کفپوش آشپزخانه از جمله مواردی است که در انتخاب آن باید بسیار دقت نمود، زیرا آشپزخانه مکانی است که خانم های خانه دار بیشترین وقت خود را در آن سپری می کنند؛ از این رو نه تنها باید از کارایی لازم برخوردار باشد، بلکه زیبایی آن نیز مورد قبول واقع گردد.
به نظر شما کدام یک از کفپوش ها برای فضای آشپزخانه مناسب هستند؟ آیا کفپوش هایی که در سایر بخش های منزل قابل استفاده هستند، برای آشپزخانه نیز مناسب می باشند؟ در این نوشته ما بهترین کفپوش های آشپزخانه را به شما معرفی می کنیم.
این کفپوش ها توسط طراحان ماهر و متخصص در آشپزخانه های مختلف کار شده و از نظر زیبایی شناسی مورد تایید قرار گرفتهاند. با ساختمانچی همراه باشید تا راحت تر نسبت به انتخاب کفپوش این قسمت از خانه خود اقدام نمائید.
انواع کفپوش آشپزخانه
در حال حاضر کفپوش آشپزخانه را می توان از بین متریال ها، رنگ ها و طرح های مختلف انتخاب نمود و نوعی هماهنگی و هارمونی در فضای کلی آشپزخانه به وجود آورد.
اگر بخواهیم به رایج ترین کفپوش آشپزخانه اشاره کنیم می توانیم سرامیک کف را نام ببریم. کاشی و سرامیک کف، جلوه زیبایی به آشپزخانه می بخشد و قابل شستشو است.
در واقع عدم ماندگاری لکه بر روی سرامیک از ویژگی های بارز این کفپوش می باشد که باعث محبوبیت آن شده است.
برخی افراد نیز به سبک روستیک علاقمند هستند و کفپوش چوبی را برای آشپزخانه خود انتخاب می کنند. برخی دیگر کفپوش سنگی را می پسندند و خنکی و زیبایی آن را ایده آل می دانند.
در کل می توان گفت با توجه به طراحی داخلی آشپزخانه، بودجه افراد و سلیقه شخصی می توان کفپوشی مناسب برای آشپزخانه انتخاب نمود. انواع کفپوش آشپزخانه به شرح زیر می باشد:
کفپوش سنگی
انتخاب سنگ طبیعی برای کفپوش آشپزخانه انتخابی بسیار کلاسیک است و حسی واقعی از شکوه و عظمت ایجاد می کند. شما می توانید هم از سنگ مرمر روشن و هم از سنگ تراورتن به عنوان تایل های کف آشپزخانه استفاده نمائید.
طرح این سنگ ها و رگه هایی که در بافت آن ها دیده می شود، زیبایی حیرت آوری به دکوراسیون آشپزخانه می بخشند. کفپوش سنگ طبیعی در طراحی آشپزخانه به سبک روستایی و یا معاصر جلوه ای باشکوه می بخشد.
گاهی اوقات کفپوش های سنگی همانند لوحی سفید در کف آشپزخانه به نظر می آیند که با یک فرش رنگارنگ زیبا مزین خواهند شد.
کفپوش آجری
یکی دیگر از ایده های طراحی کلاسیک برای آشپزخانه ایجاد نمای روستیک مدرن و روستایی است. به کابینت های شیکر رنگ آمیزی شده، تیرهای چوبی نمایان، سینک سرامیکی و اجاق گاز مبله در فضای چنین آشپزخانه هایی فکر کنید.
کفپوش آشپزخانه ای که با سبک روستیک طراحی شده بسیار زیبا و دعوتکننده است و فضایی گرم و صمیمی برای اهل خانواده ایجاد می کند تا در کنار یکدیگر غذای خود را صرف کنند.
آجرهای سفالی قرمز مایل به قهوه ای بهترین گزینه برای آشپزخانه روستیک هستند. گاهی اوقات ترکیب آجرهای رنگارنگ، کفپوشی فوق العاده زیبا برای آشپزخانه ایجاد می کند.
آجر در اشکال و رنگ های گوناگون در بازار موجود است و شما طبق سلیقه خود می توانید نسبت به خرید این مصالح برای پوشش کف اقدام نمائید. کفپوش آجری حسی دوست داشتنی در آشپزخانه های روستیک ایجاد می کند.
کفپوش سرامیکی
اگر می خواهید کفپوش آشپزخانه شما بسیار کارآمد بوده اما در عین حال زیبا نیز باشد، بهتر است کفپوش سرامیکی طرح چوب را انتخاب کنید.
در دنیای مدرن امروز با استفاده از تکنولوژی سه بعدی می توان نمایی واقعی تر به کفپوش بخشید، از این رو کفپوش های سرامیکی از نظر ظاهر رنگ و بافت چوب را خواهند داشت و بسیار طبیعی به نظر می آیند.
کفپوش سرامیکی طرح چوب ظاهری همانند پارکت چوبی دارد. این نوع کفپوش قابل استفاده در آشپزخانه های مختلف می باشد.
