هادی سیم

آموزش رویت

توری پنجره وسیله ای است که از ورود حشرات و گرد و غبار به داخل ساختمان جلوگیری می کند. نام دیگر این توری ها، توری پشه بند نیز می باشد. با این که توری ها کاربردهای مختلفی دارند، اما کاربرد اصلی و عمومی آن ها جلوگیری از ورود حشرات و گرد و غبار می باشد.

با گرمای هوا و نزدیک‌شدن به فصل زمستان، ضرورت استفاده از توری پنجره ها بیش از هر زمان دیگر احساس می شود. اکثر مردم در فصول گرم سال درب و پنجره های خود را باز می گذارند تا از گرمای هوای داخل خانه خلاص شوند.

در این زمان ممکن است حشرات وارد خانه شوند و راحتی را از افراد سلب کنند. به همین دلیل نصب توری پنجره اقدامی ضروری می باشد. با این مقدمه، در ادامه این نوشته از ساختمانچی به بررسی انواع توری پنجره و ویژگی های آن ها می پردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.

ویژگی های توری پنجره

توری های پنجره ها براساس نوع پنجره و قاب، دارای مدل های مختلفی می باشند. توری ها در انواع ثابت و متحرک وجود دارند. در هنگام خرید شما می توانید براساس نیاز خود توری را به گونه ای انتخاب نمایید که قابلیت باز و بسته‌شدن داشته باشد و یا این که ثابت بماند.

قاب های توری پنجره ها نیز دارای انواع مختلفی می باشند. قاب آلومینیومی، چوبی، فلزی و یو پی وی سی از جمله پرکاربردترین انواع قاب توری می باشند.

همچنین توری هایی از جنس مفتول، الیاف، آلومینیوم، پلی استر، فایبرگلاس و نایلون نیز در بازار موجود می باشند که برای درب و پنجره های محیط های مسکونی مناسب اند.

توری های مناسب برای کارخانه ها و کارگاه ها جنس متفاوتی دارند و معمولا از فولاد ضد زنگ یا آبکاری و در ابعاد بزرگ موجود می باشند. تقسیم بندی توری ها می تواند براساس جنس، نحوه نصب و نوع کاربری صورت پذیرد. انواع توری های درب و پنجره به شرح زیر می باشند.

توری پنجره

انواع توری پنجره

توری UPVC

توری های یو پی وی سی از الیاف فایبرگلاس تولید می شوند. برای تولید این توری ها از فناوری های پیشرفته ای به منظور قراردادن الیاف فایبرگلاس در کنار یکدیگر استفاده می شود. این توری ها معمولا به منظور نصب بر روی پنجره دوجداره UPVC مورد استفاده قرار می گیرند.

از ویژگی های توری یو پی وی سی می توان به ضدغبار بودن این محصول اشاره نمود. همچنین این توری ها مانع عبور نور خورشید و هوا و همچنین مانع از دید منظره نمی شوند.

قاب های مورد استفاده در این نوع توری ها آلومینیومی می باشد. توری های UPVC در برابر نور خورشید از مقاومت بالایی برخوردارند و به راحتی دچار پوسیدگی نمی شوند. این توری ها انواع مختلفی دارند که به شرح زیر می باشند:

توری پلیسه یا آکاردئونی

توری پلیسه از نظر عمومی از جمله بهترین انواع مدل های توری درب و پنجره محسوب می شود. در ساخت این توری ها از فنر یا لولا استفاده نمی شود و توری به شکل کرکره ای باز می شود. قاب این مدل از توری ها ثابت است و تنها توری باز و بسته می شود.

این محصول از مقاومت بالایی برخوردار است و به راحتی پاره یا خراب نمی شود. همچنین توری آکاردئونی را می توان از هردو جهت چپ به راست و راست به چپ نصب نمود. شکل ظاهری این توری ها مانند دامن های پلیسه ای زنانه است.

توری پلیسه

توری مگنتیک

توری مگنتیک شبیه توری پلیسه می باشد با این تفاوت که توری پلیسه ای قابل جدا شدن نیست. توری‌های مگنتیک به راحتی جمع و از قاب پنجره جدا می گردند. این توری ها در ابعاد و اندازه های مختلفی وجود دارند و نصب و تعبیه آن ها بسیار ساده می باشد.

