هادی سیم

آموزش رویت

LED مخفف عبارت Light Emitting Diode و به معنای دیود نورافشان است. لامپ LED در مقایسه با سایر لامپ هایی که در بازار موجود هستند از نظر کیفیت و مصرف انرژی بهتر است و مورد استقبال بیشتری قرار دارد.

لامپ ال ای دی با استفاده از دیودهای تولیدکننده نور، روشنایی را به ارمغان می آورد. این لامپ ها به طور متوسط 90 درصد انرژی دریافتی را به نور تبدیل می نمایند و هدررفت انرژی پایینی دارند.

استفاده از این لامپ ها موجب صرفه جویی انرژی در سیستم های روشنایی ساختمان می شود و هزینه های تعمیر و نگهداری از آن ها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.

عموماً رنگ نور ایجادشده توسط لامپ LED سفید می باشد و روشنایی آن همانند روشنایی طبیعی روز است، از این رو آسیبی به چشم وارد نمی کند. امروزه به دلیل بالا بودن هزینه انرژی تا جای ممکن سعی می شود از وسایل و تجهیزات کم مصرف در ساختمان استفاده شود.

لامپ های ال ای دی از جمله انواع لامپ روشنایی محسوب می شوند که نقش موثری در بهینه سازی مصرف انرژی برق و کاهش هزینه های قبوض ایفا می کنند.

این لامپ ها در انواع مختلف تولید و به بازار عرضه می شوند و قابل استفاده در تمام مکان ها می باشند. با این مقدمه، در ادامه این نوشته از ساختمانچی به بررسی انواع لامپ ال ای دی و ویژگی های آن ها می پردازیم. با ما همراه باشید.

لامپ ال ای دی

انواع لامپ ال ای دی براساس فناوری ساخت

لامپ پاور ال ای دی

پاور ال ای دی جزء اولین لامپ های LED در صنعت برق و روشنایی به شمار می آید. این لامپ ها دارای دیودهای نوری با جریانی بالاتر از نیم وات هستند و در دو نوع یک وات و سه وات تولید می شوند.

ال ای دی پاور بدون این که گرم شود حداکثر نور را با مصرف پایین انرژی فراهم می کند و عمر آن طولانی می باشد. تنها عیب این لامپ ها این است که نیازمند دفع حرارت هستند. نوری که توسط پاور ال ای دی تولید می شود درخشندگی و کیفیت بالایی دارد و طیف آن بدون لرزش است.

با استفاده از لنزهای مختلف می توان برد نور و زاویه تابش آن را تغییر دارد. این لامپ ها با کنار هم قرار دادن پاور چراغ LED بر روی یک برد مدار چاپی (PCB) برای تولید نور بیشتر تولید می شوند.

لامپ SMD

SMD به فناوری ساخت تجهیزات الکترونیکی بر اساس لحیم کاری بر روی برد اشاره دارد. در ساخت لامپ های SMD تعدادی دیود نورافشان با توان پایین بر روی یک برد کوچک قرار می گیرند. این لامپ ها گرمای کمتری تولید می کنند و طول عمر بیشتری دارند.

یکی از مزیت های این نوع لامپ زاویه 120 درجه آن هاست، از این رو فضای بیشتری را روشن می کند. خانه هایی که در آن ها لامپ اس ام دی نصب است نیازمند هزینه زیاد برای تعمیر و مراقبت از این لامپ ها ندارند. زیرا در صورت بروز ایراد در عملکرد آن ها می توان برد را با هزینه پایین تعویض نمود. این لامپ ها از نظر نور کیفیت بالایی دارند و از آن ها در تولید تجهیزات نورپردازی استفاده می شود.

لامپ COB

در این لامپ ها، تعداد زیادی ال ای دی با فاصله کم در کنار یکدیگر بر روی برد قرار می گیرند. گرمایی که این لامپ ها ایجاد می کنند در مقایسه با اس ام دی ها بیشتر است. از ویژگی های بارز این ال ای دی ها می توان به مصرف انرژی پایین، تولید نور بالا و عمر طولانی اشاره نمود.

لامپ COB

انواع لامپ ال ای دی

لامپ ال ای دی حبابی

لامپ های ال ای دی حبابی از جمله پرکاربردترین انواع لامپ ها محسوب می شود و به دلیل شکل ظاهری و قابلیت پرتاب نور مستقیمی که دارد، برای محیط هایی که نیاز به نور زیادی می باشد، مانند خانه ها، میوه فروشی ها، فروشگاه ها و کارگاه های تولیدی، مناسب می باشد.

زاویه تابش نور در این لامپ ها 135 درجه ای است و دارای طول عمر بالایی می باشد. توان مصرفی لامپ های ال ای دی حبابی، 9، 12، 15 و 20 وات می باشد.

