هادی سیم

آموزش رویت

پوش فیت به سیستم لوله کشی فاضلابی می گویند که از لوله و اتصالات با کیفیت در ساخت آن ها استفاده می شود و نصب آن ها نسبت به دیگر اتصالات آسان تر می باشد.

استفاده از پوش فیت ها مزایای زیادی به همراه دارد که در ادامه این مطلب از ساختمانچی به بیان آن ها می پردازیم. با ما همراه باشید.

لوله پوش فیت چیست؟

همان گونه که در بالا اشاره شد، پوش فیت ها سیستم لوله کشی فاضلاب هستند که اتصالات آن ها نسبت به انواع دیگر لوله ها آسان تر می باشد. در این سیستم نیازی به استفاده از جوش و چسب نیست و لوله ها به وسیله سوکت به یکدیگر متصل می شوند.

از آن جایی که در تولید این گونه لوله ها از مواد اولیه خاص استفاده می شود و فرآیند تولید آن ها متفاوت می باشد، شکنندگی آن ها نسبت به سایر لوله ها نیز بسیار کمتر می باشد.

این گونه لوله ها در برابر ضربه مقاوم هستند. همچنین در برابر مواد شیمیایی، مواد اسیدی و بازی نیز از خود مقاومت نشان می دهند.

همان طور که گفتیم، نصب این لوله ها بسیار آسان است. از آن جایی که نیاز به جوش و اتصالات خاصی نمی باشد، هزینه و زمان اجرای آن ها به طور محسوسی کاهش می یابد. همین ویژگی سبب می شود امکان نشتی در این گونه لوله ها به صفر برسد.

خصوصیات فیزیکی در لوله های پوش فیت این لوله ها را در برابر لرزه مقاوم کرده و قابلیت تحمل فشار در آن ها را بالا می برد. این امکان وجود دارد که این لوله ها در اندازه و قطرهای متفاوت تولید و به بازار عرضه شوند.

قطر این لوله ها از 4 تا 16 سانتی متری متغیر می باشند و طول آن ها می تواند بین 30 سانتی متر تا 3 متر تغییر کند. همین امر کاربرد و استفاده از این لوله ها را در ساختمان افزایش می دهد.

پوش فیت

چه موادی در ساخت پوش فیت استفاده می شود؟

آن چه که در ساخت این متریال مورد استفاده قرار می گیرد، پلی پروپلین می باشد که با برترین استانداردهای روز دنیا تولید می شود. از ویژگی های پلی پروپلین ها می توان به کیفیت بالا و در نتیجه عدم ایجاد هرگونه پوسیدگی در آن ها اشاره کرد.

انواع لوله پوش فیت

به طور کلی این لوله های فاضلابی به دو دسته بدون صدا و معمولی تقسیم بندی می شوند. آن چه که در بالا به آن ها اشاره شد، ویژگی های لوله های پوش فیت معمولی می باشد. در ادامه به بیان توضیحاتی در زمینه لوله های پوش فیت بدون صدا می پردازیم.

بخوانید!  انواع جعبه تقسیم فلزی و پلاستیکی [+مزایا و کاربرد]

همان گونه که از نام آن ها پیداست، لوله های بدون صدا به شکلی تولید می شوند که از ورود صدا به بیرون از لوله جلوگیری می کنند. در این فرآیند صدای تولیدشده درون لوله از 6 تا 17 دسی بل کاهش می یابد.

آن چه که باعث ایجاد این ویژگی در لوله های بدون صدا می شود، استفاده از عایق کامپاوند می باشد. این عایق از خروج صدا به بیرون جلوگیری به عمل می آورد.

ساختار این لوله ها بدون صدا به گونه ای است که علاوه بر کامپاوند از دو لایه دیگر نیز در ساختار آن ها استفاده می شود. از این رو به آن ها لوله های سه لایه نیز می گویند.

