هادی سیم

آموزش رویت

رنگ اکریلیک نوعی پلاستیک پلیمری است که می توان آن را در آب حل نمود. این رنگ فاقد مواد مضر برای طبیعت و انسان است و از جمله رنگ هایی است که در صنعت ساختمان به وفور مورد استفاده قرار می گیرد.

در حال حاضر استفاده از رنگ اکریلیک در حال افزایش است و اکثر نقاشان آن را جایگزین رنگ های روغنی می کنند. این رنگ حلال در آب با غلظت های متفاوت در بازار یافت می شود و دارای تنوع رنگ بالایی است.

به دلیل استفاده از مواد پلیمری در تولید این محصول، پس از آن که خشک شد لایه ای مقاوم در برابر نفوذ آب ایجاد می کند، در نتیجه در مکان هایی که احتمال نفوذ آب به سطح زیرین وجود دارد می توان از رنگ اکریلیکی استفاده نمود.

با این مقدمه در ادامه این نوشته از ساختمانچی با ما همراه باشید تا با ویژگی ها و مزایای رنگ اکریلیک به خوبی آشنا شوید.

ویژگی های رنگ اکریلیک

  • اکریلیک با آب رقیق می شود، اما باید توجه داشت که استفاده بیش از حد آب، کیفیت آن را را از بین می برد و بلورهای ریز در آن ایجاد می نماید.
  • اصولاً رنگ اکریلیک را به وسیله غلتک بر روی سطح به کار می برند؛ زیرا قلمو از خود رد به جا می گذارد و سطح یکدست نخواهد شد.
  • رنگ اکریلیک از جمله رنگ هایی است که پس از اعمال بر روی سطح به سرعت خشک می شود، از این رو می توان روی آن مجدداً رنگ آمیزی نمود.
  • این رنگ نسل جدیدی از رنگ های ساختمانی است که کاربرد وسیعی دارد. اکریلیک در نقاشی ساختمان جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است.
  • رنگ اکریلیک از تنوع بالایی برخوردار است و می توان آن را بر روی سطوح مختلف اجرا نمود.
  • استفاده از این رنگ های حلال آب نیاز به تینرهای نفتی و حلال های شیمیایی را رفع می کند و استفاده از آن ها از نظر سلامتی برای رنگ کار کاملاً ایمن است.
  • این رنگ ها جاذب گرد و غبار نیستند و دچار ساییدگی و خراشیدگی نمی شوند. اگر سطح موردنظر دارای خلل و فرج باشد بهتر است آن را با پرایمر یا بتونه پر کرد و یک زیرکار مسطح برای اعمال رنگ ایجاد نمود.
  • آبی که برای رنگ آمیزی با این رنگ ها استفاده می شود از سطح رنگ خارج می گردد و برخلاف رنگ های روغنی احتمال ایجاد حفره در سطح به صفر می رسد. اکریلیک بعد از دو ساعت به طور کامل خشک می شود و سطح مورد نظر قابل استفاده می باشد.
بخوانید!  چطور شومینه هیزمی بسازیم؟

