هادی سیم

آموزش رویت

امروزه کابینت سازی و نصب کابینت از جمله مهم ترین و پرکاربردترین مشاغل محسوب می شود. کابینت برای گذاشتن وسایل درون آن ها به کار می رود و مهم ترین وسیله در آشپزخانه ها می باشد. امروزه کابینت سازی و نصب کابینت با هدف جایگذاری فر، هود، ماشین ظرفشویی و ماکروفر نیز انجام می‌ گیرد.

به منظور ساخت و نصب کابینت با کیفیت باید به سراغ کابینت ساز و نصاب حرفه ای رفت. به همین دلیل بهتر است که مشتریان قبل از اقدام به خرید کابینت اطلاعاتی درباره ساخت و نصب آن در اختیار داشته باشند تا بتواند مناسب ترین نصاب کابینت را انتخاب کنند. ما در این نوشته از ساختمانچی به معرفی نکات مهم در کابینت سازی می پردازیم. پس تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

تاریخچه شغل کابینت سازی

کابینت سازی حرفه ای است که از هنر و فن تلفیق شده و منابع و ثروت زیادی را برای کابینت سازها به همراه می آورد. تاریخچه این شغل به سال ۱۳۰۰ میلادی یعنی دوره رنسانس ایتالیا بازمی‌گردد.

پس از آن کل اروپا به صنعت چوب و ایجاد محصولات چوبی مانند کابینت روی آوردند. استفاده از این وسیله توانست زیبایی و نظم را در خانه ها به وجود آورد. پس از آن در قرن ۱۶ میلادی، کابینت سازی در فرانسه و انگلستان گسترش یافت و نوعی از معماری مدرن را همراه خود به وجود آورد.

در گذشته از چوب درخت گردو و بلوط به منظور کابینت سازی استفاده می شد؛ اما امروزه از دیگر مصنوعات چوبی مانند ام دی اف، صفحات کورین و… نیز به منظور ساخت کابینت استفاده می شود. استفاده از مصنوعات چوبی در این حرفه سبب شده تا شاهد تکامل و تحولات عظیمی در این صنعت باشیم.

قیمت کابینت سازی و نصب آن چگونه تعیین می شود؟

قیمت کابینت سازی و نصب کابینت همیشه همراه با یکدیگر هستند. به همین دلیل قیمت نصب کابینت و کابینت سازی از سوالات مهمی است که ذهن افراد را درگیر می کند.

در بخش نصب کابینت دستمزد نصاب بر اساس نرخ اتحادیه کابینت سازان مشخص می گردد. البته در مواردی نیز میزان اجرت نصب کابینت می تواند متفاوت باشد.

شغل کابینت سازی

عوامل موثر بر قیمت کابینت سازی و نصب کابینت

از جمله عواملی که بر قیمت کابینت سازی و نصب آن تاثیر می گذارند، می توان متراژ کابینت، نوع و سبک طراحی کابینت، تغییرات مورد نیاز و تعمیرات، یراق آلات و ابزار آلات مورد نیاز، میزان ظرافت کاری ها بر روی کابینت، نوع متریال اولیه و کیفیت آن ها و… را نام برد.

 طراحی کابینت

اگر اقدام به خرید کابینت دارید، پیش از هر چیزی باید نوع سبک و طراحی کابینت را مد نظر قرار دهید. طراحی کابینت به روش های مختلفی صورت می گیرد، اما می توان آن ها را به دو دسته کلی مدرن و کلاسیک تقسیم بندی نمود.

طراحی و ساخت کابینت به سبک کلاسیک دارای ظرافت و زحمت بیشتری نسبت به مدل های مدرن و ساده دارد و به همین دلیل دستمزد ساخت و نصب کابینت هایی که ترافیک به مراتب بالاتر است. بنابراین هنگام سفارش کابینت به نوع طراحی و چیدمان خانه خود دقت کنید.

اگر می خواهید آشپزخانه شما به سبک مدرن طراحی شود، از کابینت های ساده مینیمال و مدرن مانند کابینت هایگلاس استفاده نمایید؛ اما اگر می خواهید آشپزخانه شما شمایلی کلاسیک داشته باشد، می توانید کابینت رومی و یا کابینت ممبران را انتخاب نمایید.

