آیا شما از جمله افرادی هستید که به مطالعه کتاب علاقمه دارید؟ آیا تا به حال به ساخت کتابخانه خانگی زیبا در سالن نشیمن یا اتاق خود فکر کردهاید؟
بدون شک ساخت یک کتابخانه می تواند در ایجاد فضایی متفاوت به شما کمک کند. حال سوال این جاست که انتخاب چه مدل کتابخانه ای برای خانه بهتر است.
کتابخانه ها انواع مختلفی دارند. همچنین در ساخت آن ها از متریال مختلف نیز استفاده می شود. آن چه که در ادامه این مطلب از ساختمانچی با شما به اشتراک خواهیم گذاشت، تصاویر کتابخانه خانگی دیواری می باشد. با ساختمانچی همراه باشید تا با ایده های استفاده از کتابخانه در خانه خود آشنا شوید.
طرح و مدل کتابخانه خانگی
انتخاب طرح کتابخانه نکته مهمی است که در ساخت کتابخانه باید به آن توجه داشت. در ادامه تصویر کتابخانه هایی با طرح های مختلف را با شما به اشتراک بگذاریم. اگر به دنبال ایده کتابخانه خانگی هستید، تصاویر زیر می تواند به شما در این زمینه کمک کند.
کتابخانه دیواری
این نوع کتابخانه همانطور که از نامش پیداست، به دیوار متصل است. بیشتر کتابخانه های بزرگ به دیوار وصل می شوند تا از سقوط آن ها جلوگیری شود. کتابخانه های دیواری به دو صورت درست می شوند.
برخی از آن ها در کارگاه ساختهشده، سپس به خانه آورده شده و بر روی دیوار نصب می شوند. اما برخی دیگر در محل درست می شوند، به این معنی که استاد نجار چوب ها را در محل دیوار بر روی یکدیگر سوار می کند و کتابخانه را می سازد.
کتابخانه های دیواری معمولا جای زیادی برای قرار دادن کتاب دارند. اگر در خانه خود فرورفتگی در داخل دیوار دارید، بهتر است از آن به نحو احسن استفاده کرده و این فرورفتگی را به کتابخانه تبدیل نمایید. فضای زیر راه پله نیز محل مناسبی برای ساخت کتابخانه محسوب می شود.
اگر به ایده های ناب و منحصربفرد در زمینه ساخت کتابخانه نیاز دارید، ما به شما می گوییم چه کاری انجام دهید. شما می توانید تمام دیوار سالن پذیرایی خود را به منظور ساخت کتابخانه استفاده نمایید و در وسط آن، محلی برای قرار دادن تلویزیون در نظر بگیرید.
این ایده در خانه های مدرن و کلاسیک فضای فوق العاده زیبایی را بوجود می آورد. به این گونه دیوار پشت تلویزیون شما نیز با کتاب ها و حتی اکسسوری های زیبا تزئین می شود.
کتابخانه فانتزی خانگی
کتابخانه های فانتزی دارای اشکال زیبا، مدرن و گاهی اوقات غیر اصولی می باشند. شما می توانید هر طرح فانتزی که مدنظر دارید را به استاد نجار بسپارید تا کتابخانه ای که می خواهید را برای شما بسازد.
این کتابخانه ها می تواند مانند شلف، بر روی دیوار نصب شود و یا این که با پایه ای، بر روی زمین قرار گیرد. اشکال هندسی و ترکیب آن ها در ساخت کتابخانه های فانتزی بسیار مورد توجه قرار می گیرد.
اگر به سبک مدرن و کارهای فانتزی و زیبا علاقه دارید، می توانید این کتابخانه ها را از فروشگاه های مربوطه تهیه نمایید و یا به طور مستقیم نسبت به سفارش نمونه موردنظر خود، اقدام نمایید.
