشه ای است که توسط معمار طراحی می شود و در آن اطلاعات کامل و جامع در مورد ساخت سازه را به تصویر می کشد. پلان معماری انواع مختلفی دارد که شامل پلان موقعیت، پلان مبلمان، پلان طبقات و پلان بام می باشد.

طراحی پلان معماری

در طراحی پلان معماری رعایت تمام نقاط جغرافیایی الزامی می باشد. نام تمام بخش های ترسیم شده باید نوشته شود و اندازه آن ها به تناسب مقیاس مشخص و نوشته شود. در هنگام طراحی دیوارها نیز باید به داخلی یا خارجی‌بودن آن توجه کنید و ضخامت آن ها را مشخص نمایید.

نکات پایانی

آن چه که در این مطلب از ساختمانچی به بیان آن پرداختیم، معرفی انواع سبک های معماری، پلان و نقشه کشی معماری، تفاوت معماری داخلی، دکوراسیون و طراحی داخلی می باشد. در این مطلب سعی بر آن شده است، تمامی نکات لازم در معماری مورد بحث قرار گیرد.