زایکوسیل یا سیستم ضد آب کننده، نسل جدید فناوری نانو است که برای ضد آب کردن مصالح ساختمانی مانند بتن، سیمان، آجر، سنگ و سفال به کار می رود و باعث افزایش عمر آن ها به میزان بیست تا سی سال با هزینه مقرون به صرفه می شود.
زایکوسیل به درون ماده نفوذ می کند و در سطح باقی نمی ماند. به همین دلیل تغییری در ظاهر مصالح به وجود نخواهد آورد. فرایند شیمیایی زایکوسیل با مواد تشکیل دهنده مصالح ساختمانی، از پوسته پوسته شدن لایه و شوره زدگی آن جلوگیری به عمل می آورد.
زایکوسیل نوعی نانو سیلر 100 درصد اورگانو سیلان می باشد که به صورت نفوذی و واکنشی عمل می کند و به جزئی جدایی ناپذیر از سطح تبدیل می گردد. با این مقدمه در ادامه این نوشته از ساختمانچی به بررسی این ماده می پردازیم. با ما همراه باشید.
ویژگی های سیستم زایکوسیل
- این ماده ضد آب سازی که لایه های زیرین غیر آلی را در سطح مولکولی ضد آب می کند، جزء مواد نانو می باشد و هیچ گونه ضرری برای محیط زیست ندارد.
- زايكوسيل تركيب منحصر به فردی دارد كه در برابر تخريب ناشی از اشعه فرابنفش خورشيد، تغييرات دمايی و بارش مداوم باران مقاوم است و می تواند خاصيت آب گريزی را براي بيش از 20 سال حفظ نماید.
- از دیگر ویژگی های زایکوسیل می توان به غیر قابل اشتعال بودن آن اشاره کرد.
- زایکوسیل یک عایق رطوبتی عالی با فناوری نانو عالی می باشد.
- عایق نانو زایکوسیل نسبت به دیگر عایق های رطوبتی هزینه کمتر و مقرون بصرفه تری را دارد.
- کار با این محصول بسیار آسان بوده و اجرای آن به سهولت و بدون دردسر انجام می پذیرد.
- زایکوسیل انواع گواهینامه ها و تاییدیه های لازم را دارد و به راحتی می توان بر روی عملکرد مطلوب آن حساب باز کرد.
- این متریال به محیط زیست آسیبی نمی رساند و در واقع دوستدار محیط زیست می باشد.
- از این ماده در صدها پروژه موفق و در بیش از 30 کشور استفاده می شود.
صدمات ناشی از نفوذ آب
- رشد قارچ ها و ایجاد بوی نامطبوع در ساختمان
- کثیف شدن و پوسته پوسته شدن دیوارها
- زنگ زدگی و خوردگی آهن آلات به کاررفته در اسکلت ساختمان
- نرم شدن لایه های گچی و آهکی
- کاهش مقاومت مصالح در برابر حرارت
- افزایش حجم و ایجاد ترک در اثر کاهش انعطاف
- ایجاد کپک و شوره زدگی مصالح ساختمان
- یخ زدگی و ذوب شدن پیاپی در مصالح
کاربرد سیستم زایکوسیل
- مصالح مناطق مرطوب و ساحلی
- انواع سنگ ساختمانی طبیعی و مصنوعی
- مصالح کاربردی در استخر و سونا
- سطوح موزائیکی
- ورقه های سیمانی سقفی
- آجرهای بدون حفاظ
- پوشش های بتنی
- کاشی، سرامیک و سفال ها
نحوه استفاده از زایکوسیل
- در ابتدا سطح مصالح مورد نظر خود را به خوبی تمیز کنید، زیرا زایکوسیل ماده ای واکنشی بوده و امکان نفوذ آن در سطح مصالح وجود دارد.
- سپس زایکوسیل را با نسبت 1 به 20 در آب آشامیدنی مخلوط کرده و آن را به خوبی هم بزنید.
- پس از اینکه محلول شفاف و عسلی رنگی بدست آوردید، باید آن را به وسیله قلم مو و چتکه و یا حتی به صورت غرق در آب اجرا نمایید.
زایکوسل، چگونه مصالح را ضد آب می کند؟
پس از این که زایکوسیل را بر روی سطح مصالح قرار دادید، این ماده تقریبا 0.5 تا 1 میلی متر درون سطح نفوذ می کند و سطح سیلیسی را به سطح آلکیل سیلوکزان که آب گریز است، تبدیل می نماید.
پس از این که سطح خشک شد، واکنش کامل می شود و مصالح ما خاصیت آب گریزی پیدا می کند. کشش سطحی در سطح آب گریز سبب می شود تا مولکول های آب شکل قطره ای پیدا کنند. این قطرات بزرگ قادر به گذر از سطح عایق به وسیله زایکوسیل نمی باشند.
آزمایش رایلم جهت اثبات کارکرد زایکوسیل
آزمایش رایلم میزان نفوذپذیری و جذب را تحت فشار پایین از خلل و فرج بنا، اندازه گیری می کند. وقتی خانه خود را با زایکوسل، عایق می کنید، اولین انتظار شما توقف نشتی می باشد.
شما می توانید عملکرد این ماده را به راحتی آزمایش نمایید. طی 24 ساعت پس از اجرای عملیات، لوله های رایلم را بر روی سطوح زایکوسیل شده بچسبانید.
اگر سطح آب درون لوله ثابت ماند یعنی سطح شما به خوبی عایق شده است. افت سطح در حدود 0.2 میلی لیتر به دلیل مرطوب شدن سطح، امری عادی می باشد.
اما اگر سطح آب پایین تر از این مقدار بیاید، نشان می دهد که سطح شما به خوبی با زایکوسیل عایق نشده و یا غلظت زایکوسیل بکار رفته، مناسب نبوده است.
شرایط نگهداری ماده زایکوسیل
در شرایط عادی و داخل پاکت اصلی، زایکوسیل بیش از 4 سال دوام و ماندگاری دارد و خاصیت خود را از دست نمی دهد. اما اگر این متریال را با آب محلول کنید، کمتر از 24 ساعت باید آن را استفاده نمایید وگرنه آرام آرام با آب واکنش می دهد و خاصیت آب گریزی خود را از دست می دهد و خراب می شود.
دقت کنید همیشه به اندازه ای از این ماده بردارید که می خواهید استفاده کنید و فقط مقدار مورد نیاز خود را با آب محلول نمایید. پس از هر بار استفاده از زایکوسیل، درب ظرف را به خوبی ببندید تا مولکول های هوا با آن واکنش ندهند و موجب خرابی و فاسد شدن محصول نگردند.
سخن پایانی
ضد آب کردن مصالح همیشه دغدغه بشر بوده است. پیشرفت های اخیر در زمینه نانو و تکنولوژی سبب تولید ماده ای به نام زایکوسیل شده که با طبیعت سازگاری خوبی دارد و برای ضد آب کردن مصالح ساختمانی بکار می رود. این متریال عمر سازه را تا بیش از 20 یا 30 سال تضمین می کند و قیمت بسیار مناسبی دارد.
امیدواریم این نوشته توانسته باشد اطلاعات مورد نیاز شما کاربران گرامی را در مورد عایق نانو زایکوسیل، ویژگی ها و کاربردهای آن به خوبی فراهم آورده باشد. نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را در مورد این مطلب با ما در میان بگذارید.