متراژ کابینت سازی

در نرخ اتحادیه کابینت سازان، متراژ از فاکتورهای مهم در محاسبه قیمت کابینت سازی و نصب آن می باشد. متراژ از مهم ترین عوامل در تعیین قیمت کابینت و ساختار می باشد. به این ترتیب هر چه متراژ بیشتر باشد، از متریال و یراق‌آلات بیشتری نیز برای کابینت سازی استفاده می شود و قاعدتاً قیمت ارز افزایش می یابد.

متراژ کم آپارتمان های امروزی و استفاده از کابینت های کم تر در این آپارتمان ها دیگر نگران قیمت های نجومی نباشید.

 متریال کابینت سازی

از مهم ترین عواملی که در تعیین قیمت کابینت نرخ اتحادیه کابینت سازان تاثیر می گذارد، می توان‌ به متریال مورد استفاده در ساخت کابینت اشاره نمود.

در بیشتر مواقع در بدنه کابینت ها از متریال رایج این حوزه استفاده می شود و از متریال باارزش تر به عنوان روکش بر روی کابینت ها به کار می رود. متریالی که برای کابینت سازی مورد استفاده قرار می گیرد، انواع مختلفی دارد.

شما می توانید از ام دی اف و هایگلاس های ایرانی و خارجی، ممبران، نئوپان روکش دار، چوب، شیشه، پی وی سی، استیل، گالوانیزه، پلی گلاس، لمی گلاس، انزو، ملامینه و… استفاده نمایید.

طبق نرخ اتحادیه کابینت سازان، بیشترین قیمت متریال مورد استفاده در ساخت کابینت مربوط به چوب، پلی گلاس، لمی گلاس و انزو می باشد. همچنین به منظور داشتن کابینتی ارزان قیمت می توانید از نمونه های نئوپان روکش ملامینه و فلز استفاده نمایید.

 محل نصب کابینت

قبل از این که نسبت به سفارش کابینت اقدام نمایید، بهتر است انواع کابینت ها از لحاظ محل نصب را مورد توجه قرار دهید. کابینت ها از نظر محل نصب به دو دسته کابینت های زمینی و کابینت های دیواری تقسیم بندی می شوند.

  1. کابینت های زمینی: این کابینت ها روی زمین قرار می گیرند و ارتفاع آن ها طبق استاندارد ۹۰ سانتی متر و عرض آن ها از ۶۰ سانتی متر بیشتر نمی شود.
  2. کابینت های دیواری: کابینت ها به دلیل استفاده بهتری که از فضای موجود دارند، امروزه در تمام منازل دیده می شوند.کابینت های دیواری در ردیف بالا و بر روی دیوار نصب می شوند. کابینت های دیواری حدود ۱۶۰ سانتی متر از کف آشپزخانه ارتفاع دارند. ارتفاع کابینت های دیواری استاندارد حدود ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر و عرض آن ها در حدود ۳۵ سانتی متر می باشد. فضای بین کابینتی استاندارد معمولاً ۶۰ سانتی متر می باشد.
بخوانید!  آموزش تمهیدات لازم برای جلوگیری از آتش سوزی

دستمزد نصاب کابینت

فاکتور دیگری که در قیمت کابینت سازی تاثیر می گذارد، اجرت نصاب کابینت می باشد. در هنگام محاسبه هزینه تمام‌شده ساخت کابینت و نصب مبلغی نیز با آنان دستمزد نصاب تعیین می گردد. دستمزد نصابان کابینت معمولاً به صورت پروژه ای یا تعداد روزی که برای نصب کابینت صرف کردند، تعیین می شود.

 تغییرات هنگام نصب کابینت

اگر هنگامی که نصاب به نصب کابینت مشغول است، بخواهید که برخی از قسمت های کابینت را تغییر دهید، هزینه‌ای مضاعف بابت طراحی جدید باید بپردازید. این کار سبب بالا رفتن دستمزد نصب کابینت می شود.

 یراق آلات مصرفی

منظور از یراق آلات، تمامی ابزار و لوازم است که هنگام کابینت سازی و نصب آن ها مورد استفاده قرار می گیرد؛ مانند لولاها، پیچ ها و اتصالات که نصاب کابینت برای محکم کردن قفسه استفاده می کند.

