هادی سیم

آموزش رویت

امروزه استفاده از فر توکار یا همان فر کابینتی در آشپزخانه وسیله ای کاربردی می باشد. فرهای توکار سبب زیبایی نمای آشپزخانه شما نیز می شوند.

ما در این نوشته از ساختمانچی ابتدا انواع فر توکار و ویژگی های هر کدام را معرفی می کنیم و در ادامه به بیان نکات مهمی که در خرید این فرها باید مد نظر قرار دهید، می پردازیم. پس انتها با ما همراه باشید.

اهمیت خرید فر توکار برای آشپزخانه

همانطور که می دانید آشپزخانه قلب خانه است و مکانی پر تردد محسوب می‌ شود. افراد خانواده به خصوص خانم ها زمان زیادی را در این بخش از خانه سپری می کنند؛ به همین دلیل استفاده از بهترین لوازم برای آشپزخانه می تواند به انجام آشپزی بهتر نیز کمک کند.

استفاده از فر توکار به منظور داشتن تنوع غذاهای طبخ‌شده بسیار کاربردی می باشد و می تواند در سرعت‌بخشیدن به زمان آشپزی نیز کمک کند.

امروزه شاهد استفاده از فر کابینتی در بسیاری از خانه ها هستیم. بی شک با گذشت زمان افراد بیشتری به کاربرد این فرها پی می برند و در آشپزخانه خود از آن استفاده می کنند.

فر چیست؟

فر وسیله ای است که با استفاده از آن می توان غذاهای زیادی را طبخ کرد. دمایی که درون فر وجود دارد، به میزان مساوی در تمام نقاط محفظه اعمال می شود و غذا را به صورت یکنواخت می پزد.

فرهای گازی از انواع ساده‌ فر می باشند که در دمای حدود ۱۰۰ تا ۲۵۰ درجه سانتی گراد کار می کنند. در فرهای گازی دو یا چند طبقه جداگانه وجود دارد. به طور کلی فرها به دو دسته تقسیم بندی می شوند؛ فرهای توکار و فرهای مبله.

فرهای توکار همان طور که از نام آن ها پیداست، درون کابینت نصب می‌شوند و فرهای مبله بر روی کابینت قرار می گیرند. امروزه میزان تقاضای افراد برای خرید فر توکار نسبت به انواع مبله بسیار بیشتر شده است؛ زیرا فرهای تو کار زیبایی و نمای بهتری را به آشپزخانه می بخشند.

انواع فر توکار

فرهای توکار به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند. در ادامه به معرفی انواع فر توکار می پردازیم:

فر توکار برقی

در فر تو کابینتی برقی تمام انرژی مورد نیاز برای پخت غذا از جمله گرمای پایین و بالای غذا با استفاده از برق تامین می شود. در این فرها یک یا چند المنت برای ایجاد حرارت مورد استفاده قرار می گیرد.

فرهای برقی دو نوع دارند؛ برخی از آن ها تنها در پایین فر از المنت های حرارتی استفاده می شود و برخی دیگر هم در بالا و هم در پایین فر المنت قرار می گیرد.

فرهای برقی دارای ترموستات می باشند و از این طریق می توان دمای درون فر را در همان اندازه ای که تعیین‌شده نگه داشت. در این حالت اگر دمای داخل محفظه از حد مشخصی بالاتر برود، المنت خاموش می شود و حرارت قطع می گردد.

در فرهای برقی که دمای درون محفظه در تمام نقاط آن یکسان است، معمولاً وجود جوجه‌ گردان در آن ها ضروری نمی باشد. فرهای برقی نیاز به فندک ندارند و در انواع مدل های زیبا ساخته می شوند. از برندهای معتبر ایرانی که در زمینه تولید فرهای برقی توکار فعالند می‌ توان برند اخوان و سینجر را نام برد.

