هادی سیم

آموزش رویت

تعیین مدیر ساختمان یکی از اقداماتی است که با توجه به گسترش آپارتمان نشینی ضرورت پیدا کرده است. اغلب افرادی که در آپارتمان های بزرگ زندگی می کنند به یک یا چند مدیر ساختمان نیاز پیدا می کنند تا امورات مربوط به ساختمان را بهتر پیگیری کند.

بروز اختلافات در بین ساکنان یک ساختمان و همسایگان اتفاقی است که در بسیاری از ساختمان ها مشاهده می شود. با بررسی اختلافات می توان به این نتیجه رسید که تصمیم گیری واحدی در ساختمان وجود نداشته است و زمینه بروز انواع اختلاف را فراهم کرده است.

عدم وجود تصمیم گیری واحد در یک ساختمان باعث می شود اداره ساختمان با هرج و مرج روبرو شود و نارضایتی روز به روز بیشتر شود. با تعیین مدیر، تمامی این مشکلات به درستی بر طرف و رضایت خاطر ساکنان فراهم می شود. به همین دلیل در اینجا قصد داریم با مدیر ساختمان، وظایف آن و نحوه گزینش آن بیشتر آشنا شویم. با ساختمانچی همراه باشید.

مدیر ساختمان کیست؟

در آپارتمان های چند طبقه و مجتمع های بزرگ، برای رسیدگی به امور ساختمان و ساکنین آن نیاز به یک مدیر ساختمان می باشد. در واقع مدیر، فردی است که در خصوص اداره ساختمان وظایفی را عهده دار می شود تا ساختمان نظم بیشتری پیدا کند و تصمیمات مناسب تری برای آن اتخاذ شود.

با وجود چنین فردی به راحتی می توان تصمیمات واحدی برای ساختمان گرفت به طوری که اکثریت ساکنان ساختمان از تصمیم اتخاذشده رضایت داشته باشند.

چرا باید مدیر آپارتمان انتخاب شود؟

مدیر ساختمان کیست؟

در آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی اغلب افراد تنها به واحدی که در آن زندگی می کنند توجه می کنند و فقط در مورد مشکلات آن تصمیم گیری می کنند.

اما برای بخش های مشترک ساختمان نیز باید تصمیماتی بگیرند. به عنوان مثال اگر در راهرو و راه پله ها، پارکینگ، درب ورودی و… مشکلاتی وجود داشته باشد، ساکنین ساختمان برای رفع آن دچار تعارض می شود.

در چنین وضعیتی برای افراد ساختمان این سوال پیش می آید که رفع چنین مشکلاتی بر عهده چه کسی است؟ در پاسخ باید گفت: تعیین مدیر برای چنین شرایطی می تواند بسیار راه گشا باشد. مدیر می تواند تمامی نواقص و ایرادات آپارتمان را بررسی کند و برای رفع آن اقداماتی را انجام دهد.

بخوانید!  سیستم ICF, دیواری عایق برای ساختمان

مدیر آپارتمان چگونه انتخاب می شود؟

برای تعیین مدیر می توان به قانون تملک آپارتمان ها استناد کرد. بر طبق این قانون در صورتی که در هر آپارتمان، تعداد مالکان بیش از سه نفر باشد مجمع عمومی مالکان وظیفه دارد از بین خود یا خارج از آن، مدیری را انتخاب کند. نحوه انتخاب مدیر ساختمان از طرف مالکان آپارتمان تعیین می شود.

وظایف مدیر آپارتمان چیست؟

به طور کلی وظایف مدیر آپارتمان به گونه ای تنظیم می شود که بتواند به امورات مربوط به اداره یک آپارتمان یا مجتمع به بهترین وجه رسیدگی کند. این وظایف با وجود توافق بین کلیه ساکنان ساختمان می تواند افزایش یا کاهش یابد. برخی از مهم ترین وظایف مدیر ساختمان در زیر آورده شده است:

وظایف مدیر ساختمان

1. رسیدگی به بخش های آسیب‌دیده ساختمان

یک مدیر وظیفه دارد قسمت هایی از ساختمان که دچار آسیب شدند را شناسایی کند و پس از مشورت با ساکنان آپارتمان برای رفع مشکل آن اقدام نماید. هزینه های مربوط به اقدامات مدیر بر عهده ساکنان آپارتمان می باشد و بین آن ها تقسیم می شود.

