آموزش رویت

ساختمانچی

پارکت چوبی کفپوش‌هایی از جنس چوب طبیعی هستند که نمای گرم و زیبای به محیط خانه، محل کار و… می‌‌دهند. برای ساخت پارکت چوبی از چوب‌های مختلفی استفاده می‌شود که هر کدام از آن‌ها مشخصات و قیمت متفاوتی دارند.

جهت خرید بهترین پارکت چوبی می‌توانید به مرکز پارکت چوبی ایران (iwfc)، مراجعه نمایید و پارکتی متناسب با سبک دکوراسیون محل خود را با بهترین قیمت و کیفیت خریداری کنید.

تاریخچه پارکت چوبی

امروزه پارکت‌های چوبی از محبوبیت بالایی در بین کفپوش‌ها برخوردار هستند؛ اما استفاده از پارکت به سالیان گذشته بازمی‌گردد. برای اولین بار 326 سال قبل از چوب به عنوان کفپوش استفاده شده بود. کفپوش‌های چوبی در ابتدا ظاهری بسیار ساده‌تر داشتند؛ اما با گذشت زمان طرح و کیفیت این نوع پارکت‌ها بهبود یافت.

به‌طور کلی در سال 1693 از چوب به عنوان کفپوش استفاده کرده بودند. کاخ ورسای فرانسه اولین مکانی بود که به‌صورت حرفه‌ای برای دکوراسیون داخلی آن از پارکت چوبی استفاده شد.

پارکت چوبی چیست؟

به‌طور کلی پارکت نوعی کفپوش عایق است که برای دکوراسیون داخلی ساختمان‌‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. پارکت چوبی به‌ قطعات مختلفی چون مربعی، مستطیلی و… در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.

این نوع پارکت‌ها ظاهری بسیار ساده و در عین حال شیک و زیبا دارند که باعث گرمای محیط می‌شوند. پارکت‌های چوبی از لحاظ جنس، کیفیت، قیمت، لایه و… با یکدیگر متفاوت هستنند که در هنگام خرید باید به این فاکتورها توجه داشته باشید.

معمولاً برای تولید پارکت چوبی از چوب‌هایی چون درخت بلوط، افرا، گردو، زبان گنجشک و… استفاده می‌کنند. نوع چوب می‌تواند در قیمت پارکت چوبی بسیار موثر باشد.

از چه چوبی برای ساخت پارکت استفاده می‌شود؟

به‌طور کلی می‌توان پارکت‌های چوبی را به دو دسته تقسیم کرد که شامل پارکت‌های چوبی طبیعی و مهندسی شده می‌شوند.

پارکت چوبی طبیعی: برای ساخت پارکت‌های چوبی طبیعی از چوب درختانی چون افرا، کاج، گردو، بلوط و… استفاده می‌کنند. پارکت‌های چوبی طبیعی ظاهر و مقاومت قابل قبولی دارند؛ اما نسبت به کفپوش‌های دیگر قیمت پارکت چوبی و هزینه نصب آن‌ها بیشتر است.

پارکت چوبی مهندسی شده: این نمونه از پارکت‌ها از چندین لایه چوب ساخته می‌شوند که برای متصل کردن آن‌ها از رزین استفاده می‌کنند. پارکت مهندسی شده در برابر ضربه و رطوبت مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می‌دهند. علاوه‌بر این قیمت این نوع پارکت‌ها نسبت به نوع چوبی طبیعی، مناسب‌تر است.

عکس iwfc، عرضه کننده انواع پارکت های چوبی باکیفیت و قیمت مناسب

مشخصات انواع چوب طبیعی در ساخت پارکت

همان‌طور که بیان گردید برای ساخت پارکت‌های چوبی طبیعی از چوب‌های مختلفی استفاده می‌کنند که هر کدام از آن‌ها مزایای منحصربه‌فرد خود را دارند. از محبوب‌ترین چوب‌های طبیعی که برای ساخت پارکت استفاده می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

بلوط: اگر به سبک کلاسیک علاقه‌مند هستید، می‌توانید از پارکت‌های چوب بلوط استفاده کنید؛ زیرا این نوع پارکت‌ها دارای رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز بوده و در برابر ضربه و سایش مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.