فر توکار برقی

 مزایای فر توکار برقی

فرهای توکار برقی مزایای زیادی دارند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:

  • فرهای توکار برقی غذا را به صورت یکنواخت می پزند.
  • پخت غذا در فرهای توکار برقی با سرعت انجام می گیرد.
  • این فرها برنامه های مختلفی برای پخت غذا دارند.
  • امروزه انواعی از فرهای برقی تولید می شوند که کاملاً لمسی هستند و کار با آن ها بسیار راحت است.
  • فرهای توکار برقی دارای برنامه‌های از قبل تعیین شده ای می باشند که با استفاده از آن می توان غذا را بدون اتلاف وقت طبخ کرد.
  • همچنین امروزه فرهای برقی تولید می شوند که به صورت اتوماتیک داخل فر را تمیز می کنند.
  •  فرهای توکار برقی دارای قفل کودک برای جلوگیری از دستکاری کودک شما می باشند.

معایب فر توکار برقی

تنها ایرادی که می‌ توان به فرهای توکار برقی وارد کرد، میزان مصرف برق آن ها می باشد. البته در صورتی که گرید مصرفی فر A باشد، میزان مصرف انرژی و بسیار پایین خواهد آمد و در واقع هزینه زیادی را متحمل نمی شوید.

انواع حرارت دهی در فرهای توکار برقی

فرهای توکار برقی از نظر حرارت دهی چندین گروه مختلف دارند که در ادامه به معرفی برخی از آن ها می پردازیم:

  1.  المنت از پایین
  2. المنت از پشت
  3. المنت از بالا
  4. المنت از پشت به همراه فن یکنواخت کننده
  5. گریل در بالا
  6. المنت حرارتی دوبل در بالا
  7. المنت حرارتی دوبل در پایین
  8. حرارت سه بعدی
  9. گریل از بالا با سطح کامل

فر توکار گازی

در فرهای توکار گازی، گاز منبع تامین کننده انرژی فر شما می باشد. تنها مورد استفاده از برق در این فرها زمان روشن‌کردن آن است. فرهای توکار گازی معایب زیاد و مزایای کمی دارند و معمولاً برای خرید توصیه نمی شوند.

تنها برتری فرهای توکار گازی نسبت به انواع دیگر فر، ارزان بودن هزینه گاز در کشور ما نسبت به هزینه برق می باشد که با خرید این فرها در مصرف انرژی می توان صرفه جویی کرد.

پخت غذا با استفاده از فرهای توکار گازی به دلیل نوع حرارت دهی آن ها با سرعت پایین می پزد. اگر پخت یکنواخت غذا و مغز پخت شدن آن برای شما اهمیت زیادی دارد، خرید فرهای توکار گازی را به شما پیشنهاد می کنیم.

با این حال برند معتبر ایرانی اخوان در زمینه تولید فرهای گازی فعالیت می کند که می توانید با مراجعه به نمایندگی‌های این برند محصول مورد نظر خود را خریداری نمایید.

فر توکار گازی

فر توکار برقی و گازی

به فرهایی که هم از برق و هم از گاز برای پخت غذا استفاده می کند، فر توکار برقی و گازی می گویند. بهتر است بدانید که اگر تنها یکی از این منابع انرژی تامین نشود، فر ما قادر به پخت غذا نخواهد بود.

فرهای توکار برقی گازی به مراتب بهتر و پیشرفته تر از انواع گازی می باشد. نحوه عملکرد این نوع فرها به گونه ای است که از بالا انرژی موردنیاز توسط برق تامین می شود و گرمای مورد نیاز برای پایین فر با استفاده از گاز ایجاد می گردد.

در گذشته فرهای برقی گازی مشکلات زیادی از جمله خاموش شدن فر در زمان پخت و همچنین کندبودن سرعت تغییر دمای محفظه را داشتند. لازم به ذکر است که امروزه در ساخت فرهای جدید این مشکلات به طور کامل برطرف می گردد و در ساخت این فرها از فن خنک‌کننده و کانوکشن استفاده می شود.

