آموزش رویت

ساختمانچی

یکی از انواع متریالی که در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد، اپوکسی می باشد. آن چه که در این مطلب از ساختمانچی به بیان آن می پردازیم، معرفی ویژگی های این متریال و ارائه نکات تکمیلی در مورد آن می باشد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

اپوکسی

اپوکسی نمونه ای از مواد پلیمری می باشد. این متریال در ابتدا به صورت مایع بوده و سپس به صورت جامد در می آید. نام دیگر این ماده پلی اکساید می باشد که از واکنش رزین اپوکساید با پلی آمید به دست می آید.

از جمله مهم ترین خواص این متریال می توان به چسبندگی، مقاومت الکتریکی، خواص مکانیکی خوب و مقاومت شیمیایی و گرمایی اشاره کرد.

کاربرد اپوکسی

همان گونه که قبلا نیز اشاره شد، از اپوکسی در ساخت و ساز استفاده می شود. برای مثال از جمله کاربردهای این ماده استفاده از آن در مرمت و بازسازی راهرو و ستون ها، استفاده از آن به عنوان کفپوش کارخانه ها، می باشد.

از جمله مهم ترین موارد کاربرد اپوکسی، استفاده از آن در ساخت کفپوش اپوکسی می باشد. هم چنین می توان از این متریال در ساخت رنگ ها، چسب و گروت نیز استفاده کرد.

گروت اپوکسی

به طور کلی گروت ها به دو دسته تقسیم بندی می شوند: گروت منبسط شده بر پایه سیمان و گروت اپوکسی دو جزئی و سه جزئی. گروت اپوکسی در دسته گروت سه جزئی قرار می گیرد.

گروت اپوکسی نسبت به گروت های پایه سیمانی از مقاومت و کیفیت بالاتری برخوردار می باشد. در ساخت گروت اپوکسی از سنگدانه، فیلر، الیاف، سیمان، انواع رزین و سایر افزودنی های خاص استفاده می شود.

از این گروت می توان درسطوح عمودی و افقی استفاده کرد. هم چنین از آن جایی که این محصول از خاصیت سیالیت بالایی برخوردار می باشد، می توان از آن برای پر کردن نقاطی که دسترسی آسانی ندارد، استفاده کرد.

این نوع گروت بیشتر در نصب و ثابت نگه داشتن ماشین آلات سنگینی که فشار استاتیکی بالایی به آن ها وارد می شود، مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر کاربردهای این گروت می توان به استفاده از آن ها در نصب میلگرد داخل بتن در جهت افزایش مقاومت و گسترش سطح سازه اشاره کرد.

از جمله خواص گروت اپوکسی می توان به چسبندگی بالای آن ها اشاره کرد. گروت های اپوکسی در برابر مواد شیمیایی و اسیدها از مقاومت بالایی برخوردار هستند و در برابر بارهای دینامیکی و فشارهای ضربه ای از خود مقاومت نشان می دهند. در مقایسه با انواع دیگر گروت ها، گروت اپوکسی زودتر به مقاومت مکانیکی می رسند.

گروت اپوکسی

کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی نمونه ای از کفپوش های پلیمری است و قابلیت اجرا بر روی انواع سطوح را دارد. بهترین سطحی که می توان از آن برای این مدل کفپوش استفاده کرد، سطوح بتنی می باشد.

از جمله مزیت های استفاده از کفپوش های اپوکسی می توان به عایق‌بودن آن ها در برابر رطوبت و گرما اشاره کرد. با وجود ضخامت کم، کفپوش اپوکسی در برابر مواد شیمیایی بسیار مقاوم می باشند. کفپوش بیمارستانی و کفپوش سالن ورزشی، نمونه ای از پرکاربردترین ها می باشند.

مزایای کفپوش اپوکسی

استفاده از کفپوش اپوکسی مزایایی به دنبال دارد. این نوع کفپوش از طول عمر بالایی برخوردار است و در برابر فشار وارد بر آن بسیار مقاوم می باشد. کفپوش های اپوکسی از چسبندگی بالایی برخوردار می باشد و در میان سایر کفپوش ها بهترین چسبندگی به بتن را دارد.