لامپ ال ای دی طرح گل

این لامپ ها به دلیل شکل ظاهری زیبایی که دارند، امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. لامپ های ال ای دی گل دارای زاویه تابش 130 درجه ای می باشند و به منظور استفاده در خانه ها و محیط های صنعتی و تجاری، گزینه ای ایده آل محسوب می شوند.

شار نوری این لامپ ها 3300 لومن و معادل بیش از سه لامپ 100 وات رشته ای می باشد. از دیگر مزایای این لامپ ها، بهره وری بیش از 85 درصد، شاخص نمود رنگ بالای 80 و طول عمر بیش از 25 هزار ساعت می باشد.

لامپ ال ای دی فیلامنتی

این لامپ ها مصرفی مشابه دیگر لامپ های ال دی دارند با این تفاوت که نسبت به سایرین، کمتر گرم می شوند. لامپ های فیلامنتی از لحاظ شکل ظاهری مانند لامپ های رشته ای است و بسیار کم مصرف و زیبا می باشد.

از انواع لامپ های فیلامنت معمولا در ساخت لوسترها استفاده می شود و بسیاری از افراد این نوع لامپ را به نام لامپ لوستر می شناسند.

لامپ فیلامنتی

لامپ ال ای دی هالوژنی

از پرمصرف ترین لامپ های ال ای دی می توان لامپ هالوژنی را نام برد که طرفداران بسیاری دارد. کاربردهای گوناگون این لامپ ها در طراحی دکوراسیون داخلی سبب می شود تا استقبال خوبی از این نوع لامپ به عمل آید.

بخوانید!  راهکارهای تهویه حمام و سرویس بهداشتی

علت نام گذاری این لامپ ها به نام هالوژنی، تشابه ظاهری آن ها با لامپ های هالوژنی قدیمی می باشد. لامپ های ال ای دی هالوژن با دو نوع تکنولوژی SMD و COB تولید می شوند و به منظور روشنایی عمومی، متمرکز و موضعی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

طول عمر بالا، صرفه جویی بیش از 85 درصد در مصرف انرژی، تنوع رنگی بیش از 80 رنگ، زاویه تابش 30 درجه ای و شار نوری 560 لومن از ویژگی های شاخص این نوع لامپ های ال ای دی محسوب می شود.

لامپ ال ای دی شمعی

این لامپ ها از شناخته شده ترین انواع لامپ LED محسوب می شوند که شاخص نمود رنگ بیش از 80 و زاویه تابشی معادل 250 درجه دارند. از این لامپ ها به منظور استفاده در لوستر، لامپ های سرویس بهداشتی، آباژورها، چراغ های مطالعه و چراغ های خواب استفاده می شود.

لامپ ال ای دی وال واشر Wall Washer 

وال واشر، لامپی است که در کنار هم با اشکال مختلفی چیده شده و تعداد لامپ ها، اندازه آن ها و میزان توان هر کدام، بنابر نیاز و نوع پروژه متفاوت می باشد. از این لامپ ها بر روی دیوار استفاده می شود و علاوه بر روشن کردن دیوار، کاربرد دکوراتیو نیز دارند و بسیار زیبا می باشند.

وال واشر

لامپ LED ریسه ای شلنگی و نواری

این ریسه ها در واقع روشنایی هایی باریک و بلند می باشند و به عنوان المانی تزئینی در نورپردازی بکار می روند. از ریسه های ال ای دی می توان به منظور روشن کردن پله ها، سقف های کاذب و… استفاده نمود.

پنل های ال ای دی

یکی از جدیدترین و زیباترین لامپ های ال ای دی موجود در بازار، پنل های ال ای دی می باشد که معمولا دارای ابعاد 60 در 60 هستند و به شکل چسبیده به سقف مورد استفاده قرار می گیرند. توان این پنل ها مختلف است و در انواع 18 وات، 30 وات و 50 وات تولید می شوند.

شار نوری بالا، بهره وری بیش از 90 درصد، شاخص نمود رنگ بیش از 80، طول عمر بیش از 25 ساعت و زاویه تابش 120 درجه ای از خصوصیات بارز این نوع پنل ها محسوب می شود.

پنل های سقفی ال ای دی برای مصارف خانگی، تجاری، اداری، هتل ها، بیمارستان ها و زیباسازی دکوراسیون ها مورد استفاده قرار می گیرند و در سه رنگ آفتابی، مهتابی و نور طبیعی تولید می شوند. 

