هادی سیم

آموزش رویت

مصالح نوین که هم اکنون در سراسر دنیا تولید می شوند تابع علم و تکنولوژی هستند و از قابلیت ها و مزایایی برخوردارند که مصالح قدیمی فاقد آن می باشند.

متریال جدید همان متریال قدیمی هستند که دستخوش تغییر و تحول شدند. آن ها نه تنها از نظر مواد تشکیل دهنده بلکه از نظر ظاهر و کاربرد نیز متفاوت گردیده اند.

مصالحی که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفتند، ویژگی ها و مزایای محدودی داشتند و به مرور زمان کیفیت اولیه خود را از دست دادند و با فرسودگی منجر به کاهش عمر بنا می شدند.

اما امروزه در حوزه ساخت و ساز متریال جدیدی به بازار عرضه می شوند که با تنوع بسیار بالای خود به نیاز مشتریان پاسخ می دهند.

طراحی و ساخت بناهای امروزی متناسب با نیازهای بشر صورت می گیرد و به گونه ای متفاوت از گذشته است، زیرا نه تنها نوع ساخت بلکه مصالحی که برای ساخت آن ها به کار می روند نیز نوین تر و با کیفیت تر می باشند.

مهم ترین مزیتی که متریال مدرن برای بشر به ارمغان آورده ایجاد یک زندگی پر از آسایش و آرامش است. در این نوشته از ساختمانچی قصد داریم مصالح نوین ساختمانی که بر اساس تکنولوژی های جدید تولید می شوند را به شما معرفی نماییم. با ما همراه باشید.

انواع مصالح نوین ساختمانی و ویژگی های آن ها

بتن خودترمیم شونده

بتن خودترمیم شونده از گسترش ترک خوردگی در بتن ممانعت نموده و ترک ها را بازسازی و پر می نماید. این بتن با افزودن مواد ترمیم کننده به بتن معمولی تولید می شود و عمر بسیار بالایی دارد.

عامل اصلی ترمیم ترک های بتن وجود کپسول های سیلیکات سدیم در ساختار بتن است. ترکیب سیلیکات سدیم با بتن آن را قادر می سازد تا آسیب های خود را ترمیم نماید.

بتن خود تعمیر

بتن اسفنجی

بتن اسفنجی از مخلوط نمودن شن، ماسه، سیمان و آب تولید می شود و به علت وجود فضای خالی در این بتن، آب می تواند از آن خارج شود.

مواد افزودنی که به این بتن افزوده می شوند نقش مهمی در نفوذناپذیری، میزان مقاومت و زمان گیرش بتن می گذارند، بنابراین می توان گفت مواد افزودنی عملکرد بتن اسفنجی را تقویت می کنند.

گاز سیلیس، خاکستر بادی و سرباره از جمله افزودنی هایی هستند که دوام و استحکام بتن را در برابر ترک خوردگی و نفوذپذیری افزایش می دهند. بتن اسفنجی آب باران را به منابع زیرزمینی هدایت می کند و مانع از آب گرفتگی معابر و خیابان ها می شود.

از این بتن می توان به منظور پرکردن ذخایر زیرزمینی، زیرسازی چمن ها، جلوگیری از یخ زدگی آب برف و باران در سطح زمین استفاده نمود.

بتن رسانای نور

هرگاه نام بتن به گوش ما می خورد، استحکام و سختی آن در ذهن تداعی می شود. با این وجود تصور بتنی با خاصیت رسانای نور کمی دور از ذهن می باشد. اما این بتن نمونه ای از متریال نوین ساختمانی می باشد.

در ساخت این بتن از سیمان و درصد کمی فیبر شیشه ای استفاده می شود. درصد استفاده از فیبر شیشه ای، در حدود 4 درصد از وزن کل بتن می باشد.

استفاده از فیبرهای شیشه ای باعث انتقال نور از بتن می شود. از ویژگی های این بتن ها می توان به بازتاب نور با همان رنگ واقعی نور اشاره کرد.

بتن رسانای نور

ورق های پلی کربنات

پلی کربنات از خانواده ترمو پلاستیک می باشد. ورق های پلی کربنات نمونه ای از محصولات ساختمانی جدید می باشند که می توان از آن ها به جای شیشه های معمولی استفاده کرد. ورق های پلی کربنات شفافیتی مشابه به شیشه داشته و از استحکام بالایی برخوردار می باشند.

از جمله ویژگی های این ورق ها می توان به دارا بودن خاصیت UV اشاره کرد. بنابراین استفاده از آن ها باعث می شود اشعه های مضر خورشید از آن ها عبور نکند.

این ورقه ها از وزن بسیار پایینی برخوردار می باشند و علاوه بر استفاده از آن ها به جای شیشه های معمولی می توان از آن ها برای اجرای سقف کاذب و ورودی پارکینگ ها استفاده کرد. ورق های پلی کربنات در رنگ های مختلف در دسترس می باشند.