بخوانید!  جکوزی خانگی، تجربه یک آب تنی دل انگیز در منزل

استفاده از این فرها بسیار کاربردی و مفید می باشد. از جمله برندهایی که در زمینه تولید فرهای توکار برقی گازی فعالیت می کنند می توان برند اخوان را نام برد.

فر توکار برقی گازی

معایب فر توکار برقی گازی

  • به دلیل این که یکی از منابع انرژی مورد نیاز این فرها، گاز می باشد، برای پخت غذا درون محفظه به اکسیژن نیاز است؛ در غیر این صورت در زمان پخت غذا، فر چندین بار خاموش می‌شود و غذا به نحو مطلوبی پخته نخواهد شد. البته در فرهای جدید فن هایی تعبیه شده که اکسیژن لازم را به محفظه فر می رسانند.
  • از دیگر معایب فرهای توکار برقی گازی می توان پخته نشدن غذا به صورت یکنواخت را نام برد.
  • همچنین برای این که این فرها کار خود را شروع کنند، باید ۱۰ دقیقه قبل از گذاشتن غذا درون آن ها، روشن شده تا به اندازه کافی گرم شوند. این کار سبب طولانی‌ تر شدن فرآیند کار می شود.

نکات مهمی که هنگام خرید فر توکار باید بدانید!

نکات بسیار زیادی وجود دارد که قبل از خرید فر توکار باید مدنظر قرار گیرند تا با توجه به آن ها بتوان بهترین خرید را داشت. در ادامه به معرفی برخی از این نکات می‌ پردازیم:

یخ زدایی

فرهایی که دارای قابلیت یخ زدایی هستند، به راحتی می توان با استفاده از آن ها غذاهای یخ زده را گرم کرد و یخ ها را ذوب نمود.

گریل بالا

وجود گریل بالا در فرهای توکار از خصوصیات مهم آن ها محسوب می شود که در برشته‌کردن مواد غذایی و تست‌کردن آن ها نقش مهمی را ایفا می کند.

اندازه فر توکار

اندازه فر از نکات مهمی است که در هنگام خرید باید مدنظر قرار گیرد. شما باید متناسب با فضایی که در آشپزخانه دارید، فر تو کار خود را انتخاب نمایید.

اکثر فرها دارای حداقل عرضی معادل ۵۷ سانتی متر می باشند. پس شما باید چنین فضای خالی را در آشپزخانه داشته باشید و پس از آن به خرید فر توکار خود اقدام نمایید.

ظرفیت های استاندارد فر توکار

فرهای توکار دارای ظرفیت های مختلفی هستند که با توجه به جمعیت خانواده و میزان استفاده از فر می توان ظرفیت مناسب را انتخاب کرد. در ادامه به معرفی برخی از ظرفیت‌ های فر می‌ پردازیم:

  1.  فر توکار 25 لیتری
  2. فر توکار 28 لیتری
  3. فر تو کار 40 لیتری
  4. فر توکار 55 لیتری
  5. فر تو کار 65 لیتری
  6. فر توکار 70 لیتری
  7. فر توکار 80 لیتری

لعاب کاری

هنگام خرید فر توکار به لعاب کاری بدنه فر و شیشه آن دقت کنید. وجود درب شیشه ای فر و بدنه لعاب کاری سبب می‌ شود تا از بیرون دمای کمی داشته باشد و حرارت درون محفظه از آن خارج نشود و در نتیجه عملیات پخت غذا بهتر انجام شود.

مدل فر توکار

فن خنک کننده

امروزه اکثر فرهای کابینتی دارای فن خنک‌کننده می باشد. وظیفه این فن ها خنک‌کردن محیط پیرامون فر است و سبب می‌ شود بدنه فر در دمای پایین تری قرار بگیرد.

تایمر با قابلیت نصب برنامه

برخی از فرهای توکار که دارای تایمر می باشند، این قابلیت را دارند که برنامه های مختلف پخت و پز بر روی آن ها نصب گردد. در این فرها زمان پخت غذا تعیین می شود و پس از پایان زمان، فر به طور خودکار خاموش می گردد.