همچنین دستگیره های در و کشوی کابینت نیز جزو یراق‌ آلات محسوب می‌ شوند. طبق نرخ اتحادیه کابینت سازان، هزینه تعداد یراق آلاتی که در فرایند ساخت کابینت و نصب آن مورد استفاده قرار می گیرد به عهده کارفرما می باشد.

دستگیره ها و پایه ها

در ساخت کابینت، دستگیره ها بر روی درب کشوها و قفسه ها تعبیه می شود. محل نصب دستگیره ها در کابینت سازی با توجه به جهت باز و بسته شدن درب تعیین می شود.

البته سلیقه نیز در تعیین محل بی‌تأثیر نیست. طبق استاندارد رایج که در کابینت سازی وجود دارد، دستگیره کشوها در مرکز و یا کمی نزدیک به ضلع بالایی و پایینی کابینت قرار می‌ گیرد.

دستگیره کابینت های دیواری در گوشه پایینی و دستگیره کابینت های زمینی در گوشه بالایی نصب می گردد. دستگیره کابینت ها می تواند از متریال مختلف مانند پلاستیک، فلز، چوب و… ساخته شود و تک پایه یا دو پایه باشد؛ یعنی توسط یک سوراخ و یک پیچ یا دو سوراخ و دو پیچ در جای خود محکم شود.

پایه کابینت های زمینی نیز می تواند در قیمت نهایی کابینت سازی تاثیر بگذارد. این پایه ها در اندازه ها و جنس های گوناگونی از پلاستیک گرفته تا فلز و استیل براق و مات وجود دارد و در چهار گوشه هر کابینت زمینی قرار می گیرد.

خدمات ساخت کابینت و نصب آن

همانطور که می دانید هر کسی مهارت و تجربه کافی در ساخت کابینت و نصب آن ندارد. اگر قصد سفارش کابینت را دارید، بهتر است در انتخاب نصاب کابینت و کابینت ساز و خود دقت نمایید. به طور کلی خدماتی که یک کابینت‌ ساز ارائه می کند شامل موارد زیر می باشد:

  •  ساخت انواع کابینت از جمله ام دی اف، های گلاس، کلاسیک، چوبی، ممبران، فلزی، پلی گلاس، انزو، رومی و غیره
  • نورپردازی کابینت آشپزخانه و استفاده از چراغ های زیر کابینت
  • توانایی ساخت کابینت با انواع روکش های مختلف مانند چوبی، ام دی اف، های گلاس و غیره
  •  ساخت کابینت ام دی اف شامل بدنه و درب و نصب آن بر روی دیوار
  • ساخت باکس دکور باکس نور و شلف های دیواری
  • خلاقیت و توانایی در ساخت کابینت در فضاهای پرت و استفاده حداکثری از محیط آشپزخانه برای ساخت کابینت های کاربردی
  •  ساخت اکسسوری کابینت در اشکال گوناگون و مد روز

مراحل کابینت سازی و نصب کابینت

یک نصاب حرفه‌ای و با مهارت ساخت کابینت و نصب و به صورت دیواری و زمینی کاملا مسلط می باشد. در ادامه به مراحل مختلف کابینت سازی و نصب کابینت و نکات مهم آن می پردازیم:

 نصب کابینت دیواری و اتصالات آن

اتصال ۴۵ درجه رایج ترین انتخاب برای تعبیه کابینت بر روی دیوار می باشد که با استفاده از چوب یا فلز انجام می گردد. در این روش چوب یا فلزی با مقطع مستطیلی با زاویه ۴۵ درجه برش داده می شود.

سپس این دو قطعه با یکدیگر زاویه قائمه را تشکیل می دهند و کابینت را بر روی دیوار نگه می دارند. نصاب کابینت یکی از این دو قطعه را بر روی دیوار و دیگری را بر روی کابینت محکم می کند.

ساخت کابینت

نصب کابینت زمینی

پس از این که نصاب اتصالات را نصب نمود، نوبت به نصب کابینت های زمینی می‌رسد. به منظور نصب کابینت های زمینی نصاب ابتدا باید آن ها را با پیچ به یکدیگر متصل کند و در پایان آن ها را تراز نماید.

سپس نصاب کابینت های دیواری را در جای خود بر روی دیوار محکم می کند. در نهایت باید تاج زیر مهتابی و پاخور یا پاسنگ را نصب نماید.