بخوانید!  مزایا و معایب اجرای روش نیلینگ یا میخ کوبی در ساختمان

این نوع توری یو پی وی سی به دلیل دارا بودن قفل مگنتی، به طور خودکار بسته می شود. این توری ها از استحکام بالایی برخوردار هستند و به راحتی پاره و خراب نمی شوند.

توری مگنتیک

توری رولینگ

توری های مدل رولینگ از نوع متحرک و با قاب ثابت می باشند. باز و بسته شدن این توری ها به صورت کرکره ای می باشد. توری های رولینگ هم به صورت تک جهت افقی یا عمودی و هم به صورت دو جهت افقی، باز و بسته می شوند.

مدل تک جهته افقی در پنجره هایی استفاده می شود که به صورت افقی از یک طرف باز می شوند. حالت عمودی برای پنجره های کوچک و با ارتفاع کم استفاده می شود. مدل افقی دو جهته نیز برای پنجره هایی کاربرد دارد که عرض زیادی دارند.

توری رولینگ

توری لولایی

این نوع توری از جمله توری های متحرک رایج می باشد که علاوه بر پنجره، برای درب ورودی خانه ها یا درب بالکن ها نیز استفاده می شود. توری های لولایی عملکردی مطابق درب های لولایی معمولی دارند و به صورت 90 درجه باز می شوند.

توری های لولایی نیاز به فضای زیادی برای باز و بسته شدن دارند. از معایب این توری ها این است که عمر طولانی ندارند و لولاهای آن ها پس از مدتی نیاز به تعمیر پیدا می کند.

توری ریلی

این نوع توری همانطور که از نامش پیداست، به صورت ریلی باز می شود. در واقع قاب توری ریلی بر روی ریل نصب می شود و حرکت می کند.

این نوع توری به فضای از پیش تعیین شده‌ای بر روی قاب پنجره نیاز دارند. مدل توری های یو پی وی سی ریلی را می توان از هر دو طرف سمت چپ به راست یا برعکس باز و بسته کرد.

ریلی

توری ثابت

توری ثابت بر روی یک قاب ثابت نصب می گردد و قابلیت باز و بسته شدن ندارد. این توری تنها برای تعمیر یا تعویض قابل باز شدن می باشد و این کار باید به وسیله متخصص یا نصاب توری انجام گیرد.

توری های ثابت معمولا بر روی پنجره هایی نصب می شوند که جایی برای حرکت توری ندارند. نمی توان این توری ها را در جهت های مختلف باز کرد.

توری آلومینیومی

توری های آلومینیومی در انواع مدل های مختلف موجود می باشند. این توری ها از جنس آلومینیوم تولید می شوند و در انواع لولایی، ثابت و ریلی موجود می باشند.

توری های آلومینیومی از عبور نور جلوگیری می کنند و مانع از دیدن محیط بیرونی می شوند؛ به همین دلیل امروزه این توری ها کم تر مورد استفاده قرار می گیرند.

از دیگر معایب این نوع توری ها می توان به تغییر رنگ آن در گذر زمان اشاره نمود که باعث می شود افراد در تمیز کردن توری دچار دردسر شوند.

توری گالوانیزه

توری گالوانیزه از جمله توری های بسیار مستحکم، مقاوم و بادوام محسوب می شود. از این توری ها در مکان هایی که دارای تغییرات شدید و ناگهانی دما هستند، استفاده می شود، زیرا گالوانیزه نسبت به تغییرات دمایی از خود مقاومت بالایی نشان می دهد.

از مزیت های توری گالوانیزه می توان به طول عمر بالای آن اشاره نمود. توری های گالوانیزه محصولاتی ضد زنگ محسوب می شوند.

توری خورشیدی

این توری ها عموما در کشورهای آفتاب گیر مورد استفاده قرار می گیرند و از تابش مستقیم نور خورشید به داخل خانه جلوگیری می کنند.

توری های خورشیدی می توانند مانع ورود گرمای شدید به داخل ساختمان شوند و حدود 90 درصد از گرمای آفتاب را به خود جذب می کنند. این توری های خورشیدی معمولا در رنگ بندی های تیره تولید و به بازار عرضه می شوند.

توری خورشیدی

توری امنیتی

توری های امنیتی از توری های معمولی دارای مقاومت بیشتری هستند. این توری ها دارای قاب بندی بسیار محکمی می باشند و از جنس فولاد ضد زنگ یا قاب های آلومینیومی ضخیم می باشند. توری های امنیتی در برابر ضربات احتمالی بسیار مقاوم اند و به راحتی دچار آسیب نمی شوند.