ورق های پلی کربنات

بتن رومی

از دیگر مصالح ساختمانی جدید که می توان در ساخت و ساز مورد استفاده قرار داد، بتن رومی می باشد. بتن رومی در مقایسه با بتن مدرن، سبک تر و در عین حال مقاوم تر می باشد. تفاوت این بتن با بتن مدرن عدم استفاده از پرتلند در آن می باشد. این بتن از عمر طولانی تری نیز برخوردار می باشد.

بخوانید!  بتن توانمند چیست؟

سالید سرفیس

سالید سرفیس یا پلی استون ها از جمله مصالح نوین ساختمانی شناخته می شوند. این ماده به صورت پانل های مسطح موجود بوده و در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

در ترکیب و ساخت این محصول از مواد شیمیایی مانند اکریلیت ها، بوکسیت ها، رنگدانه های پلاستیکی، رزین های پلی استر و سنگ های مرمر با خاصیت مرمریت استفاده می شود.

سالید سرفیس ها ظاهری شبیه به سنگ های تزئینی دارند. از این رو می توان از آن ها به جای سنگ ها نیز استفاده کرد. از مزایای استفاده از پلی استون ها تنوع بالای رنگ آن ها می باشد.

سالید سرفیس

بلوک سبک

در تشکیل بلوک های سبک از آب، سیمان و دانه های مخصوص استفاده می شود. همان طور که از نام آن پیداست، این بلوک ها، بسیار سبک و در عین حال مقاوم هستند. چگالی بلوک سبک در حدود 1700 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.

نحوه استفاده از این بلوک ها در مقایسه با انواع مصالح مشابه بسیار سریع تر می باشد. از دیگر مزایای این بلوک ها می توان به سازگاری آن ها با محیط زیست اشاره کرد.

بلوک سبک

پانل کامپوزیت آلومینیومی

این پانل ها که برای نماسازی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند از دو لایه ورق آلومینیومی که مابین آن ها پلی اتیلن قرارگرفته، تولید می شوند. پردازش این پانل ها بسیار آسان است و عملکرد مکانیکی آن ها فوق العاده می باشد.

پانل کامپوزیت آلومینیومی در برابر عوامل محیطی مختلف از جمله گرد و غبار، تابش نور آفتاب، نم و رطوبت، ضربه، تغییرات دمایی، انجماد و انبساط دوام و طول عمر بالایی دارد و زیبایی فوق العاده ای به نمای ساختمان می بخشد.

این پانل ها در برابر حرارت و آتش دچار آسیب نمی شوند و به علت تنوع رنگ بسیار بالا، مورد پسند تمام افراد با سلیقه های متفاوت قرار می گیرند.

پانل کامپوزیت آلومینیومی

کاشی حرارتی

کاشی های حرارتی به آن دسته از کاشی هایی می گویند که حرارت تولید می کنند. لعاب این کاشی ها رسانای جریان الکتریسیته است و وقتی اختلاف ولتاژ به آن می دهند، کاشی گرم می شود و حرارت تولید می کند.

بدنه کاشی یک عایق حرارتی است و اختلاف ولتاژی که به لعاب اعمال می شود تماماً به حرارت تولید شده و هدر نخواهد رفت. کاشی حرارتی دوام و استحکام بالایی دارد و از آب بندی مناسبی برخوردار می باشد.

کاشی حرارتی

ساندویچ پانل دکوراتیو

ساندویچ پانل دکوراتیو از جمله مصالح نوینی است که برای سقف، دیوار، کانکس و پارتیشن بندی مورد استفاده قرار می گیرد. در تولید این پانل ها از ورق گالوانیزه به عنوان لایه رویی، فوم پلی یورتان به عنوان لایه میانی و فویل آلومینیوم در پشت پانل استفاده می شود.

این پانل ها از مقاومت بسیار بالا در برابر ضربه برخوردارند و دچار خوردگی، فرسایش و پوسیدگی نخواهند شد. نصب این پانل ها آسان است و مدت زمان زیادی صرف آن نمی گردد.

تنوع طرح و رنگ ساندویچ پانل ها باعث می شود افراد به استفاده از آن ها در ساختمان خود تمایل پیدا کنند. مقاومت در برابر انقباض، انبساط، صوت، حرارت و زلزله نیز از دیگر ویژگی های بارز این نوع پانل های دکوراتیو می باشد.

ساندویچ پانل

 شیشه هوشمند

شیشه هوشمند یا مات شونده به شیشه ای اطلاق می شود که از حالت شفاف به مات و برعکس تبدیل می شود. در روز که نیاز به ورود نور خورشید است می توان شیشه را شفاف نمود و در شب برای ایجاد حریم خصوصی آن را مات کرد. قابلیت پخش تصاویر نیز از جمله قابلیت های این شیشه است.

