هادی سیم

آموزش رویت

ممکن است برای شما هم سوال پیش بیاید که کولر سلولزی چیست و چه تفاوتی با کولر آبی دارد؟ در پاسخ به این سئوال باید گفت کولر سلولزی یکی از انواع کولر آبی است که در آن به جای پوشال از پد سلولزی استفاده می شود.

در این مدل کولرها به دلیل استفاده از سیستم تصفیه هوا، عدم وجود منافذ بزرگ و… آلودگی ها و گرد و خاک به داخل آن نفوذ نکرده و هوای سالم را به محیط وارد می کند.

در ادامه این متن از ساختمانچی با ما همراه باشید تا با انواع کولرهای سلولزی، مزایا و معایب آن، تفاوت آن با کولرهای آبی و… بیشتر آشنا شوید.

انواع کولرهای آبی سلولزی

کولرهای آبی سلولزی را به طور کلی می توان به سه دسته کولر آبی سلولزی، کولر آبی سلولزی هوشمند و کولر سلولزی پلیمری تقسیم کرد.

از کولرهای آبی سلولزی برای خنک سازی محیط های کوچک مثل خانه ها و آپارتمان ها و دو نوع دیگر مصرفی صنعتی دارند. در این مقاله ما بیشتر به بررسی کولرهای سلولزی معمولی می پردازیم و به توضیح مختصری درباره انواع دیگر اکتفا می کنیم.

کولر آبی سلولزی چیست؟

کولرهای سلولزی را می توان یک جایگزین بسیار خوب برای کولرهای آبی دانست. عملکرد کولرهای آبی سلولزی کاملا مشابه با دستگاه خنک کننده پوشالی است و تنها تفاوت آن ها در میزان تراکم پدهای آن است.

همان طور که می دانید در کولرهای آبی معمولی از پوشال استفاده می شود در صورتی که در کولرهای سلولزی از پدهای سلولزی استفاده می شود. حال این سئوال پیش می آید که پدهای سلولزی چگونه عمل می کنند؟

پدهای سلولزی، ورقه هایی نازک، منظم و موج دار بوده و از جنس سلولز هستند. این پدها رطوبت پذیری بالایی دارند و به همین دلیل سیستم سرمایشی سلولزی هوای خنک تری را تولید می کنند.

به عبارت دیگر پدهای سلولزی مقدار زیادی آب را جذب می کنند و بدین صورت کاملا مرطوب می شوند. هنگامی که هوای گرم و خشک وارد این سیستم تهویه می شود، انرژی گرمایی با رطوبت گفته‌شده مبادله کرده و در طی فرآیند تبخیر سازی، هوای خنک را به محیط مورد نظر وارد می کند.

پدهای سلولزی ساختاری شبیه به لونه زنبور دارند و یکنواخت و همگن اند و به همین دلیل آب به صورت یکنواخت در آن توزیع می شود.

توزیع یکنواخت آب در کولرهای سلولزی باعث می شود که آب در هیچ ناحیه ای جمع نشده یا قسمتی خشک نشود. بنابراین، می توان گفت که کیفیت و هم چنین خنک سازی کولر سلولزی بیشتر از کولر پوشالی است.

مزایای استفاده از کولر سلولزی

برای این که خرید بهتری داشته باشید باید با مزایا و معایب کولرهای سلولزی اشنا شوید، از این رو در ادامه به معرفی مزایا و معایب کولرهای سلولزی می پردازیم:

کولر آبی سلولزی

تجمع نیافتن آب

با وجود پدهای سلولزی آب در این نوع کولر تجمع نمی یابد. در کولرهای سلولزی آب به سمت پایین ریزش می کند، بنابراین، خطری نیز موتور را تهدید نمی کند.

راندمان و خنک سازی بالا

با وجود پدهای سلولزی، میزان قدرت جذب آب بالاتر می رود و در نتیجه راندمان و خنک سازی دستگاه نیز افزایش می یابد. با توجه به گزارشات راندمان این نوع کولر آبی بیش از 80 در صد است.