پنل های ال ای دی

اجزای لامپ LED

بدنه

بدنه لامپ ال ای دی از جنس های مختلف تولید می شود که بهترین آن آلومینیوم می باشد. مدل بدنه آلومینیومی باعث انتقال گرمای تولیدشده توسط لامپ به فضای بیرون می شود. از این رو طول عمر لامپ افزایش پیدا می کند. البته بدنه های پلاستیکی برای لامپ هایی که توان آن ها پایین است و حرارت کمی تولید می کنند نیز بکار می رود.

LED

ال ای دی در واقع همان دیودهای نور افشان تعبیه‌شده در این لامپ ها می باشد و اصلی ترین بخش لامپ به شمار می آید.

درایور

درایور، ولتاژ برق ورودی به لامپ را به جریان موردنظر برای LED تبدیل می کند. این بخش باید از نظر کیفیت ایده آل باشد، زیرا کیفیت نقش موثری در طول عمر آن ایفا می کند.

حباب لامپ

به منظور محافظت از لامپ های ال ای دی و یکنواخت سازی نور لامپ، از حباب استفاده می شود. حباب ها انواع مدل ها و طرح های مختلفی دارند که می توانید بنابر سلیقه خود، نمونه مناسبی از آن را خریداری نمایید.

خنک کننده

از خنک‌کننده ها به منظور خنک‌کردن لامپ استفاده می شود، زیرا افزایش دمای نیمه هادی ممکن است پس از مدتی سبب افزایش طول عمر لامپ شود.

سرامیک

نیمه پایینی لامپ به وسیله سرامیک ها به سرپیچ لامپ متصل می شود. این سرامیک ها از استحکام و دوام بالایی برخوردار می باشند و می توانند دمای زیادی را تحمل نمایند. همچنین سرامیک ها قابلیت دفع مقداری از گرمای تولیدی توسط درایور را نیز دارند.

سرپیچ

سرپیچ همانطور که از نامش پیداست، به منظور رساندن الکتریسیته به درایور و همچنین پیچ‌کردن لامپ در پاتروم باید از آن استفاده می شود.

عکس لامپ LED چیست؟

مزایای لامپ ال ای دی

مصرف انرژی پایین

لامپ های LED در مقایسه با لامپ های رشته ای مصرف انرژی بسیار پایین و بازده بالایی دارند. آن ها 90 درصد انرژی برق را به نور تبدیل می کنند. مصرف انرژی پایین منجر به کاهش هزینه های قبوض می شود، از این رو استفاده از این لامپ ها از نظر اقتصادی بسیار مقرون بصرفه می باشد.

طول عمر بالا

این لامپ ها عمر طولانی دارند و بدون نیاز به جایگزین، بیشتر از 7 سال می توانند مورد استفاده قرار گیرند. نصب این لامپ ها در منازل هزینه های تعمیر و نگهداری سیستم روشنایی را به میزان قابل توجه کاهش می دهد.

ایمنی

گرمایی که توسط این لامپ ها تولید می شود در مقایسه با لامپ های رشته ای بسیار ناچیز است. اگر حتی چند ساعت روشن باشند و به بدنه آن ها دست بزنید، دست نمی سوزد. خطرات ناشی از آتش سوزی و سوختگی در ساختمان با استفاده از این لامپ ها کاهش می یابد.

بخوانید!  کاروگیت، مقاوم ترین لوله در تاسیسات زیربنایی

مقاومت بالا

این لامپ ها مقاومت بالایی در برابر شرایط مختلف جوی دارند و رطوبت هوا تاثیری بر عملکرد و کیفیت کارکرد آن ها نمی گذارد.

تنظیم میزان نور

این لامپ ها از قابلیت تنظیم نور برخوردار هستند و می توان شدت نور آن ها را کنترل نمود. علاوه بر آن، امکان تغییر زاویه تابش این لامپ ها نیز وجود دارد.

ثبات شدت نور

شدت نوری که از لامپ های معمولی ساطع می شود به مرور زمان کاهش می یابد، اما لامپ های ال ای دی به علت مصرف کم برق و بازدهی بالا، دارای نوردهی یکسانی هستند و نور آن ها کاهش نمی یابد.

تنوع بالا

لامپ های LED از رنگ بندی متنوعی برخوردار هستند و نور واضح و با کیفیت این لامپ ها باعث شده تا از آن ها در مکان های مختلف استفاده شود.

عدم آسیب به سلامتی انسان

این لامپ ها پرتوهای فرابنفش و مادون قرمز تولید نمی کنند، در نتیجه هیچ آسیبی به سلامتی انسان نمی زنند و کاملا بی خطر می باشند.

ایده های استفاده از لامپ های ال ای دی در دکوراسیون داخلی

استفاده از لامپ ال ای دی برای ایجاد نور مخفی

یکی از مکان هایی که می توان در آن از لامپ ال ای دی استفاده کرد، مکان های مخفی مانند لبه ها می باشد. به احتمال زیاد بسیاری از شما استفاده از این لامپ ها را در لبه ی سقف مشاهده کرده اید.