کفپوش وینیل
کفپوش وینیل از جمله ایده آل ترین کفپوش ها برای فضایی مانند آشپزخانه است، زیرا در برابر رطوبت مقاومت بسیار بالایی دارد و طول عمر آن بالا می باشد. این کفپوش به ندرت دچار خراشیدگی، سائیدگی و رنگ پریدگی می شود و ظاهر آن همانند چوب یا سنگ است.
جنس کفپوش وینیل از پی وی سی بوده و همانطور که می دانید این ماده نوعی عایق صوتی و حرارتی است. اگر به دنبال بادوام ترین کفپوش برای خانه خود هستید، این کفپوش گزینه ای مناسب می باشد.
پارکت چوبی
هیچ کس نمی تواند زیبایی و جذابیت پارکت چوبی را انکار کند. چوب متریالی طبیعی است که دارای طرح و بافت منحصر بفرد می باشد. اگر تایل های چوبی به عنوان کفپوش در کف آشپزخانه نصب شوند نمایی روستیک به فضا می بخشند و فضا را گرم تر و صمیمی تر می کنند.
هر چند پارکت چوبی از نظر زیبایی فوق العاده است، اما دارای معایبی است که برخی افراد را از انتخاب خود منصرف می کند. چوب طبیعی اگر در معرض آب قرار گیرد به مرور زمان دچار پوسیدگی می شود، از این رو باید از رسیدن آب و رطوبت به آن جلوگیری نمود.
همچنین امکان رشد حشرات در چوب وجود دارد که این عاملی برای از بین رفتن آن می باشد. لازم به ذکر است که سطح پارکت های چوبی که امروزه به بازار عرضه می شوند با وارنیش پوشیده می شوند و آب به آن ها نفوذ نمی کند.
کفپوش چوب پنبه ای
کفپوش چوب پنبه ای، کفپوشی بسیار نرم و راحت است که جلوه بی نظیری به فضای آشپزخانه می بخشد. این کفپوش نه تنها زیبایی را برای کف آشپزخانه به ارمغان می آورد، بلکه نوعی عایق صوتی و حرارتی نیز محسوب می شود.
این کفپوش را می توان بر روی سایر کفپوش ها نصب کرد. تنها عیب کفپوش چوب پنبه ای عدم مقاومت در برابر خراشیدگی است، از این رو باید از برخورد اجسام نوک تیز به آن جلوگیری شود.
کفپوش کاشی پورسلین
کاشی پورسلین از جمله کاشی هایی محسوب می شود که می تواند در شکل های مختلف از بتنی گرفته تا چوبی ساخته شود. از آن جایی که پورسلین به عنوان متریالی مقاوم شناخته می شود و نگهداری از آن آسان می باشد، انتخاب مناسبی برای آشپزخانه تلقی می شود.
از مزیت های این کفپوش ها می توان به مقاوم بودن آن ها در برابر هرگونه ضربه و از معایب آن ها نیز می توان به راحت نبودن آن ها و نیاز به نظافت روزانه اشاره نمود.
کاشی های پورسلین و سرامیکی هردو از خاک رس تشکیل می شوند. با این حال، در ترکیب پورسلین از شن و ماسه برای ایجاد مقاومت بیشتر نیز استفاده می شود.
این نوع کاشی نسبت به کاشی های سرامیکی منافذ کمتری دارد، به همین خاطر انتخاب آن به عنوان کفپوش آشپزخانه انتخاب بسیار مناسبی می باشد.
کفپوش کاشی سرامیکی
برای ساخت کاشی های سرامیکی از خاک رس و دیگر مواد طبیعی استفاده می شود. این کاشی ها در اشکال، رنگ و بافت های مختلف وجود دارند. قیمت این کاشی ها نسبت به کاشی های پورسلین کمتر می باشد.
از مزایای این کفپوش ها می توان به قیمت مناسب، نمای زیبا و نظافت آسان آن ها اشاره کرد. به علاوه این کاشی ها در انواع مختلف، پاسخگوی تمامی سلیقه ها نیز می باشند.
کفپوش کاشی سرامیکی معایبی نیز در بردارد که از جمله می توان به سختبودن و راحتنبودن آن ها در زیر پا اشاره نمود. این کاشی ها سطح لغزنده ای دارند و تقریبا هر روز باید آن ها را تمیز کرد.
کفپوش چوب بامبو
کفپوشی که در ساخت آن از چوب بامبو استفاده می شود از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و نسبت به انواع دیگر چوب کم تر دچار آسیب دیدگی می شود.
این کفپوش ها در رنگ های مختلف در دسترس می باشند. این محصول از جمله محصولات دوستدار طبیعت نیز برشمرده می شود، چرا که بامبو گیاهی است که به سرعت رشد می کند و رشد آن تنها بین 3 تا 5 سال صورت می گیرد.