 نصب صفحه کابینت زمینی

در این مرحله نصاب باید محل تعبیه سینک و گاز را بر روی صفحه کابینت مشخص و حاضر نماید. سپس صفحه کابینت گاز و سینک را در جای خود نصب کند.

اندازه گیری درب کابینت و طبقات

بر اساس استانداردهای ساخت کابینت، هنگام اندازه گیری طبقات، باید اندازه آن ها چند سانتی متر کم تر از عمق واقعی کابین در نظر گرفته شود.

به منظور اندازه گیری درب ها نیز کابینت ساز باید عرض چند میلی متر کم تر از عرض واقعی درب را در نظر بگیرد. ارتفاع درب ها نیز مانند عرض ها اندازه گیری می شود؛ با این تفاوت که ارتفاع کابینت های زمینی و دیواری ثابت می باشد

برشکاری و لبه چسبانی

پس از این که اندازه گیری درب ها و طبقات کابینت تمام شد، کابینت ساز باید ابعاد مشخص شده را برش دهد. پس از آن، کابینت ساز آن ها را با نوارهای pvc با ضخامت ۱ تا ۲ میلی متر لبه چسبان می کند.

 نصب یراق آلات

در ادامه، نصاب کابینت با استفاده از دریل، محل نصب یراق آلات و لوله ها را بر روی درب سوراخ می کند. ایجاد این سوراخ ها بسیار مهم می باشد و ظرافت زیادی برخوردار است و تنها متخصصان و افراد ماهر می توانند آن ها را به خوبی در آورند .

به منظور نصب درب ها و دستگیره ها نیز باید تمام درب ها با فاصله ثابتی از یکدیگر تنظیم شوند. به این کار در کابینت سازی ریگلاژکاری گفته می شود.

بخوانید!  بهترین کود برای انواع گیاهان آپارتمانی کدام است؟

چگونه شغل کابینت سازی را فرا گیریم؟

به این منظور بهتر است ابتدا آموزشگاه خوب در زمینه برگزاری کلاس های کابینت سازی را شناسایی کنید و در این کلاس ها شرکت نمایید. حال سوال اینجاست که ویژگی یک آموزشگاه کابینت سازی خوب چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با ویژگی های یک کارگاه آموزش کابینت سازی خوب آشنا شوید.

نوع و متد آموزش

ابتدا باید بررسی کنید که آموزشگاه موردنظر براساس داده ها و نیاز بازار آموزش‌ هایی را ارائه می‌ کند و یا صرفاً بر اساس یکسری مفروضات از پیش تعیین شده و غیر کاربردی؟ در دوره آموزش کابینت سازی حتماً به این نکته توجه کنید که نکات کلیدی و کاربردی به روز را به شما آموزش دهند.

اساتید مجرب و ماهر

آموزشگاه کابینت سازی خوب آموزشگاهی است که از تجربه استادان و کابینت سازان ماهر بهره می گیرد. چنین اساتیدی به غیر از داشتن مهارت، می توانند شما را از تجربیات و چالش‌ های موجود در این حرفه آگاه سازند و تجربیات چندین ساله خود را به شاگردان منتقل کنند.

 استفاده از ابزار آلات مناسب در کارگاه

ابزار آلاتی که در آموزشگاه کابینت سازی مورد استفاده قرار می گیرند، باید از کیفیت مطلوب و مناسبی برخوردار باشند تا شما با استفاده از متریال با کیفیت بتوانید آموزش های لازم را ببینید و برای کار در آینده حاضر شوید.

پشتیبانی آموزشی

آموزشگاه های خوب، همواره دارای مشاور و پشتیبان خوبی برای مهارت آموزان خود می باشند. آن ها صرفا مسئولیت آموزش را برعهده ندارند، بلکه می‌ توانند در ارائه مشاوره برای ایجاد کسب و کار پس از آموزش آن نیز نقش مهمی را ایفا کنند.

آینده شغلی کابینت سازان چگونه است؟

میل افراد و جوامع امروزی به زیبایی دکوراسیون داخلی خانه ها سبب می شود تا چشم انداز آینده کابینت سازان روشن باشد.