بخوانید!  انواع سیستم سازه ساختمان

از دیگر مزایای این گونه کفپوش ها می توان به قیمت مناسب آن با توجه به کیفیت آن ها در مقایسه با سایر کفپوش ها اشاره کرد. هم چنین هزینه نگهداری از این مدل کفپوش بسیار مقرون به صرفه می باشد.

تنوع رنگ بندی این کفپوش ها از جمله مزیت های آن ها محسوب می شود. این کفپوش در برابر حرارت و مواد شیمیایی نیز از مقاومت بالایی برخوردار می باشند.

نمونه ای از بهترین کفپوش هایی که می توان در بیمارستان استفاده کرد، کفپوش بیمارستانی می باشد؛ چرا که این گونه کفپوش ها سطح یکدستی دارند و به همین خاطر در برابر رشد باکتری مقاوم می باشند و به عنوان نمونه ای از کفپوش های آنتی باکتریال شناخته می شوند.

از دیگر مزیت های کفپوش های اپوکسی عایق بودن آن در برابر جریان الکتریسیته می باشد. از این رو استفاده از آن ها در سالن هایی که افراد دائما با برق سر و کار دارند، انتخاب مناسبی می باشد.

معایب کفپوش اپوکسی

در کنار مزایای کفپوش های اپوکسی که در بالا به آن ها اشاره شد، استفاده از آن ها می تواند معایبی نیز به همراه داشته باشد. از جمله معایب این گونه کفپوش ها عدم چسبندگی آن ها به سطوح مرطوب و چرب می باشد.

هم چنین در صورتی که برای اتمام کار و اجرای کفپوش با کمبود زمان مواجه هستید و برای انجام این کار عجله دارید، کفپوش اپوکسی گزینه مناسبی برای انتخاب نمی باشد. توجه داشته باشید در صورتی که سطح کفپوش خیس باشد، می تواند لغزنده شود.

از دیگر معایب استفاده از کفپوش اپوکسی عدم مقاومت آن ها در برابر اشعه UV خورشید می باشد و با گذشت زمان تغییر رنگ می دهد و به در طولانی مدت، به صورت لایه لایه از بین می رود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که استفاده از این کفپوش در فضای باز انتخاب مناسبی نمی باشد.

این گونه کفپوش ها در برابر ایجاد خراشیدگی مقاوم نیستند و از آن جایی که نمونه ای از کفپوش های سخت و شکننده می باشد، در مکان هایی که امکان شکستگی سطح زیرین وجود دارد، نباید مورد استفاده قرار گیرند.

مدل کفپوش اپوکسی

انواع کفپوش اپوکسی

کفپوش مایع

در ساخت کفپوش مایع از رزین اپوکسی و هاردنر پلی آمینی استفاده می شود. ساختار کفپوش مایع پلیمری است و از مواد حلال در ساخت آن ها استفاده نمی شود.

از جمله مزیت های این گونه کفپوش ها می توان به مقاومت بالای آن ها در برابر مواد شیمیایی اشاره کرد. این گونه کفپوش ها مانند کفپوش اپوکسی از خاصیت آنتی باکتریال برخوردار اند و طول عمر بالایی دارند.

برخلاف کفپوش اپوکسی، کفپوش اپوکسی مایع از سرعت اجرا و نصب بالایی برخوردار می باشد. این گونه کفپوش ها از تنوع طرح و رنگ برخوردارند و مقاومت مکانیکی بالایی دارند.

کاربرد کفپوش مایع

از آن جایی که این گونه کفپوش ها از ظاهر یکپارچه ای برخوردار هستند و مقاومت شیمیایی بالایی دارند، می توان در صنایع مختلف از آن ها استفاده کرد.

استفاده از کفپوش مایع در مکان هایی که خاصیت ضد شیمیایی، ضد الکتریسیته و ضد لغزش از اهمیت ویژه ای برخوردار است، بهترین گزینه برای انتخاب می باشد.

کفپوش سه بعدی

اپوکسی سه بعدی، نمونه ای از جدیدترین نمونه های کفپوش های اپوکسی است که می توان از آن ها در طراحی دکوراسیون داخلی استفاده کرد. برای ساخت کفپوش سه بعدی از رزین اپوکسی استفاده می شود.