بخوانید!  راهنمای انتخاب جعبه ابزار [پلاستیکی،آلومینیومی و فولادی]

مصرف انرژی کمتر

پدهای سلولزی در شرایط آب و هوایی که رطوبت نسبی هوای بیرون (RH) در تابستان ها کمتر از 15 درصد باشد حتی می توانند دمای هوای خروجی را تا ۱۵ درجه سانتی گراد کاهش دهند. زمانی که مقدار خنک سازی افزایش می یابد، میزان برق مصرفی کاهش می یابد و هزینه های انرژی نیز کم می شود.

نیاز به تعویض کمتر

اغلب پدهای سلولزی از جنس آلومینیوم و یا گالوانیزه هستند که همین امر سبب مقاومت بالای آن ها در برابر آب و اکسیداسیون شده است.

این ویژگی طول عمر کولرهای سلولزی آبی را افزایش می‌دهد. بنابراین مهم ترین مزیت پدهای سلولزی نسبت به پدهای پوشالی عدم نیاز به تعویض سالیانه آن ها است.

سازگاری با محیط زیست

پدهای سلولزی تجزیه پذیر هستند و هنگام خیس‌شدن آلاینده ای تولید نمی کنند؛ بنابراین، برای محیط زیست هم خطری نداشته و سازگار هستند.

علاوه بر این، در این نوع کولرها مانند کولرهای گازی اسپیلیت از گازهای سمی CFO و HFC استفاده نمی شود که این مورد خود، این نوع کولرهای آبی را به وسیله ای حامی محیط زیست تبدیل می کند.

از دیگر مزایای این کولرها می توان نصب و راه اندازی آسان آن، عدم پخش باکتری و قارچ، عدم رسوب گذاری، عدم انتقال قطره های آب به هوا و… اشاره کرد.

معایب کولر سلولزی

از بارزترین معایب کولر می توان به قیمت بالای پدهای سلولزی اشاره کرد. همان طور که گفتیم پدهای سلولزی مزایای زیادی از جمله راندمان بالا، عدم جذب آلاینده، جلوگیری از جذب گرمای خورشید، جذب رطوبت بالا و هم چنین ساختار منظم دارند.

این پدها به دلیل هزینه ای که برای تولید آن ها صرف می شود و هم چنین به دلیل ساختار آن از قیمت بالایی برخوردار هستند که این مورد را نمی توان عیب دانست. یکی دیگر از معایب کولرهای سلولزی بوی بد آن است. علت این بوی نامطبوع حجم بالای رطوبت و انباشتگی باکتری های تولید شده بر روی پدهاست.

شاید برای شما هم این سئوال پیش بیاید که مگر ذکر نشد که پدهای سلولزی در برابر نفوذ باکتری مقاوم هستند، پس چگونه بوی نامطبوع از وجود باکتری ها نشات می گیرد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که پدهای سلولزی در برابر نفوذ باکتری ها مقاوم هستند، اما به مرور زمان و عدم رسیدگی به آن ها ممکن است این امر صورت بگیرد و پدها آغشته به باکتری شوند.

در برخی از موارد نیز انباشته‌شدن آب درون محفظه کولر نیز می تواند عامل ایجاد این بو باشد. برای جلوگیری از ایجاد این بوی نامطبوع بهتر است هر چند وقت یکبار آب کولر را تعویض کنید.

نکات مهم برای نگه داری از کولرهای سلولزی

برای این که بیش‌ترین راندمان را از کولر خود بگیرید و هم چنین برای جلوگیری از هزینه های اضافی باید به موارد زیر توجه کنید:

  1. پدها را به صورت منظم بررسی کنید.
  2. موتور فن را گاها بررسی و در صورت لزوم روغن کاری کنید.
  3. فیلتر پمپ آب را بعد از هر دوره مصرف تمیز کنید.
  4. در زمستان عایق بندی را فراموش نکنید

کولر آبی سلولزی پلیمری چیست؟

یکی دیگر از جدیدترین و به روزترین سیستم های سرمایشی، کولرهای صنعتی سلولزی پلیمری است. همان طور که از نام این نوع از سیستم های سرمایشی بر می آید با توجه به میزان هوادهی و ظرفیت، این سیستم های برای کاربری های تجاری و صنعتی و سالن های بزرگ تولیدی بسیار کارآمد هستند.