از آن جایی که استفاده از لامپ های حبابی در این قسمت نمای ناخوشایندی به وجود می آورد، لامپ های ال ای دی ریسه ای بهترین گزینه جایگزین برای استفاده به این منظور می باشند.

برای کنترل روشنایی این لامپ ها می توان از سوئیچ های برق یا کنترل از راه دور استفاده کرد. هم چنین این امکان وجود دارد که از رنگ های مختلف آن ها استفاده نمایید. استفاده از این ایده در طراحی کناف سقف کاربرد فراوانی دارد.

led lamp

استفاده از لامپ ال ای دی در حمام

اگر تمایل به استفاده از این لامپ ها در حمام دارید باید در جهت حفظ ایمنی آن تدابیری اندیشیده باشید. زیرا در محیط حمام این لامپ ها در معرض بخار آب قرار دارند و به همین خاطر برای حفظ ایمنی باید نکاتی را رعایت نمایید. این امکان برای شما وجود دارد که از این لامپ ها در پشت آینه حمام استفاده کنید.

این روش باعث می شود، نور کافی در هنگام استفاده از آینه در اختیار داشته باشید. امروزه انواعی از سینک های روشویی وجود دارند که در زیر و داخل آن لامپ های ال ای دی تعبیه شده است. بدون شک استفاده از این گونه سینک ها باعث ایجاد نمای بسیار زیبایی می شود.

led

استفاده از لامپ ال ای دی در آشپزخانه

یکی از بهترین مکان هایی که می توانید از لامپ های ال ای دی در آن استفاده نمایید، آشپزخانه می باشد. برای مثال یکی از قسمت های آشپزخانه که می توان از این لامپ ها برای طراحی آن استفاده کرد، کانتر آشپزخانه می باشد.

استفاده از این ایده در زمانی که قصد استفاده از نور زیادی در آشپزخانه ندارید، بسیار مناسب می باشد. استفاده از این لامپ ها در قسمت زیرین کابینت ها نیز نمای مناسبی ایجاد کرده و می توان به عنوان نورپردازی کاربردی از آن یاد کرد. ایجاد نورپردازی دکوراتیو نیز با استفاده از این لامپ ها امکان پذیر می باشد.

لامپ ای ای دی در آشپزخانه

استفاده از لامپ ال ای دی برای القای رنگ

یکی از نکات تاثیرگذار در استفاده از لامپ های ال ای دی تنوع رنگی بالای آن ها می باشد. این نکته این امکان را برای شما فراهم می کند که با توجه به سلیقه شخصی و اتاق مورد نظر، نمونه ای از رنگ مناسب آن را انتخاب نمایید. از این رو استفاده از لامپ های ال ای دی در طراحی داخلی باعث القای رنگ در خانه شده و به فضای آن روح می بخشد.

استفاده از این لامپ ها در فضای راه پله نیز نمای بسیار زیبایی ایجاد می کند. همان طور که قبلا اشاره شد، این گونه لامپ ها قابلیت تغییر رنگ نیز دارند و این امکان وجود دارد که با استفاده از کنترل نسبت به تغییر رنگ آن ها اقدام نمایید.

برای مثال زمانی که تصمیم به استراحت دارید، می توانید با تغییر رنگ و انتخاب رنگ آرام بخش  فضایی مناسب ابجاد کنید.

لامپ ال ای دی رنگی

استفاده از ایده های خلاقانه در استفاده از لامپ ال ای دی

این امکان وجود دارد که با استفاده از خلاقیت خود نسبت به استفاده از این لامپ ها نیز اقدام نمایید. به راهکارهایی که می توانید از این لامپ ها در طراحی خانه استفاده نمایید فکر کنید. بدون شک استفاده از آن ها نمای زیبا و متفاوتی ایجاد خواهد کرد.

ال ای دی بیرون خانه

قیمت لامپ ال ای دی

قیمت لامپ های ال ای دی با توجه به تنوع بسیار گسترده ای که دارند و همچنین تولید در توان های مختلف، ظاهر متفاوت و کاربردهای گوناگون، دارای بازه قیمتی متفاوتی می باشند. لامپ های یخچالی ال ای دارای کم ترین قیمت و لامپ های ال ای دی w50 دارای حداکثر قیمت می باشند.

کلام پایانی

امیدواریم نکات ارائه شده در این نوشته از ساختمانچی توانسته باشد اطلاعات موردنیاز شما کاربران عزیز را در خصوص انواع لامپ ال ای دی فراهم آورده باشد. نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را در مورد این مطلب با ما در میان بگذارید.