به گزارش ساختمانچی، به نقل از ایسنا، یکی از کارشناسان بازار مسکن میگوید که معضل بازار مسکن، خانههای خالی نیست، حتی سوداگری هم معضل اصلی نیست، سوداگری عارضه ایست که از کمبود تولید مسکن نشات میگیرد و دولتها طی دهههای گذشته برای آن برنامه نداشتهاند.
هنوز هم می خواهند با مسائلی مثل مالیات خانه های خالی برای خود زمان بخرند تا شاید در زمان مناسب به ساخت و ساز بپردازند. سید مرتضوی در گفت و گویی بیان کرد: با وجود آن که مسئولان وزارت راه و شهرسازی میگویند هدفشان از شناسایی خانه های خالی، افزایش درآمدهای مالیاتی نیست، به نظر من قطعا نگاه مالیاتی در این مساله وجود دارد.
البته در کشورهای توسعه یافته هم خانه های دوم و سوم افراد مشمول مقادیر قابل توجهی مالیات هستند.
این موضوع از این جهت است که مسکن به عنوان یک کالای سرمایه ای نباشد و برای نیاز افراد جامعه ساخته و در معرض فروش قرار داده شود. در واقع خریداران واقعی مسکن صرفا در بازار حضور داشته باشند.
ایشان ادامه داد: اعمال مالیات بر واحدهای خالی یک ابزار کنترلی و وسیله ای برای درآمدزایی دولتها است. این را هم نمی توان کتمان کرد که در درازمدت تاثیر قابل توجهی بر درآمدهای مالیاتی خواهد داشت. اعداد و ارقامی هم که امسال برای جرایم مالیاتی اعلام شده بدون تردید در سالهای آینده افزایش می یابد.
دو اقدام مهم برای کاهش قیمت مسکن
سید مرتضوی معتقد است که اخذ مالیات از خانه های خالی به اندازه ای که تبلیغات روی آن شده گشایشی در بازار مسکن نخواهد داشت و دردی را دوا نمی کند. دولت باید دو اقدام برای کاهش قیمت مسکن انجام دهد؛ اول این که برخی مصالح ساختمانی تعیین کننده مثل فولاد، سیمان، آجر و تاسیسات ساختمانی را با قیمت مناسب در اختیار سازندگان بگذارد.
دوم این که مسکن را به تولید انبوه برساند؛ موفقیتی که هیچ گاه در سال های گذشته نداشته ایم؛ زیرا دولت دخالتی در بازار مسکن ندارد.
در بخشهایی مثل مسکن مهر اقداماتی انجام داد و با وجود همه نقدهایی که به آن وارد است به هر حال عده ای از مردم که توان خرید مسکن نداشتند خانه دار شدند.
ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: دولت بیش از یک سال را با اصرار بیهوده بر قیمت متری ۲.۷ میلیون تومان برای مسکن ملی گذراند تا سرانجام اعتراف کرد قیمت مسکن ملی باید متری ۵ میلیون تومان باشد که قطعا تا به دست مصرف کننده برسد با افزایش مواجه می شود. در چنین شرایطی باید به طرح های بزرگ مسکن در سطح ملی فکر کند.
در چنین شرایطی که یک کارشناس بازار مسکن این بیانات را اظهار میکند، محمود محمودی، معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت و گویی با ایرنا میگوید که: به غیر از طرحها و قراردادهایی که در سال گذشته برای تولید پایدار مسکن منعقد شد، راه اندازی سامانه املاک و اسکان با هدف تعادل بخشی به بازار مسکن راه اندازی شد.
ایشان در ادامه اظهار میکند: راهاندازی این سامانه و ثبت اطلاعات در آن، فوری ترین ابزاری بود که به بازار تعادل بخشید. در ابتدا حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد شهری خالی وجود داشت و با راه اندازی سامانه املاک و اسکان امیدوار به عرضه این واحدها بودیم.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، دولت در سال گذشته و در مدت کوتاهی موفق به بارگذاری اطلاعاتی از وضعیت خانههای خالی شد که تا قبل از آن وجود نداشت. محمودی ادامه داد: در ابتدا یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد خالی ثبت شد و سپس از مالکان خواستیم اگر اطلاعات ثبت شده خلاف واقع است و ملک معرفی شده فروش و اجاره رفته وارد سامانه شده و اطلاعات جدید را ثبت کنند.
وی گفت: در نهایت یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خالی شناسایی و به سازمان امور مالیاتی معرفی شد تا قبض های مالیاتی برای آن ها صادر شود.