بعضی از فرهای توکار پیشرفته‌ تر از قبل دارای برنامه‌ های پخت می باشند که برای پخت غذاهای مختلف به کار می رود.

جوجه گردان یا میله برشته کن

بعضی از افراد علاقه زیادی به پخت غذاهای بریان یا برشته دارند. در بیشتر فرهای توکار این قابلیت وجود دارد و شما می توانید مرغ و گوشت خود را با استفاده از میله ای که در وسط فر قرار دارد برشته کنید.

قابلیت جداسازی شیشه های درب فر برای شستشو

بیشتر درب های شیشه ای فرهای توکار را می توان جهت شستشو باز کرد، اما باید در انجام این کار نهایت دقت را داشته باشید. این شیشه ها معمولاً ظرافت زیادی دارند و نباید ضربه ای به آن ها وارد شود. در هنگام شستشوی شیشه درب فر، بهتر است از موادی که خاصیت سایندگی دارند، استفاده نشود.

تعداد طبقات فر توکار

قبل از این که نسبت به خرید فر توکار اقدام نمایید، به این نکته توجه کنید که فر دارای چند طبقه است و متناسب با نیاز خود تعداد طبقات فر را انتخاب نمایید.

عرض استاندارد فرهای توکار

فرهایی که در بازار وجود دارند دارای عرض های مختلفی هستند که با توجه به اندازه فضا و نیاز خود می توانید اندازه فر توکار خود را انتخاب نمایید. در ادامه، برخی از اندازه های پرکاربرد فر توکار که تولید می شوند را معرفی می کنیم:

  1. فر تو کار با عرض ۶۰ سانتی متر
  2. فر توکار با عرض ۷۰ سانتی متر
  3. فر توکار با عرض ۹۰ سانتی متر
  4. فر توکار با عرض ۱۲۰ سانتی متر

 قابلیت دیدن غذا از بیرون

یکی از نکاتی که هنگام خرید باید مدنظر قرار دهید، این است که شیشه درب فر به گونه ای طراحی شود که به راحتی بتوانید درون محفظه فر را مشاهده کنید.

با این قابلیت شما می توانید بفهمید که غذا در چه مرحله ای از پخت قرار دارد و چه مدت زمان برای پخت کامل آن نیاز است، بدون این که مجبور باشید درب فر را باز کنید.

عکس فر توکار

لامپ درون فر

یک مورد بسیار مهم دیگر در خرید فرهای توکار، لامپ درون محفظه می باشد. دقت کنید لامپ فر توکار از نمونه های کم مصرف با عمر طولانی انتخاب شده و همچنین قابلیت تعویض داشته باشد، تا در صورت نیاز به راحتی بتوانید نسبت به تعویض لامپ داخل فر اقدام نمایید.

میزان برق مصرفی در فرهای توکار برقی

یکی دیگر از نکاتی که هنگام خرید فر توکار باید مورد توجه قرار دهید، میزان برق مصرفی فر می باشد. ممکن است تصور کنید که مصرف برق در فرهای برقی بسیار زیاد است، اما امروزه این فرها با درجه گرید a طراحی می‌ شوند و مصرف برق پایینی دارند.

به طور میانگین به ازای استفاده از فر برقی به مدت یک ساعت، تنها ۵۰ تومان هزینه برای مصرف‌ کننده باقی می ماند؛ بنابراین اگر شخصی در هر روز یک ساعت از فر برقی خود استفاده کند، هزینه ای که در یک ماه باید پرداخت نماید یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود.

نکات مهم دیگری که در هنگام خرید فر باید به آن ها توجه کنید!

