هادی سیم

آموزش رویت

یکی از محصولاتی که با استفاده از مفتول تولید می شود، توری پرسی نام دارد که گاهی با نام های فنس پرسی یا توری مشبک نیز از آن یاد می شود.

این توری ها دارای چشمه های مربعی و مستطیلی شکل می باشند و از لحاظ ظاهری به توری های جوشی شباهت دارند. محل اتصال مفتول ها در توری ها پرسی به صورتی است که انگار تار و پودها به یکدیگر بافت شدند.

بافت مفتول ها به یکدیگر در نهایت سبب استحکام و ثبات زیاد توری های فلزی و در عین حال انعطاف پذیری آن ها می شود. با این مقدمه، در ادامه این نوشته از ساختمانچی با ما همراه باشید تا با انواع توری پرسی و کاربردهای آن ها آشنا شوید.

ویژگی های توری پرسی

همانطور که گفتیم توری های پرسی یکی از انواع توری های فلزی محسوب می شود و معمولا از متریال های مختلفی چون آهن، گالوانیزه و فلز تولید می شوند. این فلزات در هم تنیده می شوند و توری را تشکیل می دهند که در صنایع مختلف، کاربردهای فراوانی دارد.

از مهم ترین ویژگی های توری های پرسی، مقاومت بالای آن ها در برابر سرما، گرما، فشار و ضربه می باشد. سایز و اندازه مفتول های مورد استفاده برای ساخت توری از 2 تا 6 میلی متر متغیر است؛ اما همه آن ها از لحاظ ظاهری دارای انعطاف پذیری بالایی می باشند و سطح صافی دارند.

از دیگر ویژگی های توری های پرسی این است که حداکثر گردش هوا را فراهم می کنند؛ در نتیجه اگر آتش سوزی اتفاق بیوفتد، جریان شلنگ آب را بر هم نمی زند.

به همین دلیل توری های پرسی گزینه مناسبی برای ایمن سازی مکان های مختلف در نظرگرفته می شوند. توری های پرسی به دلیل طرح و مدل های مختلفی که دارد، در هنر و معماری نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

دلیل نام گذاری توری ها این است که در ساخت آن ها، به جای جوشکاری از دستگاهی استفاده می شود که مفتول ها را پرس می کند. این روش ساخت سبب می شود تا دوم و مقاومت توری ها بیشتر شود.

توری ها معمولا به صورت رولی و با متراژ بالا تولید می شوند. اندازه چشمه های توری و نوع بافت در سرتاسر یک توری به یک شکل می باشد و به صورت کاملا یکسان و یکدست تولید می شود.

انواع توری پرسی

توری ها دسته بندی های مختلفی دارند و برحسب نوع بافت، متریال اولیه و وزن و نوع ساخت، به دسته های جداگانه ای تقسیم می شوند. در ادامه به توضیح مختصری در این زمینه می پردازیم:

توری پرسی چیست

انواع توری براساس نوع بافت

  1. مدل توری با بافت موج دار حصیری
  2. توری با بافت موج دار عادی
  3. توری با بافت موج دار هلندی
بخوانید!  کامپوزیت زمینه فلزی چیست؟

توری براساس وزن

  1. توری مشبک سبک وزن
  2. توری مشبک سنگین وزن

انواع توری براساس روش ساخت

  1. مدل توری های پرسی با لبه های برش داده شده
  2. توری های فلزی با 180 درجه خم شده
  3. توری های پرسی با لبه های پوشیده شده و محافظت شده با فویل

مشخصات فنی توری های پرسی

  • جنس مفتول: فلز، آهن یا گالوانیزه
  • قطر مفتول: 2 تا 6 میلی متر
  • ابعاد چشمه های توری: 2 تا 8 سانتی متر
  • طول: 1 تا 4 متر
  • عرض: حداکثر 2 متر

نحوه تولید توری های پرسی

به منظور تولید توری از دستگاه مخصوصی استفاده می شود تا بافت مفتول ها به خوبی و در اندازه های یکسان در کنار یکدیگر قرار بگیرند. از نکات مثبت ساخت توری های پرسی با این دستگاه ها این است که می توانید توری هایی با عرض های سفارشی را نیز تولید کنید.

دستگاه های پرس توری هر کدام مشخصات و کارکرد مخصوص به خود را دارند. به عنوان مثال برخی دستگاه ها تنها می توانند مفتول های آهنی یا فولادی را به توری تبدیل نمایند. علاوه بر روش پرس با دستگاه، روش دیگری نیز برای ساخت توری وجود دارد.

در این روش که غوطه وری نامیده می شود، یک وان مذاب با دمای 450 درجه سانتی گراد ایجاد می شود. سپس، قطعه داخل وان ذوب می شود و پس از خروج از وان، در معرض واکنش با کربن و اکسیژن قرار می گیرد. در نهایت لایه ای مقاوم در برابر زنگ زدگی و خوردگی بر روی آن ایجاد می شود.