بخوانید!  سیمان پوزولانی چیست؟[کاربرد، مزایا و معایب]

به راحتی با استفاده از یک ویدیو پروژکتور می توان تصاویر را بر روی این شیشه نشان داد. این شیشه ها در رنگ های توسی، صورتی، برنز و… به بازار عرضه می شوند و در حالت روشن، میزان شفافیت آن ها بالاست.

مصرف برق شیشه هوشمند، 5 وات در هر متر است و عمر مفید آن 10 سال می باشد. ساختار شیشه مات شونده از چند لایه تشکیل می شود. از پانل های شیشه هوشمند نه تنها برای درب و پنجره بلکه به عنوان پارتیشن برای تفکیک فضا نیز می توان استفاده نمود.

شیشه هوشمند

سنگ نورگذر

سنگ نورگذر به عنوان یکی از مصالح نوین و جدید شناخته می شود. این سنگ ها علاوه بر زیبایی بی اندازه می توانند به عنوان متریالی کاربردی نیز مورد استفاده قرار گیرند. از لحاظ کاربردی می توان از این سنگ برای نورپردازی در طراحی دکوراسیون داخلی استفاده کرد.

سنگ نور گذر

الوار توده‌ای

الوارهای چوبی توده ای از جمله جدیدترین مصالح نوین در صنعت ساختمان بشمار می آیند که با دیگر انواع الوار متفاوت می باشند و در سال 2019 مطرح شدند.

الوارهای توده ای تحت فرآیندهای مهندسی مخصوص، به صورت لایه لایه تولید می شوند. ساختار لایه لایه ای این الوارها سبب استحکام و ماندگاری این محصول می شود و آن را برای استفاده در پروژه های بزرگ حاضر می کند.

از مهم ترین مزایای الوارهای توده ای می توان به زیبایی خاص آن و کاهش انتشار کربن در محیط اشاره نمود. از این محصول در پروژه های بزرگ در ترکیب با آهن و بتن استفاده می گردد.

الوار توده ای

پانل فیبر سیمان

پانل فیبر سیمان از دیگر مصالح نوین محسوب می شود که در نماسازی ساختمان کاربرد دارد. فیبر سیمان به صورت پانل های سه بعدی بوده و با استفاده از فیبر رنگ سیمان تولید می شود. این محصول در ترکیب با نور و سایه، جلوه ای زیبا و منحصربفرد به نما می بخشد.

ضخامت منبت کاری هایی که بر روی این پانل ها ایجاد می شود به اندازه انگشت انسان می باشد، به همین دلیل این برجستگی ها در طول روز با تغییر زاویه تابش و میزان نور، سبب ایجاد سایه های جالبی بر روی نمای ساختمان می گردند.

پانل فیبر سیمان

آجرهای تولید شده از ته سیگار

امروزه در بسیاری از کشورها ته سیگار ماده زائد و بدون مصرفی نمی باشد، بلکه می توان از آن برای تولید مصالح نوین استفاده نمود. می توان ته سیگار را با آجر ترکیب کرد و ماندگاری و کارایی آن را افزایش داد. فرم رشته مانند سیگار دلیل اصلی افزایش مقاومت در آجر می باشد.

استفاده از ته سیگار در ساخت آجر علاوه بر افزایش استحکام این محصول، سبب پاکیزگی محیط زیست و کاهش هزینه های تولید مصالح می شود. آجرها و بلوک هایی که با ته سیگار تولید می شوند، به مراتب سبک تر از آجرهای معمولی اند و انرژی بازدهی بهتری دارند.

آجر تصفیه کننده هوا

از جمله کاربردی ترین و جالب ترین مصالح نوین، نوعی آجر است که می تواند هوای محیط را تصفیه کند. از آن جایی که آلودگی محیط زیست همیشه دغدغه بشر بوده، استفاده از این نوع آجر می تواند این نگرانی ها را به میزان زیادی کاهش دهد.

عملکرد آجرهای تصفیه کننده هوا به گونه ای است که هوای آلوده ورودی را فیلتر و مواد آلوده آن را حذف می کنند. از این آجرها معمولا در فضای بیرونی ساختمان استفاده می شود تا با تصفیه هوا، محیطی تمیز و پاک را به ارمغان بیاورد.

آجرهای تصفیه هوا شامل دو لایه و عایق بوده و می توانند 30 درصد از ذرات ریز و 100 درصد از ذرات درشت را فیلتر و پاکسازی کنند.

آجر تصفیه کننده هوا

کلام پایانی

تعداد مصالح نوین ساختمانی به قدری زیاد هستند که پرداختن به همه آن ها امری ناممکن می باشد. در این نوشته به بررسی برخی از این مصالح نوین پرداختیم. آیا شما مصالح نوین دیگری را می شناسید که ما در این مقاله ذکر نکرده ایم؟ نام و ویژگی های آن را برای ما ارسال نمایید.