  • عایق بندی بدنه فر
  • تسهیل در پاک شدن فر
  •  وجود قفل کودک
  • قابلیت بیرون‌آوردن بخش های مختلف سفر
  • جنس بدنه و درب فر
  • نوع انرژی مصرفی فر
  • وجود ضمانت نامه و گارانتی
  • میزان مقاومت درب فر نسبت به گرما
بخوانید!  کابینت کلاسیک چیست؟[+عکس جدیدترین طرح ها و مدل ها]

  نحوه تمیز کردن فر تو کار

  1.  قبل از این که نسبت به تمیز کردن فر و اقدام نمایید آن را برای چند دقیقه روشن کنید.
  2. می توانید درون فر، کمی آب بریزید و پس از آن فر را روشن کنید تا محفظه با بخار آب داغ خیس شود.
  3. سپس می توانید از مواد شوینده برای تمیز کردن محفظه داخلی فر استفاده نمایید.
  4. یک پارچه را خیس کنید و قسمت های داخلی فر را تمیز نمایید.
  5.  به منظور استفاده از محلول تمیز کننده خانگی می توانید از مایع ظرفشویی، مایع سفید کننده و آب لیمو استفاده نمایید. می توانید این مواد را داخل آب گرم ریخته و با استفاده از آن قسمت‌ های داخلی فر توکار خود را تمیز نمایید.

فرهای تمیز کننده خودکار

گاهی تمیز کردن فرها کار دشواری می باشد. به همین دلیل خرید فر توکاری که قابلیت خود تمیز کنندگی دارد، می‌ تواند یک آپشن فوق‌ العاده خوب محسوب شود. تمیز کنندگی فرهای توکار با فرآیندهای مختلف صورت می‌ گیرد.

در برخی از این فرها خاصیت تمیز کنندگی با افزایش دمای درون محفظه فر تا ۵۰۰ درجه سانتی گراد صورت می‌ گیرد و در برخی دیگر، این کار با استفاده از بخار آب انجام می شود. در ادامه به معرفی برخی از روش های تمیزکنندگی فرهای توکار می‌ پردازیم:

فر تمیز کننده خودکار

تمیز کننده به روش کاتالیزوری

درون محفظه برخی از فرهای توکار از پوشش کاتالیزوری استفاده می شود که در صورت اعمال حرارت بالا، فر به طور کامل تمیز می گردد و دیگر نیازی به تمیزکردن به صورت دستی نمی باشد. پوشش های کاتالیزوری فرها ممکن است پس از مدتی نیاز به تعویض داشته باشند.

تمیز کننده به روش تجزیه مواد

در این روش دمای بسیار بالایی در حدود ۲۵۰ درجه سانتی گراد برای نابودیمواد غذایی باقیمانده در فر استفاده می شود. در این روش مواد باقیمانده در فر تحت تاثیر دمای زیاد به خاکستر تبدیل می شود و در کف فر جمع می گردد و پس از آن شما به راحتی می توانید آن ها را تمیز کنید.

فرهای توکار دارای عملکرد چند منظوره

به فرهایی که دارای المنت های حرارتی در بالا و پایین اند و از گریل و فن یکنواخت‌کننده دما بهره می‌ برند، چند منظوره می گویند. این مدل فرها قابلیت یخ زدایی نیز دارند.

البته خاصیت یخ زدایی در فرهای مختلف با روش های مختلفی صورت می گیرد. در هنگام خرید دقت کنید که به کدام یک از آپشن های فر توکار نیاز دارید و بر اساس آن محصول مورد نظر خود را خریداری نمایید.

ویژگی های منحصر به فرد برخی از فرهای توکار آشپزخانه

ریل تلسکوپی

این قابلیت در بعضی از فرها وجود دارد و باعث می شود که بتوانید به آسانی شرکت هایی که درون فر قرار گرفتند را بیرون آورید و دوباره به جای اول بازگردانید.

تایمر قابل برنامه ریزی

با استفاده از این قابلیت می توانید زمان پخت غذای خود را تعیین کنید. به طور مثال می توانید مشخص کنید که غذای درون فر راس چه ساعتی شروع به پخت کند و در چه ساعتی پخت به اتمام برسد.

پخت با بخار

این قابلیت این امکان را برای شما فراهم می کند که غذاهای تردتری را طبخ کنید. بخار آبی که در محفظه فر ایجاد می شود و در سطح غذا قرار می گیرد، پس از خشک شدن حالت ترد به غذا می دهد.