بخوانید!  36 عکس و مدل قاب عکس رومیزی و دیواری[چوبی،فانتزی و مدرن]

نحوه عملکرد این نوع کولرها نیز همانند دیگر کولرهای آبی بوده و با استفاده از تبخیر آب است. هوای گرم محیط در تماس با پدهای مرطوب کولر گرمای خود را به آب داده و خنک می شود و سبب تبخیر آب می شود.

در این سیستم، آنتالپی تبخیر بالای آب فاکتور اساسی کارکرد سیستم است چرا که سبب خنک سازی هوای گرم تا دمای پایینی می شود.

کولر سلولزی پلیمری

کولر آبی سلولزی هوشمند چیست؟

کولر آبی سلولزی هوشمند را می توان یکی از پر کاربردترین سیستم های سرمایشی در محیط های تجاری و صنعتی دانست. این نوع کولرها باعث کاهش مصرف انرژی و هم چنین کاهش هزینه های انرژی ساختمان می شود. این نوع کولرها با استفاده از دو فاکتور آب و هوا، محیط اطراف خود را به راحتی خنک می کنند.

بدین صورت که کولرهای آبی هوای گرم را می گیرد و آن را از پدهای سرمایشی مرطوب خود عبور می‌ دهد. هوای گرم هنگام عبور از پدهای سرمایشی مرطوب تبخیر می شود و این فرایند باعث کاهش دمای هوا می‌گردد.

کولر آبی دارای یک فن دمنده است که هوای خنک شده توسط کولر را با قدرت و شدت بیشتری در سراسر محیط توزیع می‌کند. مجهز بودن کولر آبی به فن باعث می‌ شود که هوای خنک در تمام قسمت‌ های ساختمان پخش شده و دمای اتاق به صورت یکنواخت خنک شود.

از مزایای مهم این نوع کولر می توان به عدم استفاده مواد شیمیایی برای تولید هوای خنک اشاره کرد. یکی دیگر از ویژگی های این نوع کولر رطوبت زایی ان است. خشکی هوا می تواند موجب مشکلات بسیاری شود، اما با کمک این ویژگی می توان به ساختمان هایی که در محیط گرم و خشک قرار دارند کمک بسزایی کرد.

از مزایای دیگر این کولر آبی می توان به امکان تنظیم دما به صورت اتوماتیک اشاره کرد. شما می‌ توانید درجه‌ کولر را روی دمای پیش فرض تنظیم کنید و ساختمان موردنظر خود را به دمای مطلوب برسانید و زمان روشن یا خاموش شدن کولر را نیز به صورت اتوماتیک مشخص کنید.

این ویژگی به کاربر این امکان را می دهد تا زمانی که در مجتمع یا محل کار خود نیست هم بتواند دمای اتاق را کنترل کند.

کلام آخر

کولرهای سلولزی یکی از انواع کولرهای آبی است و از مزایای زیادی برخوردار می باشد. از جمله این مزایا می توان به راندمان و خنک سازی بالا، مصرف انرژی کم، سازگاری با محیط زیست، عدم نفوذ باکتری و قارچ و… اشاره کرد.

همان طور که می دانید در کولرهای آبی سلولزی از پدهای سلولزی به جای پوشال استفاده می شود، این پدها جذب آب بالاتری داشته و در نتیجه محیط را بهتر خنک می کنند.

از معایب این کولرها می توان به قیمت نسبتا بالای آن و هم چنین بوی نامطبوع آن اشاره کرد. البته باید گفت که با نگهداری درست می توان از این بوی نامطبوع جلوگیری کرد.