بخوانید!  توالت فرنگی وال هنگ چیست؟

روش تمیز کردن توری پنجره ها

شاید فکر کنید تمیز کردن توری ها ممکن است باعث آسیب دیدن و خراب شدنشان شود، اما اگر به صورت اصولی و انجام مراحل صحیح، آن ها را تمیز کنید، نه تنها آسیبی نمی بینند بلکه طول عمر آن ها نیز افزایش می یابد.

یکی از ساده ترین ترفندهای تمیزکاری، استفاده از بخارشور می باشد. بخارشور می تواند کثیفی ها و گرد و غبار را جذب کند و توری ها را شستشو دهد.

در برخی از انواع توری ها مانند توری مگنتیک، می توان پنل های توری را جدا نمود و پس از شستشو، دوباره آن ها را به حالت اول نصب نمود.

از جاروبرقی یا جاروشارژی نیز می توانید برای جذب گرد و غبار استفاده کنید و سپس با یک دستمال نم دار، نسبت به تمیزکاری آن اقدام نمایید. روش دیگر این است که از خدمات نظافت و شستشو انواع درب ها و پنجره ها استفاده نمایید.

عوامل موثر در قیمت توری پنجره

جنس توری

مهم ترین عامل تاثیرگذار در قیمت توری پنجره، جنس و مدل توری می باشد. همچنین جنس قاب توری از دیگر عوامل موثر در قیمت محسوب می شود. با توجه به راهنمای انواع توری که در بالا ذکر شده، نوع و جنس توری مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

اندازه و ابعاد پنجره

قیمت توری برحسب متر مربع می باشد. به این ترتیب، ابعاد و اندازه توری مورد استفاده نیز در قیمت نهایی تاثیر می گذارد. هر چه ابعاد پنجره بزرگ تر باشد، بالطبع توری بیشتری مصرف می شود و در نهایت هزینه نهایی نیز بیشتر می شود.

تعداد توری های مورد نیاز

اگر درب و پنجره های زیادی در خانه دارید که نیاز به توری دارند، مجبور به خرید تعداد بیشتری توری می شوید که این خود در قیمت نهایی تاثیر می گذارد و هزینه خرید را افزایش می دهد.

محل قرارگیری توری

قیمت توری ها و هزینه نصب با هم حساب می شود، به همین دلیل اگر محل موردنظر شما برای نصب نامناسب باشد و یا به زیرسازی زیادی نیاز باشد، قاعدتا باید هزینه بیشتری در این خصوص بپردازید.

نوع و کیفیت یراق آلات

مکانیزم حرکتی توری های متحرک توسط یراق آلات صورت می گیرد. جنس، نوع و کیفیت یراق آلات می تواند در قیمت نهایی توری ها تاثیر بگذارد. در هنگام خرید توری، حتما کیفیت یراق آلات بکاررفته در محصول را بررسی کنید، در غیر این صورت ممکن است پس از مدتی مجبور به تعویض آن ها شوید.

مراکز خرید توری پنجره در اصفهان

در اصفهان به منظور سفارش و خرید توری درب و پنجره می توانید به خیابان ادیب، خیابان صیاد شیرازی، خیابان بسیج، میدان جمهوری اسلامی ابتدای خیابان امام خمینی و خیابان عسگریه، مراجعه فرمایید.

مراکز خرید توری پنجره در تهران

در شهر تهران نیز برای سفارش و تهیه انواع توری می توانید به خیابان ستارخان، خیابان شفیعی مکرم، خیابان دستغیب، میدان هروی خیابان وفامنش، خیابان ولیعصر، وحیدیه خیابان مقدم، خیابان سراج تقاطع دلاوران و چهاردانگه خیابان شهدای سدید، مراجعه فرمایید.

کلام پایانی

امیدواریم اطلاعات ارائه شده در این نوشته از ساختمانچی مطالب مفیدی را در خصوص انواع توری ها و ویژگی های هرکدام در اختیار شما کاربران عزیز قرار داده باشد.

شما از کدام یک از انواع توری ها برای درب و پنجره خود استفاده کرده‌اید؟ این توری ها چه مزایا و معایبی را برای شما در بر داشته‌اند؟ پاسخ های خود را با ما در میان بگذارید.