مزایای استفاده از پوش فیت

استفاده از لوله های فاضلابی مزایای زیادی به همراه دارد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لوله های پوش فیت در سیستم فاضلابی می توانند تا دمای 90 درجه سانتی گراد را تحمل نمایند.
  • از دیگر ویژگی های این گونه لوله ها می توان به قابلیت انطباق آن ها با تمام لوله و اتصالات فاضلاب های قدیمی مانند لوله های پلیمری و آلیاژی اشاره کرد.
  • این گونه لوله ها در مقایسه با لوله های پلی اتیلنی در طولانی مدت آسیب نمی بینند و بر روی آن ها ترکی دیده نمی شود.
  • این گونه لوله ها در برابر تغییرات ناشی از دما مقاوم بوده و تغییرات طولی آن ها بسیار کم بوده و نزدیک به 0.11 میلی متر به اندازه هر درجه از تغییر دما می باشد.
  • این لوله ها از آب بندی قابل اعتمادی برخوردار هستند.
  • از آن جایی که این گونه لوله ها از وزن زیادی برخوردار نمی باشند، هیچ گونه بار اضافه ای به ساختمان وارد نمی کنند.
  • ساختار داخلی این گونه لوله ها به شکلی است که هیچ گونه شیار و زائده ای در آن ها وجود ندارد. همین امر از ایجاد هرگونه انسداد و گرفتگی جلوگیری به عمل می آورد. هین امر می تواند تا اندازه زیادی هزینه های ناشی از تعمیرات را در آن ها کاهش دهد.
  • از آن جایی که در اتصال این لوله ها از هیچ گونه جوش و چسبی استفاده نمی شود، در صورت آسیب دیدن قسمتی از آن می توان به راحی اتصال را جدا کرده و قطعه جدید را جایگزین آن کرد.
  • نصب این لوله ها بسیار آسان بوده و با سرعت انجام می پذیرد.

تفاوت لوله پوش فیت و لوله پلیکا

  • لوله پلیکا در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاومت بالایی دارد و نسبت به لوله پوش عملکرد قوی تری دارد.
  • لوله پوش فیت نیازی به چسب و جوش ندارد و همین امر موجب صرفه جویی در زمان و هزینه ها خواهد شد.
  • وجود اورینگ‌ها و سوکت‌ها در لوله‌های پوش فیت باعث شده است که میزان نشتی مواد در آن‌ها به حداقل میزان ممکن برسد.
  • لوله پلیکا در برابر اشعه UV مقاومت کمی دارد و زمانی که در محیط با نور مداوم خورشید قرار می گیرد عمر آن کم می شود.
  • برای مهار کردن لوله ها در پوش فیت ها تعداد بیشتری بست استفاده می شود و همین امر موجب هزینه های بیشتر خواهد بود.
  • تنوع اندازه، سایز و شکل در پوش فیت ها بسیار زیاد است و برای انتخاب گزینه های زیادی خواهید داشت.
  • لوله‌های پوش فیت در مقایسه با لوله‌های پلیکا مقاومت بالاتری در برابر آتش دارند.
  • سطح صاف و صیقلی داخلی لوله‌های پوش فیت موجب عدم ایجاد رسوب شده و کار انتقال مواد را آسان تر می‌کند.
بخوانید!  تاسیسات ساختمان و اهمیت آن

کلام پایانی

امیدواریم از مطالعه این نوشته لذت برده باشید. در صورت تمایل نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود در این زمینه را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

پوش فیت چیست؟

پوش فیت ها سیستم لوله کشی فاضلاب هستند که اتصالات آن ها نسبت به انواع دیگر لوله ها آسان تر می باشد. در این سیستم نیازی به استفاده از جوش و چسب نبوده و لوله ها به وسیله سوکت به یکدیگر متصل می شوند.

در ساخت پوش فیت ها از چه موادی استفاده می شود؟

آن چه که در ساخت پوش فیت مورد استفاده قرار می گیرد، پلی پروپلین بوده که با برترین استانداردهای روز دنیا ساخته می شود. از ویژگی های پلی پروپلین ها می توان به کیفیت بالا و در نتیجه عدم ایجاد هرگونه پوسیدگی در آن ها اشاره کرد.

مزایای استفاده از پوش فیت چیست؟

لوله های پوش فیت در سیستم فاضلابی می توانند تا دمای 90 درجه سانتی گراد را تحمل نمایند. از دیگر ویژگی های این گونه لوله ها می توان به قابلیت انطباق آن ها با تمام لوله و اتصالات فاضلاب های قدیمی مانند لوله های پلیمری و آلیاژی اشاره کرد.
این گونه لوله ها در مقایسه با لوله های پلی اتیلنی در طولانی مدت آسیب نمی بینند و بر روی آن ها ترکی دیده نمی شود. این گونه لوله ها در برابر تغییرات ناشی از دما مقاوم بوده و تغییرات طولی آن ها بسیار کم بوده و نزدیک به 0.11 میلی متر به اندازه هر درجه از تغییر دما می باشد. لوله های پوش فیت از آب بندی قابل اعتمادی برخوردار هستند.