افرا: چوب افرا انتخاب بسیار مناسبی برای پارکت‌های مدرن است؛ زیرا این نوع پارکت‌ها به رنگ روشن و رگه‌های سفید به تولید می‌رسند. چوب افرا بافت بسیار نرم و راحتی دارد.

گردو: چوب گردو از بهترین متریال برای ساخت پارکت‌ها است. رنگ این نوع پارکت‌ها قهوه‌ای تیره به همراه رگه‌های متفاوتی است. این نوع پارکت‌های چوبی در برابر رطوبت و ضربه بسیار مقاوم هستند و نسبت به دیگر پارکت‌ها قیمت بیشتری نیز دارند.

کاج: پارکت‌هایی که با چوب کاج تولید می‌شوند، رنگ روشنی دارند و نسبت به دیگر پارکت‌ها از قیمت مناسب‌تری نیز برخوردار هستند. توجه داشته باشید که از این نوع پارکت‌ها نباید برای فضاهای پرتردد استفاده کنید.

انواع پارکت چوبی

پارکت‌های چوبی از نظر ساخت و تعداد لایه به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند که هر کدام مزایا و کاربرد منحصربه‌فرد خود را دارند. برای مشاهده انواع پارکت چوبی می‌توانید به وبسایت https://iwfc.ir/ مراجعه کنید. انواع پارکت چوبی از نظر لایه به شرح زیر هستند:

پارکت‌های تک‌لایه: این نوع پارکت همانند پارکت‌های قدیمی از الوارهای چوب طبیعی ساخته می‌شوند. استفاده از این نوع پارکت‌ها به‌دلیل از بین رفتن درختان بسیاری، توصیه نمی‌گردد؛ چراکه این کار سبب به خطر افتادن محیط زیست خواهد شد.

پارکت‌های دولایه: این نمونه از پارکت‌ها از دو لایه چوب تشکیل می‌شوند. ضخامت این نوع پارکت‌ها بین 10 الی 12 میلی‌متر است و با استفاده از چسب‌های مخصوص در محل نصب می‌گردند.

پارکت‌های سه‌لایه: پارکت‌های سه‌لایه یا همان پارکت‌های مهندسی شده، از اتصال سه لایه چوب تشکیل می‌شوند. به همین دلیل دوام و ماندگاری بالاتری دارند. توجه داشته باشید که لایه‌های زیرین این نوع پارکت از چوب متوسطی تشکیل شده‌اند و تنها لایه رویی آن‌ها از کیفیت بالایی برخوردار هستند. ضخامت پارکت‌های چوبی سه‌لایه بین 14 الی 16 میلی‌متر بوده و معمولاً عرض آن‌ها بین 15 الی 21 سانتی‌متر است.

عکس iwfc، عرضه کننده انواع پارکت های چوبی باکیفیت و قیمت مناسب

زمان خرید پارکت چوبی باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟

زمان انتخاب و خرید پارکت چوبی باید به فاکتورهای مختلفی توجه داشته باشید که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند:
رنگ و طرح: رنگ چوب پارکت باید با دکوراسیون یا طراحی داخلی فضای مورد نظر شما هماهنگ باشد.

استقامت و ماندگاری: به‌طور کلی چوب‌هایی که برای تولید پارکت مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید در برابر ضربه، رطوبت، سایش و… مقاومت داشته باشند.

قیمت: قیمت پارکت چوبی با نصب براساس فاکتورهای مختلفی تعیین می‌شود؛ اما به‌طور کلی نوع چوب تاثیر بسزایی بر قیمت محصول دارد.

سخن پایانی

پارکت‌های چوبی در انواع مختلفی وجود داشته که هر کدام مشخصات منحصربه‌فرد خود را دارند. برای انتخاب پارکت چوبی حتماً به طرح، کیفیت و قیمت آن توجه داشته باشید.

معمولاً برای ساخت پارکت‌های چوبی از متریال‌هایی چون چوب درخت راش، کاج، گردو، زبان گنجشک و… استفاده می‌کنند که هر کدام از ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود برخوردار هستند.

برای خرید پارکت چوبی با قیمت مناسب و با کیفیت بالا، کافیست به مجموعه (iwfc) مرکز پارکت چوبی ایران مراجعه کرده و با انواع پارکت چوبی آشنا شوید.