این حرفه هر روزه با تحولات بزرگی در زمینه نوع متریال و سازه های چوبی همراه خواهد بود و به سرعت مطابق با مد روز گسترش می یابد، بنابراین جهان نیز با کمبود نیروی کار ماهر در این کشور مواجه خواهد شد. به همین دلیل یادگیری این حرفه می تواند آینده شغلی مطلوبی را برای شما به همراه داشته باشد.

کابینت ساز باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

  • قبل از هر چیز یک کابینت ساز خوب باید علاقه مند به این شغل باشد.
  • اگر به دنبال سود و فروش بالایی هستید، باید به سختی کار کنید و از تلاش کردن باز نمانید؛ زیرا سختی و مشکلات در این کار زیاد است.
  • کابینت ساز باید دقت لازم برای اندازه گیری را داشته باشد.
  • همچنین داشتن دانش و به روز از ویژگی هایی است که یک کابینت ساز باید داشته باشد.
  • باید علم طراحی آشپزخانه را بداند. این که چگونه طرح کابینت ها را بر اساس تغییر تکنولوژی و ورود دستگاه‌های جدید تنظیم نماید.
  •  خوش قول باشد؛ زیرا معمولاً یک کابینت‌ ساز بدقول بیش از یک کابینت ساز و خوش قول در ذهن مردم باقی می‌ ماند.
نصب کابینت

چه مقدار سرمایه برای شغل کابینت سازی لازم است؟

میزان سرمایه در کابینت سازی به نوع شروع فعالیت شما بستگی دارد. شما می توانید کار خود را از صفر آغاز کرده و یا فعالیت خود را پر قدرت و با سرمایه زیاد آغاز نمایید.

اگر سرمایه زیادی دارید می توانید شروعی پر قدرت داشته باشید، یعنی طراحی، رنگ کردن، برش و غیره را در کارگاه خود انجام دهید. با وجود سرمایه زیاد، شما می توانید دستگاه های حرفه ای برش و رنگ را در اختیار بگیرید.

همچنین می توانید فروشگاهی برای عرضه محصولات خود برپا کنید. به منظور این کار شما به حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان نیاز دارید تا بتوانید تمام دستگاه های حرفه ای و مد نظر خود را خریداری نمایید.

اگر سرمایه کمی دارید و می‌ خواهید کار خود را از صفر شروع کنید، نگران نباشید؛ زیرا مشتریان عادی بیشتر به این افراد مراجعه می‌ کنند. در این نوع فعالیت شما یک کارگاه دارید که پس از اندازه گیری های دقیق، سفارش مشتری را به طراح و سازنده می دهید.

البته شما به دستگاه برش هم نیاز پیدا می کنید تا برای برش جزئی از آن استفاده نمایید. برای این که کار خود را از صفر شروع کنید، به حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان برای خرید دستگاه و ابزار آلات نیاز پیدا خواهید کرد.

چه میزان دانش و تجربه برای شغل کابینت سازی نیاز است؟

شما تا زمانی که به صورت حرفه ای استادکار نشده اید، نمی توانید به تنهایی به این حرفه ورود کنید. شما باید حدود چهار سال شاگردی کنید تا بتوانید پس از آن به صورت مستقل کسب و کار خود را راه بیندازید.

به جز دانش های برش زنی، کار با چوب و اندازه گیری های دقیق، شما باید با طراحی آشپزخانه نیز آشنا باشید. به این منظور که باید بدانید چگونه باید ساختار کابینت آشپزخانه طراحی نمایید.

همچنین باید دانش شما به روز باشد. هر چه طرح های کابینت شما متفاوت تر و مطابق مد روز باشد، مشتریان بیشتری را نیز جذب می کنید. همچنین باید دانش بازاریابی داشته باشید و بتوانید به خوبی با مشتری صحبت کرده و آن ها را برای سفارش ترغیب نمایید.

یکی از راه های مهم برای جذب مشتریان، کیفیت کار است. اگر کیفیت کار بالایی داشته باشید، مطمئن باشید که مشتری، مشتری می آورد.

 کلام پایانی

ما در این نوشته از ساختمانچی به معرفی شغل کابینت سازی و نصب کابینت و ویژگی های آن پرداختیم. امیدواریم از مطالعه این مطلب لذت برده و به اطلاعات ارزشمندی در این زمینه دست یافته باشید. در صورت تمایل می توانید نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را در این باره با ما در میان بگذارید.