2. تعیین مبلغ شارژ ساکنین ساختمان

مبلغ شارژ ساکنین آپارتمان توسط مدیر ساختمان تعیین می شود. این مبلغ متناسب با هزینه های ساختمان از قبیل: هزینه های نگهبانی، سرایدار، آسانسور، قبوض مشترک، تاسیسات و نگهداری از آن تعیین می شود.

در برخی موارد هزینه شارژ بر اساس متراژ هر واحد یا تعداد نفرات ساکن در هر واحد، متفاوت می باشد. ساکنین ساختمان موظف هستند مبلغی که تحت عنوان شارژ تعیین شده است را در موعد مقرر پرداخت نمایند.

3. اخذ مبلغ شارژ از ساکنان ساختمان

جمع آوری هزینه های شارژ ساکنین آپارتمان یکی دیگر از وظایف مدیر ساختمان می باشد. پس از تعیین مبلغ شارژ، مدیر باید در موعد مقرر شارژ ساختمان را از افراد مطالبه کند و در صورت تاخیر در پرداخت، پیگیری های لازم را انجام دهد.

بخوانید!  آیین نامه انضباطی آپارتمان نشینی

4. تعیین قوانین ساختمان

مدیر ساختمان باید به منظور اداره هر چه بهتر آپارتمان قوانینی را وضع کند که ساکنان ساختمان از آن تبعیت کنند. این قوانین باید با موافقیت ساکنان ساختمان وضع شود تا اجرای آن به نفع تمامی افراد باشد.

5. بررسی شکایات ساکنان ساختمان

در صورتی که ساکنان آپارتمان در برخی از امور ساختمان، شکایاتی دارند مدیر وظیفه دارد شکایات را بررسی کرده و به آن ها رسیدگی کند.

6. ارائه رسید تسویه هزینه های ساختمان

افرادی که قصد انتقال ساختمان خود را دارند باید اسناد تسویه هزینه های ساختمان را به دفتر اسناد رسمی ارائه دهند. این اسناد در صورتی معتبر می باشد که به تایید و امضای مدیر آپارتمان رسیده باشد. بنابراین تایید رسید تسویه هزینه های آپارتمان نیز بر عهده مدیر ساختمان می باشد.

7. صورت برداری از جلسه مجمع عمومی مالکان

تصمیماتی که در جلسات مجمع عمومی مالکان اتخاذ می شود باید توسط مدیر آپارتمان صورت برداری شود و نزد وی نگهداری شود.

کلام پایانی

در این مقاله به معرفی مدیر ساختمان و وظایف آن پرداختیم. با انتخاب مدیر، می توان امور مربوط به آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی بزرگ را بهتر مدیریت کرد. علاوه بر این تصمیماتی اتخاذ کرد که وضعیت ساکنان ساختمان را بهبود ببخشد و آرامش بیشتری برای آن ها به ارمغان بیاورد.

سوالات متداول

آیا مستاجران ساختمان هم می توانند به عنوان مدیر ساختمان انتخاب شوند؟

بله، بنابر نظر تمامی افراد ساختمان می توان مدیر را از بین ساکنان مستاجر نیز انتخاب کرد.

مدیر ساختمان چه مدت فعالیت می کند؟

معمولا مدیر آپارتمان را برای مدت دو سال انتخاب می کنند. اما در برخی از ساختمان ها با توجه به توافق ساکنان ساختمان این مدت می تواند کمتر نیز بشود.

میزان اعتبار تصمیمات مدیر ساختمان به چه میزان می باشد؟

برای اتخاذ تصمیمات باید بیش از نیمی از مالکان با مدیر ساختمان موافقت نمایند تا مدیر بتواند اقدامی انجام دهد. در واقع تصمیمات مدیر با وجود اکثریت آرا اعتبار پیدا می کند.