هادی سیم

آموزش رویت

زمانی که صحبت از بزرگ ترین پروژه ساخت و ساز به میان می آید، چه چیز در ذهن شما تداعی می شود؟ به احتمال زیاد پاسخ شما پروژه هایی نظیر فرودگاه ها، کانال های آبی و بزرگراه ها می باشد. قطعا پاسخ شما به این پرسش صحیح می باشد.

در کنار آن پروژه هایی همچون مجموعه های صنعتی هم در این دسته قرار می گیرند. در کنار تمام موارد مذکور، پروژه هایی که در این جا به معرفی آن ها می پردازیم، شما را به وجد خواهد آورد.

نمونه ای از این پروژه ها، ایستگاه فضایی بین المللی و پارک هایی هم چون دیزنی لند می باشد. در ادامه این مطلب از ساختمانچی با ما همراه باشید و با بزرگ ترین پروژه های ساخت و ساز جهان آشنا شوید.

فرودگاه بین المللی آل مکتوم دبی

هیچ فرودگاهی در سرتاسر جهان مقیاسی تا این اندازه بزرگ در اختیار ندارد. تسهیلات و امکانات این فرودگاه به گونه ای طراحی شد است که می تواند 200 هواپیما را به طور هم زمان کنترل نماید. هزینه گسترش دومین فاز این فرودگاه به تنهایی چیزی در حدود 32 میلیارد دلار تخمین زده شده است.

بر اساس برنامه ریزی های اولیه قرار بود تکمیل این پروژه در سال 2018 به پایان برسد. تکمیل و احداث فاز آخر این فرودگاه با تاخیر رو به رو شد و تاریخ قطعی برای اتمام آن اعلام نشده است.

فرودگاه بین المللی آل مکتوم دبی

الجبیل 2 در عربستان سعودی

شهر الجبیل 2 عربستان یکی از شهرهای صنعی با قدمتی 22 ساله است که احداث آن در سال 2014 با مبلغ 11 میلیارد دلار کلید خورده است. این شهر پس از پایان احداث، حداقل 100 کارخانه صنعتی، یک کارخانه آب شیرین کن به متراژ 800 هزار متر مکعب، کیلومترها جاده و بزرگراه و یک پالایشگاه نفت با ظرفیت تولید حداقل 350 هزار بشکه نفت در روز را پشتیبانی می کند. این پروژه در سال 2024 به پایان می رسد.

الجبیل 2 در عربستان سعودی

پروژه دبی لند

دبی لند، یکی دیگر از بزرگ ترین پروژه های ساخت و ساز، منطقه ای است که مساحتی به اندازه 3 برابر والت دیزنی جهانی دارد. این منطقه با مساحت 278 کیلومتر مربع و مبلغی بالغ بر 64 میلیارد دلار دارای 6 فاز می باشد.

این شش بخش شامل پارک، سالن های ورزشی، اکو گردشگری، امکانات بهداشتی، جاذبه های علمی و هتل می باشد. فاز ساخت هتل، در برگیرنده بزرگترین هتل جهان با 6500 اتاق و مرکز خریدی به مساحت 10 میلیون متر مربع می باشد. این پروژه قرار است در پایان سال 2025 به پایان برسد.

پروژه دبی لند

ایستگاه فضایی بین المللی

ایستگاه فضایی بین المللی هر 92 دقیقه یک بار به دور زمین می چرخد. این مرکز توسط یک کنسرسیوم که شامل 15 کشور و 5 آژانس فضایی می باشد ایجاد شد. در حال حاضر هزینه ساخت آن بیش از 60 میلیلارد دلار تخمین زده شده است.

بخوانید!  درب و پنجره UPVC و مزایای آن ها

هزینه پایانی این ایستگاه فضایی و وسایل مورد نظر برای آن می تواند فراتر از یک تریبیلیون دلار هم برود و تا آن زمان می تواند به محلی برای اسکان حداکثر یک میلیون نفر خارج از سیاره تبدیل شود.

ایستگاه فضایی بین المللی

پروژه انتقال آب از جنوب به شمال در چین

در حالی که 50 درصد جمعیت چین در شمال این کشور زندگی می کنند، تنها 20 درصد منابع آبی کشور به این بخش تعلق دارد. این کشور در جهت بر طرف کردن این عدم تعادل، سه کانال عظیم که هر کدام تقریبا 696 کیلومتر طول دارند، احداث کرده است و از سه رودخانه بزرگ چین آب را به شمال این کشور انتقال می دهد.

