آموزش رویت

ساختمانچی

توالت فرنگی وال هنگ به توالتی می گویند که به دیوار متصل است. این اصطلاح را به طور کلی می توان به تمام تجهیزات و وسایلی که به جای داشتن پایه از دیوار آویزان می شوند اطلاق کرد.

ایده طراحی وال هنگ را می توان آپارتمان نشینی و کمبود فضا دانست اما تفاوت اصلی وال هنگ ها با دیگر توالت ها در چیست؟ تفاوت وال هنگ ها با دیگر توالت ها در نحوه نصب آن ها است.

وال هنگ ها به گونه ای نصب می شوند که قسمت فلاش تانک آن داخل دیوار قرارگرفته و فقط نشیمن گاه توالت فرنگی از بیرون قابل مشاهده است. در ادامه این متن از ساختمانچی با ما همراه باشید تا با وال هنگ ها، انواع و مزایا و معایب آن بیشتر آشنا شوید.

انواع توالت وال هنگ

وال هنگ ها از نظر طراحی، ساختار داخلی، نوع تخلیه و هم چنین ابعاد به دسته های مختلف تقسیم می شوند، اما مهم ترین وجه تمایز آن ها به سیستم تخلیه آن بر می گردد.

به طور کلی سیستم تخلیه توالت فرنگی ها به دو صورت سیفونی و واش دون طراحی می شود. وال هنگ ها به هر دو صورت طراحی می شوند. اما طراحی واش دون در آن بیشتر دیده می شود.

واش دون طراحی اروپایی و هم چنین ساده تری نسبت به طراحی سیفونی دارد و به این صورت عمل می کند که آب را با فشار زیاد به اطراف توالت فرنگی می پاشد و کار تخلیه را نیز هم زمان انجام می دهد.

به زبان ساده تر با فشردن دکمه تخلیه آب با فشار از اطراف، وارد توالت فرنگی می شود و سپس مستقیماً از طریق یک زانویی کوتاه مواد داخل توالت را به سمت فاضلاب هدایت می کند. این روش تا حدود زیادی مصرف آب را کم می کند.

یکی دیگر از مزایای سیستم واش دون گرفتگی کمتر در این توالت ها حتی در زمانی که دستمال می افتد و یا هر وسیله دیگر می باشد. در این موارد بزرگ بودن مجرای تخلیه باعث گرفتگی کمتر می شود.

استراکچر توالت وال هنگ

در توالت فرنگی های قدیمی تر، پایه ای به زمین متصل است که وزن را تحمل می کند اما در وال هنگ ها به دلیل حذف شدن این پایه، وزن را استراکچر یا سازه تحمل می کند.

این استراکچرها را از قوطی های فلزی مختلف و در ابعاد متفاوت تولید می کنند. فلاش تانک نیز در این استراکچر قرار می گیرد. این سازه ضخامت های متفاوتی دارند. اما معمولا از 8 تا 15 سانتی متر تولید و درون دیوار کارگذاشته می شوند.

همان طور که گفتیم، این سازه ها در دیوار کارگذاشته می شوند و به همین دلیل انتخاب نوع با کیفیت آن بسیار حائز اهمیت است. چرا که اگر جنس مرغوبی نداشته باشند، بعد از چند سال برای تعویض آن مجبور به بنایی و شکافت دیوار خواهید شد.

بخوانید!  مزایا و معایب انواع کف کاذب چیست؟

برای نصب این استراکچرها نیاز به دیواری با ضخامت حداقل 10 تا 15 سانتی متر خواهید داشت که ممکن است به علت کمبود جا در بعضی از فضاها نتوان توالت وال هنگ را مورد استفاده قرار داد. 

انواع استراکچر وال هنگ

استراکچر وال هنگ را با توجه به ضخامت، وجود یا عدم وجود پروفیل فلزی و هم چنین ارتفاع آن به دسته های مختلفی تقسیم کرد که در ادامه به معرفی تعدادی از آن ها می پردازیم:

استراکچر با ضخامت 8 سانتی متر

یکی از محبوب ترین استراکچرهای دیواری، استراکچر 8 سانتی متری است. این مدل برای دیوارهای پیش ساخته طراحی می شود، اما برای استفاده در ساختمان های ایران زیاد مناسب نیست. چرا که معمولا ضخامت این دیوارهای پیش ساخته به 10 سانتی متر می رسد.

حجم آب این سازه نیز با توجه به شرکت تولید کننده از 7 تا 10 متفاوت است. علاوه بر این، هر چه حجم آب استراکچر بیشتر باشد، عرض آن نیز بیشتر خواهد بود.

استراکچر با ضخامت 12 سانتی متری

این استراکچر برای دیوارهای سفالی، بلوک بتونی، لیکاو و… با ضخامت 20 سانتی متر مناسب است. با توجه به ضخامت این استراکچر، دسترسی کاربر به داخل تانک نیز بیشتر خواهد شد.