مزایای استفاده از توری

استفاده از توری های پرسی مزایای زیادی به همراه دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم:

  • توری های فلزی دارای سطحی ضد لغزش می باشند.
  • از قیمت مناسب و مقرون بصرفه ای برخوردارند.
  • حذف و نصب آن ها به راحتی و سهولت انجام می پذیرد.
  • مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارند.
  • به نسبت ورق های فلزی سبک ترند، اما از مقاومت بالاتری برخوردار می باشند.

کاربرد توری پرسی

از این توری ها در بسیاری از صنایع از جمله صنعت پتروشیمی، صنعت معدن، ساخت تجهیزات ساختمان مانند نرده های محافظتی و دیوارهای امنیتی، استفاده می شود.

همانطور که گفتیم توری های پرسی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار می باشند، به همین دلیل از آن ها می توا برای نرده کشی دور زمین های ورزشی و پارک های بزرگ استفاده نمود.

معمولا از توری ها در مجتمع های مسکونی با ویلاها به منظور ایجاد دیوار حفاظتی استفاده می شود. برخی از توری های پرسی نیز در ساختمان سازی بکار می روند که کاربرد متفاوت تری دارند.

از این نوع توری ها می توان در فونداسیون کف، دیوار و سقف استفاده نمود. با استفاده از این توری ها، کار بتن ریزی و آرماتوربندی به راحتی و با سرعت بیشتری انجام می شود.

بخوانید!  آشنایی با میلگرد کارخانه صبا فولاد زاگرس

دیگر کاربردهای توری های پرسی به شرح زیر می باشد:

  • حصارکشی زمین های پتروشیمی و پالایشگاه ها
  • استحکامات و حفاظ های امنیتی مراکز نظامی
  • دیوار کشی زمین های کشاورزی و باغات
  • حصار کشی سالن و زمین های ورزشی
  • حصارکشی اطراف ریل های قطار
  • حصارکشی اطراف محوطه نگهداری از حیوانات وحشی و یا ایجاد قفس و حصار در باغ وحش ها
  • استفاده از فنس پرسی برای ساخت پنل های سه بعدی یا مونولیت
  • ساخت توری گالوانیزه در صنایع غذایی
  • استفاده در پروژه های معماری و طراحی صنعتی
  • تزیین درب های فلزی حیاط خانه و ویلا
  • استفاده به عنوان نرده پله
توری مشبک

عوامل موثر بر قیمت توری های پرسی

قیمت توری های فلزی با توجه به نوع و جنس مفتول، ضخامت، ابعاد و اندازه مفتول ها، اندازه و شکل چشمه های توری، طول و عرض، وزن توری، نوع بافت و … متغیر می باشد.

در هنگام خرید به جنس مفتول مورد استفاده در ساخت این توری های فلزی دقت کنید، زیرا نشان دهنده کیفیت و استحکام توری می باشد. به طور کلی سه عامل تاثیر مستقیم بر روی قیمت توری پرسی دارند:

  • اندازه و ابعاد توری: هر چه ابعاد توری بزرگ تر باشد، مواد اولیه بیشتری در ساخت آن استفاده می شود و در نهایت قیمت توری نیز بالا می رود.
  • وزن و ضخامت توری: وزن و ضخامت توری، کیفیت و مقدار مواد اولیه مورد استفاده در ساخت توری را تعیین می کند. هر چه ضخامت مواد اولیه بیشتر باشد، وزن توری بیشتر می شود و در نهایت قیمت آن نیز افزایش می یابد.
  • جنس توری: از دیگر عامل مهم در تعیین قیمت توری محسوب می شود. شما می توانید با توجه به بودجه ای که دارید، جنس مورد نظر خود را انتخاب نمایید. به طور مثال توری هایی که با فولاد ضد زنگ تولید می شوند از کیفیت و قیمت بالاتری نسبت به توری هایی که با مفتول آهنی تولید می شوند، برخوردار می باشند.

عوامل موثر بر قیمت نصب توری

دستمزد اجرای توری معمولا به صورت متری محاسبه می شود؛ به گونه ای که هر چه متراژ محل موردنظر شما بزرگ تر باشد، هزینه ها نیز افزایش می یابد.

نصاب های ماهر با در نظرگرفتن فواصل بین پایه ها، متراژ اجرای فنس، سختی یا دشواری محل نصب و برخی ملاحظات دیگر، در مورد قیمت نهایی تصمیم گیری می کنند و براورد هزینه ها را در اختیارتان قرار می دهند.

سخن پایانی

ما در این نوشته از ساختمانچی به معرفی توری های پرسی، انواع و کاربردهای آن ها پرداختیم. امیدواریم از مطالعه این نوشته لذت برده باشید. در صورت تمایل می توانید نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را در مورد این موضوع با ما اهالی ساختمانچی به اشتراک بگذارید.