کفپوش چوب مصنوعی
کفپوش چوب مصنوعی در ضخامت های متفاوتی وجود دارد و برای آن دسته افرادی که تمایل دارند پول کمتری صرف کنند ولی از ظاهر چوب طبیعی بهره ببرند، مناسب می باشد.
در ساخت این گونه کفپوش ها از یک لایه چوب نرم استفاده می شود. این کفپوش ها بر خلاف کفپوش های چوبی در برابر آب از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
کفپوش لمینت
اگر بودجه شما این اجازه را می دهد، می توانید به جای استفاده از کفپوش های چوبی و کاشی های سنگی از کفپوش لمینت در آشپزخانه استفاده نمایید. کفپوش های لمینت در انواع مختلف وجود دارند و مقاومت آن ها تقریبا از تمامی کفپوش های دیگر بالاتر می باشد.
کفپوش های لمینت از قیمت بالایی برخوردارند، اما پرداخت هزینه زیاد در مقابل جنس خوب آن ها ارزش دارد. توجه کنید که اگر قصد خرید کفپوش لمینت دارید، انواع ارزان قیمت آن را انتخاب نکنید.
کفپوش بتنی
تنوع کفپوش بتنی برخلاف تصور همگان بسیار بالاست. این کفپوش ها در انواع رنگ نیز موجود می باشند. این کفپوش ها وزن سنگینی دارند و بسیار سخت هستند، به همین خاطر ممکن است سفتبودن آن ها در زیر پا آزاردهنده باشد.
نکات لازم در هنگام انتخاب کفپوش مناسب آشپزخانه
توجه به ظاهر کلی آشپزخانه
کفپوشی که برای استفاده در آشپزخانه انتخاب می کنید، باید در جهت تکمیل سایر المان های دیگر مانند کانتر آشپزخانه باشد. به همین خاطر بهتر است از انواع کفپوشی که متریال آن نزدیکی زیادی به کانتر یا کابینت آشپزخانه دارد، استفاده نمایید.
هم چنین این امکان وجود دارد متریالی را انتخاب کنید که برای کانتر و کفپوش بتوان از آن استفاده کرد. برای ایجاد کنتراست و نمایی زیبا نیز می توانید از رنگ های مختلف یک متریال استفاده نمایید. با این حال توجه کنید، در هنگام انتخاب قسمت های مختلف آشپزخانه انواع با کیفیت آن را تهیه نمایید.
توجه به چگونگی مراقبت از کفپوش
برخی از انواع کفپوش هایی که در آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرند، نیاز به سیلر زنی و مراقبت دائم دارند. در هنگام انتخاب کفپوش آشپزخانه باید توجه کنید که آیا می توانید هر روز نسبت به نظافت آن اقدام نمایید یا خیر.
استفاده از یک نمونه از پیش کار شده
کفپوش انتخابی باید با سایر قسمت های خانه نیز هماهنگی داشته باشد. هم چنین توجه به این نکته که نورپردازی در چگونگی نمایش کفپوش نیز تاثیر دارد را فراموش نکنید. سیلرزدن کفپوش نیز می تواند باعث ایجاد تغییر رنگ در کفپوش شود.
توجه به میزان بودجه
توجه به میزان بودجه ای که برای انجام این کار در نظر دارید، بسیار حائز اهمیت می باشد. قیمت انواع کفپوش با توجه به متریالی که برای ساخت آن استفاده می شود، متفاوت می باشد.
توجه به زیرکار
اگر سیستم گرمایشی خانه، گرمایش از کف می باشد و از زیر کفپوش لوله رد می شود، باید در انتخاب کفپوش دقت نمایید. کفپوش باید به گونه ای باشد که بتواند این گرما را انتقال دهد.
برای نصب کفپوش بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید. برخی از کفپوش ها باید در ابتدای فرایند طراحی آشپزخانه نصب شوند. این درحالی است که برخی دیگر را می توان پس از پایان این فرایند نصب کرد. به همین خاطر مشورت با یک متخصص در این زمینه را فراموش نکنید.
قیمت انواع کفپوش
قیمت کفپوش ها براساس نوع آن ها متفاوت است. هرکدام از انواع کفپوش ها نیز براساس کیفیت متریال اولیه، کیفیت ساخت و هزینه های جانبی با یکدیگر متفاوت اند.
کلام پایانی
مقاومت و طول عمر کفپوش ها از مهم ترین فاکتورهایی هستند که در هنگام انتخاب کفپوش آشپزخانه باید به آن ها دقت نمایید. هم چنین میزان راحتی این کفپوش ها نیز حائز اهمیت می باشد. کفپوش ها باید در برابر آب و هوای منطقه نیز ایمن باشند.
امیدواریم نکات ارائه شده در این نوشته از ساختمانچی توانسته باشد اطلاعات مفیدی را در خصوص انواع کفپوش آشپزخانه و مزایا و معایب هرکدام در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهد. نظرات خود را در این خصوص با ما در میان بگذارید.