نصب توالت فرنگی وال هنگ

مزایا و معایب استفاده از وال هنگ

دانستن معایا و مزایب وال هنگ می تواند به انتخاب بهتر شما کمک کند پس در ادامه به معرفی این موارد می پردازیم:

مزایای نصب وال هنگ

  1. اشغال فضای کمتر یکی از مهم ترین مواردی است که در ابتدای کار نیز به آن اشاره شد. تجهیزات به کاررفته در وال هنگ فضای کمتری را اشغال می کند. در توالت فرنگی های عادی فلاش تانک و پایه توالت فرنگی فضای زیادی را به خود اختصاص می دهد اما در توالت فرنگی توکار تنها قسمت قابل مشاهده همان کاسه توالت است.
  2. صرفه جویی در مصرف آب نیز یکی دیگر از موارد و مزایا مهم وال هنگ است. در توالت فرنگی های توکار به این دلیل که از تکنولوژی و سیستم های مدرن استفاده می شود در مصرف آب تا 30% صرفه جویی می شود.
  3. از آن جایی که در نصب وال هنگ ها از کل دیوار به عنوان نقطه اتکا استفاده می شود، در برابر ضربه مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.
  4. با نصب تجهیزات بر روی دیوار و به صورت وال هنگ می توانید ارتفاع توالت فرنگی خود را به دلخواه و همان طور که راحت هستید تنظیم کنید.
  5. یکی دیگر از مهم ترین مزایای استفاده از این توالت، سر و صدای کم آن است. به دلیل قرار داشتن لوله های آب و فلاش تانک در داخل دیوار، سر و صدای مربوط به عبور آب در این توالت بسیار کاهش می یابد.
  6. توالت وال هنگ با توجه به معلق بودن در هوا، امکان تمیز کردن هرچه راحت تر کف سرویس بهداشتی را به شما می دهد و بالطبع فضای بهداشتی تری را به وجود می آورد.
بخوانید!  درب منزل و نوسازی آن

معایب نصب وال هنگ

  1. نصب دشوار را می توان یکی از معایب توالت های وال هنگ دانست. قطعا برای همه پیش آمده است که به راحتی و با یک آچار، شیرالات خود را عوض کرده باشند. اما نصب، تعویض و حتی تعمیر این توالت ها به یک متخصص احتیاج دارد و در صورتی که کاربر خود به تنهایی دست به این کار بزند، گارانتی محصول را باطل کرده است.
  2. وال هنگ ها به فضای کافی برای نصب تجهیزات درون دیوار دارند. تجهیزات وال هنگ مانند فلاش تانک که اندازه نسبتا بزرگی دارد را باید به راحتی درون دیوار جا داد.
  3. تعمیر سخت یکی دیگر از معایب این وال هنگ هاست. اگر خرابی وال هنگ شما مربوط به قسمت بیرونی دیوار باشد به راحتی می توانید مشکل را حل کنید اما اگر خرابی مربوط به درون دیوار باشد، مجبور خواهید شد که دیوار را خراب کنید که همین امر ممکن است مخل آسایش شما شود.
  4. همان طور که قبلا هم به آن اشاره شد، تعمیر و نصب وال هنگ ها به متخصص احتیاج دارد. علاوه بر این، به طور کلی هزینه و تحهیزات این وسیله نسبتا بالاست که هزینه زیادی را در بر می گیرد.

کلام آخر

امروزه تجهیزات بهداشتی وال هنگ با کمترشدن فضای خانه ها از محبوبیت خاصی برخوردار می باشند. این تجهیزات همان طور که از نام آن نیز مشخص است از دیوار آویزان می شود و فضای کمی را اشغال می کند.

علاوه بر این، وال هنگ ها مصرف آب را تا 30% کاهش می دهند و سر و صدای کمی هم ایجاد می کنند. یکی از موارد قابل توجه در مورد این محصول نصب درست آن است.

در صورت نصب این دستگاه توسط فرد غیر متخصص، ممکن است خسارت زیادی به کاربر وارد شود و یا مجبور به تخریب دیوار گردند. 

سئوالات متداول

وال هنگ چیست؟

وال هنگ اصطلاحا به تمام تجهیزاتی گفته می شود که از دیوار آویزان بوده و فضای کمی را اشغال می کند.

انواع توالت وال هنگ کدام است؟

وال هنگ ها از نظر طراحی، ساختار داخلی، نوع تخلیه و … به موارد مختلفی تقسیم می شوند اما مهم ترین وجه تمایز آن همان نوع تخلیه است که به دو دسته سیفونی و واش دون تقسیم می شود.

توالت وال هنگ تا چه مقدار وزن را می تواند تحمل کند؟

وال هنگ هایی که به صورت استاندارد ساخته شده باشند تا 400 کیلوگرم وزن را می توانند تحمل کنند.