بخوانید!  پی های شناور و معرفی آن ها

استفاده از این کفپوش ها در محیط هایی که تردد بالا در آن جا صورت می گیرد، توصیه نمی شود. نکته مهم در استفاده از کفپوش سه بعدی نصب صحیح  آن می باشد؛ چرا که در غیر این صورت با مشکلات زیادی رو به رو خواهید شد.

ابزار کار کفپوش اپوکسی

در صورتی که تمایل دارید خود نسبت به اجرای کفپوش اپوکسی اقدام نمایید، به ابزاری در این جهت نیاز خواهید داشت. برای مثال نمونه ای از این ابزارها شامل ماله و لیسه، ماله شانه ای، غلطک حباب گیری، میکسر، دستگاه ساب و دستگاه ایرلس می باشد.

روش اجرای کفپوش اپوکسی

نصب و اجرای کفپوش اپوکسی شامل مراحل زیر می باشد:

مرحله اول: زیرسازی

آنچه که در ابتدا و قبل از نصب این کفپوش باید صورت گیرد، حاضرسازی سطح مورد نظر می باشد. به این منظور باید در ابتدا نسبت به تمیز کردن سطح موردنظر اقدام نمایید.

توجه داشته باشید که قبل از نصب کفپوش سطح موردنظر باید از هرگونه چربی پاک شود. در غیر این صورت کفپوش به خوبی نصب نخواهد شد.

مرحله دوم: استفاده از پرایمر بتن اپوکسی

پس از حاضرسازی سطح کار، نوبت به استفاده از پرایمر قبل از نصب کفپوش می رسد. استفاده از پرایمر باعث می شود از چسبندگی کامل کفپوش به سطح موردنظر اطمینان حاصل کنید.

مرحله سوم: اجرای اپوکسی کف

پس از استفاده از پرایمر، کف برای اجرای کفپوش آماده می باشد. در صورتی که فضای موردنظر متراژ بزرگی ندارد، می توانید به تنهایی نسبت به انجام این کار اقدام نمایید. اما در غیر این صورت بهتر است از یک نفر برای انجام این کار کمک بگیرید.

برای انجام این کار از یک غلطک مخصوص استفاده کنید. توجه داشته باشید در صورتی که ضخامت کفپوش بیش از میزان استاندارد باشد، باعث ایجاد ترک خوردگی در سطح آن خواهد شد.

مرحله چهارم: اجرای لایه دوم کفپوش

زمانی که اجرای لایه اول به پایان رسید، باید 12 ساعت به آن زمان دهید و سپس نسبت به اجرای لایه دوم اقدام نمایید. توجه داشته باشید که فاصله زمانی اجرای لایه اول و لایه دوم نباید بیش از 48 ساعت باشد. در صورتی که این فاصله زمانی بیش از حد معلوم باشد، لایه دوم به خوبی به لایه اول نمی چسبد.

خرید رنگ کفپوش اپوکسی

اگر به دنبال خرید رنگ کفپوش اپوکسی هستید، بهتر است در ابتدا با نمونه های مختلف این رنگ آشنا شوید. نمونه ای از رنگ های اپوکسی که می توان نام برد، شامل رنگ اپوکسی رویه، رنگ میانی، رنگ آستر، ضد زنگ، زیکریچ یا اپوکسی غنی از روی و کولتار اشاره کرد.

قیمت کفپوش اپوکسی

خرید کفپوش اپوکسی و قیمت آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهم ترین عامل تاثیرگذار بر قیمت این مدل کفپوش، کیفیت آن می باشد. برای مثال قیمت کفپوش سه بعدی بالاتر از نمونه های دیگر می باشد.

از جمله موارد تاثیرگذار دیگر بر قیمت کفپوش اپوکسی، متراژ فضایی است که قصد اجرای کفپوش در آن را دارید. در کنار موارد مذکور، ضخامت کفپوش نیز می تواند بر قیمت آن تاثیرگذار باشد.

کلام پایانی

آن چه در این نوشته از ساختمانچی به بیان آن پرداختیم، ارائه نکاتی در خصوص معرفی اپوکسی و محصولات آن مانند کفپوش اپوکسی می باشد.

امیدواریم از مطالعه این نوشته لذت برده و به اطلاعاتی که نیاز داشتید دست یافته باشید. در صورت تمایل نظرات خود در این زمینه را با ما در میان بگذارید.