جکوزی خانگی یکی از وسایلی است که به راحتی می تواند لذت یک آب تنی در خانه را فراهم کند. با استفاده از این نوع جکوزی دیگر نیازی به جکوزی های داخل استخر عمومی نیست. بلکه با استفاده از یک جکوزی می توان در محیط خانه یک ماساژ آبی را تجربه کرد.
با این کار حس نشاط و سر زندگی در افراد ایجاد می شود. همچنین دردهای ناحیه کمر، ستون فقرات، عضلات را به طور چشمگیری کاهش داد. علاوه بر این گرما و فشار آب می تواند انقباض های عضلانی را کمتر کند و با ایجاد احساس آرامش در فرد استرس های روزانه را از بین ببرد.
با وجود چنین فوایدی، شاید باورهای غلط در مورد جکوزی برخی افراد را از خرید آن منصرف کرده باشد. یکی از باورهای غلط در این خصوص، امکان برق گرفتگی می باشد. باید گفت در سال های اخیر با افزودن سیستم حافظت از جان، دیگر امکان برق گرفتگی وجود ندارد.
در اینجا قصد داریم با جکوزی خانگی و مشخصات آن به طور کامل آشنا شویم. تا با اطمینان خاطر بتوانید این وسیله را برای خود تهیه کنید. با ساختمانچی همراه باشید.
آشنایی با جکوزی خانگی
جکوزی شبیه به وان حمام می باشد، اما در قسمت داخلی آن پمپ هایی تعبیه شده است که آب را به قدرت به بیرون روانه می کنند تا برخورد آب با سطح بدن انجام شود. برخورد آب توسط این پمپ ها به گونه ای است که می تواند سطح بدن و عضله های آن را ماساژ دهد.
جکوزی خانگی را می توان به صورت پیشساخته تهیه و نصب کرد. اما ساخت این جکوزی در خانه نیز امکان پذیر می باشد. جکوزیهای پیشساخته اغلب به صورت بادی هستند. جکوزی بادی، قیمت مناسبی دارد و به آسانی قابل حمل می باشد. جکوزی خانگی را از جنس های بادوام تری مانند فایبرگلاس یا سرامیک نیز می توان ساخت.
اجزای اصلی جکوزی
موتور یا پمپ یکی از مهم ترین اجزای اصلی جکوزی می باشد. علاوه بر این لوله های هدایت کننده و شیرآلات، پنل های جکوزی، سیستم حفاظت از جان، پمپ هوادهی، شاسی وان، جت، نازل خروجی و چاه آب از دیگر اجزای اصلی جکوزی هستند.
علاوه بر اجزای اصلی برخی از جکوزی های خانگی تجهیزات مختلفی نیز دارند. تجهیزاتی مانند سیستم تزریق گاز اوزن با هدف استرلیزه کردن آب جکوزی، ماساژور، چراغ های پس زمینه و زیر آبی، بالشتک زیر سر، ریموت کنترل، اسپیکر ضد آب، رادیو و صفحه کنترل کامپیوتری در برخی از جکوزی ها تعبیه می شود.
ظرفیت جکوزی خانگی
جکوزی های خانگی را با ظرفیت های مختلف تولید می کنند. متداول ترین ظرفیت جکوزی شامل تک نفره، دو نفره، چهار نفره، شش نفره و هشت نفره می باشد.
جکوزی با ظرفیت تک نفره همانند یک وان حمام گنجایش دارد و با یک پمپ کار می کند. همچنین در آن از یک المنت حرارتی به منظور گرم کردن آب استفاده می شود. جنس بدنه این نوع جکوزی معمولا از نوع فایبرگلاس می باشد.
جکوزی های چند نفره، ابعاد مختلفی دارند و معمولا از مصالح ساختمانی ساخته می شوند. در این جکوزی آب با استفاده از چند جت به درون بدنه روانه می شود.
انواع مدل جکوزی خانگی
جکوزی علاوه بر گنجایش های مختلف دارای اشکال متنوعی نیز می باشد. جکوزی های خانگی را می توان در اشکال سه گوش، مستطیلی، گرد، بیضی در بازار پیدا کرد که هر یک از این اشکال به صورت شیشه ای یا چینی قابل تولید می باشند.
در صورتی که فضای کمی در اختیار دارید بهتر است از مدل های سه گوش استفاده کنید. این مدل می تواند زوایای بلااستفاده حمام و سایر مکان ها را به خوبی پوشش دهد.