کنترل های دیجیتالی

این کنترل ها زمانی مورد نیاز قرار می‌ گیرند که برای پخت یک غذا به دمای دقیق نیاز داشته باشید.

فر آشپزخانه توکار

شیشه درب ۳ یا ۴ جداره

از این مدل درب های شیشه ای معمولا در فرهای توکار پیشرفته استفاده می شود. درب های سه یا چهار جداره فواید بسیار زیادی دارند. از جمله این که در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند و با خاصیت عایقی که دارند، حرارت را درون فر نگه می دارند و از خروج آن جلوگیری می کنند.

فر توکار یک طبقه

فرهای توکار یک طبقه دارای یک درب می باشند. طول فرهای توکار یک طبقه معمولاً بین ۵۵ تا ۶۰ سانتی متر می باشد. عمق این فرها ۵۵ سانتی متر و عرض آن ها در حدود ۵۵ تا ۶۰ سانتی متر می باشد.

فرهای یک طبقه دارای فضای کمتری نسبت به فرهای دو طبقه هستند و معمولا برای خانواده‌های کم جمعیت مناسب اند. درب فرهای یک طبقه در مدل های مختلف، گوناگون می باشد و هم به حالت از بالا به پایین و هم به صورت افقی باز می شود. فرهای توکار یک طبقه نسبت به فرهای دو طبقه متداول تر و رایج تر می باشند.

فر توکار دو طبقه

این فرها همانطور که از نام آن ها پیداست، دارای دو طبقه می باشند و فضای بیشتری نسبت به فرهای یک طبقه دارند. این فرها برای خانواده های پرجمعیت و خانواده هایی که مهمانی زیادی می دهند، مناسب می باشد.

فرهای دو طبقه از دو فر یک طبقه که بر روی یکدیگر قرار گرفتند، تولید می‌ شوند. در این مدل فرها هر دو درب طبقه ها از بالا به پایین کشیده می‌ شود و ممکن است اندازه آن ها در هر طبقه یکسان و یا متفاوت باشد.

معرفی برندهای برتر تولید کننده فر توکار

برندهای بسیار زیادی در سرتاسر دنیا به تولید مدل های مختلف فر توکار می پردازند. در ادامه به بهترین برندهای تولیدکننده فر توکار که سابقه درخشانی در این زمینه دارند، می پردازیم:

  1. برند رابیتس
  2. برند آلتون
  3.  برند مستر پلاس
  4.  برند پرنیان
  5. برند اخوان
  6. برند استیل البرز
  7. برند لتو
  8. برند فرامکو
  9.  برند بیمکث
  10. برند کن
  11. برند داتیس
  12. برند اپکس
  13. برند میلان
  14. برند آروما
  15. برند تابان
  16. برند درسا
  17.  برند ناب استیل
  18. برند ایلیا استیل
  19.  برند کلایبرگ
  20. برند زیگما
  21. برند لامیرا
  22. برند فاستر
  23. برند آریستون
  24. برند بوش
  25. برند انزو
  26. برند میکس
  27. برند مایرباخ
  28.   برند گرنیه
  29.  برند سینجر
  30. برند مس

کشورهای صادرکننده فر تو‌کار به ایران

کشورهای تولیدکننده فر‌ توکار که محصولات خود را وارد بازار ایران می کنند، عبارتند از: آلمان، ایتالیا، آمریکا، ژاپن و کره.

کلام پایانی

ما در این نوشته از ساختمانچی به معرفی فر توکار، انواع مدل های آن و همچنین یک راهنمای تکمیلی برای خرید این محصول پرداختیم که با استفاده از آن می توانید نسبت به خریدی مطمئن و با کیفیت اقدام نمایید.

امیدواریم از مطالعه این نوشته لذت ببرید و به اطلاعات ارزشمندی در این زمینه دست یابید. در صورت تمایل می توانید نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود در این زمینه را با ما در میان بگذارید.