تکمیل این پروژه بزرگ ساخت و ساز 48 سال به طول خواهد انجامید. پس از اتمام این پروژه، سالانه 44.8 میلیارد متر مکعب برای بخش شمالی کشور چین تامین خواهد شد.

پروژه انتقال آب از جنوب به شمال در چین

پروژه کراس ریل لندن

اولین سیستم قطار زیرزمینی جهان با افزایش 45 کیلومتری به رشد خود ادامه می دهد و می تواند در نهایت 40 ایستگاه را به یکدیگر متصل کند. هزینه ای که برای اجرای این پروژه در نظر گرفتند درحدود 23 میلیارد دلار می باشد.

بر اساس برنامه ریزی ها قرار است اولین خط جدید با نام خط الیزابت در سال 2019 به بهره برداری برسد و پس از آن سایر خطوط تکمیل شود.

پروژه کراس ریل لندن

پروژه قطار پر سرعت کالیفرنیا

انجام پروژه قطار پر سرعت کالیفرنیا در سال 2015 کلید خورد و بر اساس برنامه ریزی ها در سال 2029 به پایان خواهد رسید. این خط راه آهن 8 شهر از 10 شهر بزرگ را به یکدیگر متصل کرده و از سن دیگو در جنوب به سان فرانسیسکو در شمال می رسد.

این پروژه بزرگ ساخت و ساز در دو فاز احداث می شود. در فاز اول لس آنجلس به سان فرانسیسکو متصل می شود و در فاز دوم اتصال خط سن دیگو و ساکرامنتو صورت می گیرد.

بخوانید!  راهنمای گام به گام ساخت خانه

قطار خطی 100 درصد الکتریکی بوده و با استفاده از منابع تجدید پذیر کار می کند و سرعت آن 320 کیلومتر بر ساعت خواهد بود.

پروژه قطار پر سرعت کالیفرنیا

پروژه شینکانسن در ژاپن

جدیدترین خط راه آهن پر سرعت ژاپن که مسافت 268 کیلومتری را در 40 دقیقه با سرعت 505 کیلومتر بر ساعت طی کرده و مسافران را از توکیو به ناگویا انتقال می دهد. بر اساس برنامه ریزی های انجام شده این پروژه در سال 2027 به پایان خواهد رسید.

فاز بعدی اجرای این پروژه به گسترش این خط تا اوزاکا مربوط می شود. بیش از 86 درصد از خط ارتباطی توکیو و ناگویا به صورت زیر زمینی خواهد بود. این قطار به عنوان سریع ترین قطار جهان شناخته می شود.

پروژه شینکانسن در ژاپن

پروژه فرودگاه پکن در چین

فرودگاه بین المللی پکن در مواردی هم چون میزان هزینه، مساحت و ظرفیت پرواز بر فرودگاه بین المللی ال مکتوم دبی پیشی خواهد گرفت. اولین فاز این فرودگاه برای مسابقات المپیک سال 2008 احداث شد.

برنامه ریزی برای احداث فازهای بعدی تا سال 2025 برنامه ریزی شده است. ترمینال 1 این فرودگاه را آرشیتکت معروف، زاها حدید طراحی کرده که در این طراحی برخی از مفاهیم طراحی پایدار به کار گرفته شده است.

پروژه فرودگاه پکن در چین

پروژه رودخانه مصنوعی در لیبی

از سال 1985 کشور لیبی در حال فعالیت بر روی بزرگ ترین پروژه ساخت رودخانه به دست بشر می باشد. این پروژه یکی از بزرگ ترین پروژه های آبیاری در جهان می باشد.

اجرای این پروژه می تواند بیش از 350 هکتار از اراضی زراعی را آبیاری کرده و به افزایش میزان قابل توجهی از آب آشامیدنی در بیش تر مراکز شهری لیبی کمک کند.

منبع آب برای اجرای این پروژه سیستم آبخوان ماسه سنگی زیر زمینی می باشد. بر اساس برنامه ریزی ها این پروژه در سال 2030 به پایان خواهد رسید.

پروژه رودخانه مصنوعی در لیبی

کلام پایانی

آن چه در این نوشته از ساختمانچی به بیان آن پرداختیم، معرفی بزرگ ترین پروژه های ساخت و ساز در جهان می باشد. امیدواریم از مطالعه این نوشته لذت ببرید. در صورت تمایل می توانید نظرات خود در این باره را با ما در میان بگذارید.