وزیر راه و شهرسازی نیز پیش از این گفته بود: تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار خانه خالی شناسایی شده و لیست آن در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است و با اقدام تکمیلی ثبت نام مالکان در سامانه املاک و اسکان بر اساس قانون جدید، تلاطم در بازار مسکن فروکش کرده و مردم آسایش پیدا خواهند کرد.
اگر که ساخت و ساز زیاد شود، علاوهبر خانهدار شدن مردم، اشتغال جوانان و متخصصان راه و ساختمان نیز فراهم می شود و این امر در کاهش آمار بیکاری جوانان تاثیر زیادی دارد. از جمله این افراد متخصص، طراحان و مجریان نمای ساختمان می باشند.
خانه های خالی لوکس در شمال تهران
یکی از کارشناسان بازار مسکن اظهار کرده است که: معتقدم ما در تولید مسکن ضعف داریم و از طرحهایی مثل مالیات خانه های خالی می خواهیم زمان بخریم تا در زمان مناسب به تولید مسکن هم بپردازیم.
بسیاری از واحدهای خالی، لوکس است. یک سری افراد چند واحد لوکس در اختیار دارند که اصلا مشکل امروز ما وجود این واحدها نیست. حتی اگر فروخته یا اجاره داده شود هیچ گشایشی برای مسکن اقشار کم درآمد نخواهد داشت.
او در پاسخ به این سوال که آیا مهلت ۱۲ ماهه به واحدهای نوساز و ۱۸ ماهه در حالت انبوه سازی برای ورود به بازار مصرف که در قانون پیش بینی شده مناسب است یا خیر، گفت: دوره های رکود معمولا طولانی است و اگر در زمان رکود، واحدی ساخته شود شاید یک سال برای فروش آن کفایت نکند.
به گزارش اخبار ساختمان به نقل از مشرق نیوز، بیش از 30 هزار واحد مسکونی لوکس در منطقه یک پایتخت وجود دارد! در طی سالهای گذشته، سلیقه بسیاری از مردم جامعه به سمت ساخت خانه های لوکس رفته است و تقریبا بیشتر افراد خواستار ساخت آپارتمان و ساختمان با نمای لوکس هستند.
نماهای لوکس ساختمانی
نماهایی که با سیستم متریال های نوین طراحی و اجرا می شوند، تقریبا بیشتر آن ها در دسته بندی ساختمان های لوکس و لاکچری به حساب میآیند. نماهایی مانند: نمای خشک، نمای شیشهای، نمای کرتین وال و … از جمله نماهای لوکس به شمار می آیند.
البته این ساختمان ها و نماهای اجرا شده، زمانی لوکس و مدرن به شمار می آیند که یک طراح خلاق و یک مجری ماهر پشت آن باشد. شما نمی توانید انتظار یک ساختمان درجه یک با نمای مثلا کرتین وال را داشته باشید، اگر که مجری نمای کرتین وال ساختمان شما یک فرد متخصص و کاربلد نباشد!
فردی که متخصص و کاربلد باشد، علاوه بر طراحی و اجرا، در انتخاب مصالح مناسب نیز متخصص است و مصالحی انتخاب نمی کند که ساختمان شما چند سال بعد نیاز به بازسازی داشته باشد.
البته اگر بودجه کافی برای ساخت یک آپارتمان از نو را ندارید، بازسازی یا نوسازی نمای ساختمان می تواند گزینه به صرفه ای برایتان باشد. می توانید با بازسازی نمای ساختمانتان، یک ساختمان لوکس متولد کنید!
نورپردازی نمای ساختمان هم گزینه مناسبی برای ساختمان هایی بانمای مرده و دلگیر می باشد. نورپردازی نما، باعث می شود که ساختمان شما در هنگام شب نیز جلوه ای متفاوت داشته باشد.
همانطور که پیشتر گفتیم در طی سال های گذشته سلیقه بسیاری از مردم به سمت داشتن خانه های لوکس رفته است. در این بین، افراد زیادی هستند که تمایل به داشتن خانه ویلایی (بهویژه از نوع دوبلکس!) دارند.
به همین دلیل است که تعداد طراحان ویلا از تعداد موهای سر هم بیشتر میباشد! اما بهتر است که شما در این بین گول طراحان نابلد و مبتدی را نخورید و طراحی نمای ویلا دوبلکس خود را به یک تیم طراحی متخصص بسپارید تا خیالتان از آینده ساختمانی که قرار است در آن زندگی کنید راحت باشد. در انتها باید خاطرنشان کنیم که داشتن یک خانه زیبا و امن و دلباز، حق همه مردم جامعه است.
پایان خبر