کتابخانه پایه دار
اگر جای مناسبی در خانه برای تعبیه کتابخانه وجود ندارد، شما می توانید از کتابخانه های عمودی پایه دار به این منظور استفاده نمایید. این کتابخانه ها بسیار شیک و زیبا می باشند و می توانید چند وقت یکبار جای آن را عوض کنید و دکوراسیون اتاق یا سالن خانه خود را تغییر دهید.
این کتابخانه ها معمولا ابعاد و اندازه بزرگی ندارند، به همین دلیل در خانه های کوچکی که امروزه وجود دارد، مشکلی ایجاد نمی کنند. شما می توانید طرح موردنظر خود را سفارش دهید و یا از فروشگاه ها خریداری نمایید.
قفسه کتابخانه خانگی
اگر به سبک ساده و مینیمال علاقه دارید و فضای زیادی برای درست کردن کتابخانه های بزرگ نیز در اختیار ندارید، می توانید از قفسه بندی و یا شلف های دیواری به منظور ساخت کتابخانه استفاده نمایید.
شلف های دیواری به راحتی به دیوار نصب می شوند و شما با پرداخت کم ترین هزینه می توانید صاحب یک کتابخانه ساده و مدرن شوید. شما می توانید از شلف های قفسه ای و باکس دار و یا شلف های تخته ای و ساده به این منظور استفاده نمایید.
کتابخانه ام دی اف
ام دی اف متریالی پر کاربرد در دکوراسیون داخلی ساختمان محسوب می شود. یکی از کاربردهای ام دی اف، ساخت کتابخانه می باشد. بیشتر افراد از ام دی اف برای ساخت کتابخانه خود استفاده می کنند، زیرا این متریال از مقاومت و طول عمر بالایی برخوردار است و به راحتی آسیب نمی بیند.
کتابخانه کلاسیک خانگی
اگر به سبک کلاسیک علاقمندید و فضای زیادی در خانه برای ساخت کتابخانه دارید، پیشنهاد می کنیم کتابخانه ای بزرگ و باشکوه را در خانه بسازید. کتابخانه های کلاسیک از شکوه بالایی برخوردارند و جلوه بسیار زیبا و اصیلی به خانه شما می دهند.
در ساخت این کتابخانه ها از ام دی اف یا چوب طبیعی استفاده می شود. تزئینات روی چوب ها مانند حکاکی و کندهکاری ها، نمای کتابخانه کلاسیک شما را هر چه زیباتر جلوه می دهد. در ساخت کتابخانه های کلاسیک معمولا از رنگ چوب طبیعی استفاده می شود تا اصالت این سبک در نمای کار به خوبی نمایان شود.
کتابخانه مدرن خانگی
کتابخانه های مدرن معمولا به سادگی مشهورند. از چوب، ام دی اف، پی وی سی، فلز، استیل و… می توان در ساخت کتابخانه های مدرن استفاده کرد. شاخصه اصلی کتابخانه های مدرن، سادگی در عین شیکبودن است. به همین دلیل اگر این دو شاخصه برای شما مهم است، می توانید از این نوع کتابخانه ها برای خانه خود تهیه نمایید.
کتابخانه چوبی
کتابخانه هایی که از چوب طبیعی درختان تولید می شوند از قیمت بالاتری نسبت به انواع ام دی اف، پی وی سی و فلزی برخوردارند. این کتابخانه ها مقاومت و استحکام بالایی دارند و اگر در محیط مرطوب قرار نگیرند و یا اشیاء تیز بر روی آن ها کشیده نشود، تا سالیان سال بدون آسیب دیدگی باقی می مانند.
کلام پایانی
ما در این نوشته از ساختمانچی مدل ها و انواع مختلف کتابخانه های خانگی را معرفی کردیم. امیدواریم از مطالعه این نوشته لذت برده و جهت ایده از این مطالب و عکس ها استفاده کرده باشید. در صورت تمایل می توانید نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را به منظور بهبود کیفیت مطالب سایت با ما اهالی ساختمانچی در میان بگذارید.