مزایای استفاده از رنگ اکریلیک

  • سطحی که با اکریلیک رنگ می شود، آسیب ناپذیر و مقاوم در برابر نفوذ آب است و می توان آن را شستشو داد.
  • عدم استفاده از مواد آلی مضر و فرآورده های نفتی این رنگ را به رنگی سازگار با محیط زیست تبدیل کرده که از نظر اقتصادی نیز استفاده از آن بصرفه است.
  • رنگ اکریلیک بسیار انعطاف پذیر می باشد و پس از خشک شدن پوسته پوسته نمی شود و ترک نمی خورد.
اکریلیک
  • رنگ های اکریلیک پایه آبی فاقد مواد مضر و بو هستند و کار با آن ها بسیار آسان تر از رنگ های روغنی است.
  • این رنگ ها هیچ حساسیت پوستی و تنفسی ایجاد نمی کنند و تنفس با آن ها راحت است.
  • علاوه بر آن این رنگ ها در برابر نور خورشید مقاومت بالایی دارند و دچار رنگ پریدگی و زردی نمی شوند.
  • رنگ اکریلیک جایگزین مناسبی برای رنگ روغنی، پلاستیکی و اپوکسی می باشد و یک رنگ محبوب در صنعت ساختمان محسوب می شود.
  • رنگ های آکریلیک مقاومت بالایی در برابر مواد قلیایی و شرایط مختلف جوی دارند.
  • می توان سطوحی که با اکریلیک رنگ می شود را با مواد ضدعفونی کننده و مواد شوینده شست.
  • اکریلیک را می توان بر روی تمام سطوح از جمله آجر، گچ، سیمان، صفحات کناف و… استفاده کرد و سطحی یکپارچه با مقاومت بالا ایجاد نمود.
  • سطوحی که با آکریلیک رنگ می شوند، عمر طولانی خواهند داشت و در برابر اشعه نور خورشید و رطوبت دچار آسیب نمی شوند.
کاربرد رنگ اکریلیک
  • از آن جایی که این رنگ ها در برابر نفوذ آب بسیار مقاوم هستند، می توان از آن ها برای پوشش سطوح حمام و سرویس بهداشتی نیز استفاده نمود.
  • این نوع رنگ چسبندگی بالایی دارد و می توان آن را روی سطوح فلزی نیز اعمال نمود.

نکات مهم در خصوص استفاده از رنگ اکریلیک

در استفاده از رنگ های اکریلیک باید نکاتی را مدنظر داشت، زیرا در غیر این صورت رنگ آمیزی از کیفیت بالایی برخوردار نخواهد بود. این رنگ را نباید بر روی سطوح مرطوب اجرا کرد، بنابراین قبل از اطمینان از خشک بودن سطح رنگ را به کار نبرید.

بخوانید!  انواع ایزوگام [+آموزش نصب و اجرای آن]

برای همرنگ کردن این نوع رنگ باید از رنگ های اکریلیک استفاده شود. رنگ های روغنی یا پلاستیکی را نباید در کنار این رنگ ها به کار برد.

اکریلیک در صورت خشک شدن به هیچ وجه از روی سطوح پاک نمی شود. از این رو اگر بر روی لباس رنگ کار بریزد باید به سرعت شسته شود؛ در غیر این صورت نمی توان آن را پاک کرد.

رنگ های آکریلیک در مدل های گوناگون به بازار عرضه می شوند و به شکل قوطی، بطری و یا تیوپ به فروش می رسند.

بهتر است رنگی را انتخاب و خریداری نمائید که قوطی آن غیر قابل نفوذ باشد؛ زیرا در صورت ورود هوا به آن، خشک و غیرقابل استفاده می گردد. این رنگ ها در دو نوع مات، براق و نیمه براق تولید و برای مصارف گوناگون به کار می روند.

کلام پایانی

ما در این نوشته از ساختمانچی به معرفی رنگ اکریلیک و ویژگی های آن پرداختیم. امیدواریم از مطالعه این نوشته لذت برده و به اطلاعات ارزنده ای در این زمینه دست یافته باشید.

در صورت تمایل می توانید نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را در این خصوص با ما اهالی ساختمانچی در میان بگذارید.

سوالات متداول

تاثیر رنگ اکریلیک بر دستگاه تنفسی و پوست چگونه است؟

رنگ های اکریلیک پایه آبی فاقد مواد مضر و بو هستند و کار با آن ها بسیار آسان تر از رنگ های روغنی است. این رنگ ها هیچ حساسیت پوستی و تنفسی ایجاد نمی کنند و تنفس با آن ها راحت است.

رنگ اکریلیک چه ویژگی هایی دارد؟

می توان آن را بر روی سطوح مختلف اجرا نمود. سطحی که با این رنگ پوشش داده می شود آسیب ناپذیر و مقاوم در برابر نفوذ آب است و می توان آن را شستشو داد.
این رنگ سازگار با محیط زیست است و از نظر اقتصادی نیز استفاده از آن بصرفه است. رنگ اکریلیک بسیار انعطاف پذیر می باشد و پس از خشک شدن پوسته پوسته نشده و ترک نمی خورد.