مدل های جکوزی از لحاظ نوع نصب
علاوه بر این از لحاظ نوع نصب جکوزی خانگی می توان را به دو مدل کلی دسته بندی کرد:
1. جکوزی مستقل
در این مدل باید خود جکوزی و تجهیزات آن را به طور کامل به کف پیچ کرد و منبع آب مناسبی برای تامین آب جکوزی در نظر گرفت. نصب و راه اندازی این نوع جکوزی ظرف مدت زمان کوتاهی انجام می شود.
2. وان جکوزی و تجهیزات مجزا
در این مدل از جکوزی باید وان جکوزی به سازنده سفارش داده شود. سپس تجهیزات آن به صورت مجزا طراحی و نصب شود. این مدل برای افرادی که تمایل به طراحی مدل های خاص دارند، مناسب می باشد.
مکان مناسب برای نصب جکوزی
حمام یکی از مکان هایی است که برای نصب جکوزی مناسب می باشد. در داخل حمام می توان به راحتی این جکوزی را نصب کرد. افراد می توانند پس از استحمام برای رفع خستگی وارد جکوزی شوند.
در خانه های ویلایی و مکان هایی که دارای استخر هستند نیز می توان جکوزی را در کنار استخر نصب کرد و به طور کاربردی از آن استفاده کرد. به طور کلی می توان جکوزی خانگی را در داخل یا خارج از ساختمان نصب کرد. در ادامه به بررسی هر دو روش می پردازیم:
1. نصب جکوزی در داخل ساختمان
در صورتی که منزل سکونی شما به صورت آپارتمان می باشد و متراژی زیر 150 متر دارد، بهتر است از جکوزی با ابعاد کوچک استفاده کنید. فضاهای کوچک قدرت طراحی و ایده پردازی را کاهش می دهند. بهترین گزینه برای این نوع فضاها، جکوزی های با ابعاد وان حمام یا جکوزی های سه کنج می باشد.
اگر متراژی بیش از 150 متر در اختیار دارید، می توانید در حمام مستر روم از یک جکوزی مناسب استفاده کنید. جکوزی هایی که امکانات کامل تری دارند را می توان در چنین متراژهایی استفاده کرد.
2. نصب جکوزی خانگی در خارج ساختمان
حیاط خانه های ویلایی در صورتی که از بیرون دید محدودی داشته باشد، مکان مناسبی برای نصب جکوزی می باشد. برای قسمت زیر طاقی پارکینگ می توان یک جکوزی چند نفره را به راحتی ایجاد کرد.
در قسمت روف گاردن و پنت هاوس ها نیز می توان از جکوزی خانگی استفاده کرد. در چنین مکان هایی می توان جکوزی های بزرگ و چند نفره ایجاد کرد و امکانات کامل تری برای آن قرار داد.
راهنمای انتخاب جکوزی خانگی
به منظور نصب جکوزی بهتر است برخی موارد را به دقت مورد بررسی قرار دهید تا انتخاب مناسب تری داشته باشید. در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم:
- مدل جکوزی را به دقت انتخاب کنید. هنگام انتخاب جکوزی، محل نصب و متراژ آن را مورد توجه قرار دهید و مدل جکوزی را متناسب با محل نصب انتخاب کنید.
- سیستم فنی جکوزی خانگی را مورد بررسی قرار دهید. نوع سیستم پرتاب آب را از فروشنده سوال کنید. همچنین میزان گرمایش آن را نیز بررسی نمایید.
- شیرآلات جکوزی را با دقت بررسی کنید و هنگام نصب نیز راست دست یا چپ دست بودن فرد را نیز در نظر بگیرید.
- سیستم نورپردازی جکوزی تاثیر زیادی بر زیبایی آن دارد. معمولا جکوزی هایی که دارای سیستم نورپردازی هستند قیمت بالاتری نسبت به نوع ساده آن دارند. در صورتی که بودجه کافی در اختیار دارید از جکوزی ها همراه با سیستم نور پردازی استفاده کنید.
- به گارانتی و خدمات پس از فروش آن توجه کنید تا در صورت بروز مشکل در جکوزی بتوانید آن را به راحتی بر طرف نماید.
کلام پایانی
در این مقاله جکوزی خانگی و انواع آن به طور کامل مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از این وسیله می توانید به خانه یا ویلای خود ظاهر مدرن تری ببخشید و زیبایی آن را دو چندان کنید. همچنین از وجود جکوزی در خانه خود لذت ببرید.
سوالات متداول
جکوزی خانگی را در ظرفیت های مختلفی مانند تک نفره، دو، چهار، شش و هشت نفره تولید می کنند.
حمام، زیر طاقی پارکینگ، کنار استخر و حمام مستر روم مکان های مناسبی برای نصب جکوزی خانگی هستند.
جکوزی های تک نفره و سه گوش بهترین گزینه برای متراژهای کم هستند.