آموزش رویت

ساختمانچی

امروزه لوستر سقفی در سراسر دنیا از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. این لوسترها از نظر طراحی، شکل، استایل و همچنین نوع لامپ آن ها، انواع مختلفی دارند و به همین دلیل انتخاب نادرست آن می تواند به طور کلی طراحی فضای خانه، سالن و اتاق خواب شما را خراب کند. در ادامه این متن از ساختمانچی با ما همراه باشید تا با انواع مختلف این لوستر و نحوه انتخاب درست آن آشنا شوید.

انواع لوستر سقفی

لوستر سقفی، با توجه به متریال آن، محیطی که در آن بکار می رود، استایل، طراحی، بلند و کوتاه بودن آن، تعداد لامپ ها و هم چنین سبک آن، به موارد مختلفی تقسیم می شود که در ادامه به آن می پردازیم:

لوستر سقفی کریستال

یکی از دلایل محبوبیت این لوسترها، وجود انواع مختلف آن است که با هر سلیقه و هر خانه ای به راحتی تطابق پیدا می کند. از نمونه کلاسیک این اِلمان می توان در خانه هایی که مبلمان سلطنتی یا کلاسیک جزء مهمی از آن را تشکیل می دهد استفاده کرد. این محصول کاملا کلاسیک می باشد و معمولا با کریستال های گرد درست می شود.

لوستر سقفی کریستال

از نمونه های دیگر لوستر کریستالی می توان به لوسترهای مدرن اشاره کرد. این اِلمان خود به انواع مختلفی از جمله چهارگوش، گرد و مربعی تقسیم می شود و بیشتر در منازلی که مبلمان و وسایل کلاسیک در آن وجود ندارد، کاربرد دارد.

هرچه نقش و نگار، طراحی، تعداد کریستال ها و هم چنین جنس آن بیشتر و بهتر باشد قیمت آن نیز بالاتر می رود. لوستر کریستالی مدرن بر خلاف نمونه کلاسیک آن آویزهای کریستالی و ریسه ای کمتر و جزئیات بیشتری همراه با اشکال هندسی دارد.

برای مثال نمونه گرد آن شامل چند ردیف دایره متقاطع است که از سطح سینی آویزان اند. مدل چهارگوش آن که به خاطر طرح یونیک و خاصش معروف است، می تواند به راحتی محیط شما را تغییر دهد و بر زیبایی آن بیفزاید.

لوستر سقفی کریستال مدرن

لوستر سقفی برنزی

برنز، فلزی از آلیاژ مس و قلع است که سالیان زیادی است که از آن در ایران و جهان استفاده می شود. لغت برنز معمولا برای آلیاژهایی به کار می رود که بر پایه مس تولید شدند، فلز برنج یکی از آن هاست. در ساخت لوستر برنزی از برنج استفاده می شود، چرا که فلز برنج از برنز مقاومت بیشتری در برابر تغییر رنگ، اکسید و کدر شدن دارد.

علاوه بر این، این فلز انعطاف پذیری بالایی داشته و رنگ طلایی بیشتری نسبت به برنز دارد. این لوسترها از نظر متریال و آبکاری به انواع مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه به آن می پردازیم.

لوستر برنزی

1. لوستر سرامیکی

جنس بدنه این لوسترها از برنز و جنس شاخه های آن از سرامیک است. این لوسترها به این دلیل که طراحی های خاص و سنتی روی بدنه خود دارند، مورد استقبال افراد زیادی قرار دارند.

2. لوستر آنتیک

این لوسترها که به طرح برنزی نیز معروف هستند، از زاماک تولید می شوند و آبکاری بر روی آن ها آنتیک و مرغوب است. برای تشخیص اصل بودن فلز موجود در این لوسترها می توان مقداری از آبکاری آن را تراشید. اگر فلز زیرین آن روشن باشد، محصول از زاماک ساخته شده است.

یکی از ویژگی هایی که این محصول را خاص می کند، وجود سرپیچ در قسمت حباب یا کاسه زیر آن است. این سرپیچ ها به زیبایی بیشتر این لوسترها و هم چنین سالن پذیرایی و خانه شما می افزایند.

بخوانید!  36 عکس و مدل قاب عکس رومیزی و دیواری[چوبی،فانتزی و مدرن]

3. لوستر شاخه ای

این محصول قیمت بالاتری نسبت به سایر لوسترها دارد، چرا که در ساخت آن معمولا لاله به جای حباب بکار می رود و بر روی بدنه آن آبکاری طلا، نقره و یا آنتیک انجام می شود.

آبکاری لوسترهای برنزی

آب کاری نیز انواع مختلفی دارد که از جمله آن می توان به آبکاری کروم، طلایی و آنتیک از نظر رنگ و همچنین آبکاری فانتوکروم، الکتریکی و هیدروگرافی از نظر نحوه اعمال آن اشاره کرد.

آبکاری کروم یا اصطلاحا نقره به آب کاری می گویند که در آن فلز را به رنگ نقره ای در می آورند. آبکاری طلا نیز همان طور که از اسم آن نیز مشخص است، فلز را به رنگ طلایی در می آورند. در این باره می توان به سه شکل آب زرد، آب طلای 24 عیار و هم چنین آبکاری طلایی فورتیک اشاره کرد.

آبکاری آنتیک که در لوسترهای برنزی آنتیک نیز استفاده می شود، بسیار محبوب است. این آبکاری دارای تم طلایی است و حالتی کهنه کاری دارد که به لوستر حال و هوایی کهنه و قدیمی می بخشد.

لوستر سقفی LED

این لوسترها، در بدو ورود به ایران بسیار محبوب شدند، چرا که تا آن زمان کسی لوسترهایی با قابلیت کنترل از راه دور و هم چنین تغییر رنگ را ندیده بود. این اِلمان از یک سینی استیل یا آهن نازک و هم چنین لامپ های ریسه ای شکل که به آن لامپ LED می گویند تولید می شود.

لامپی که در این محصول بکار می رود معمولا دو نوع دارد. نوع اول آن دارای نوری یخی بدون تغییر رنگ می باشد، در صورتی که نوع دوم آن به رنگ های بنفش، آبی و قرمز تغییر رنگ می دهد. این لامپ ها برای تولید نور و روشنایی به به ترانس احتیاج دارند.

لوستر led

لوستر سقفی SMD

لوستر SMD نوعی لوستر سقفی است که از آن در خانه های مدرن استفاده می شود. متریال مورد استفاده در این اِلمان از چوب، شیشه یا فلز است که با توجه به دکوراسیون منزل می توان یکی از آن ها را انتخاب کرد.

لامپ مورد استفاده در این نوع لوسترها SMD بوده که یکی از زیرگروه های چراغ LED به شمار می رود با این تفاوت که نور بیشتری دارد. این لامپ ها ظاهری شبیه به سکه گرد دارند و در وات های 3، 5 و 10 تولید می شوند.

از مزایای این نوع لامپ ها می توان به روشنایی یکنواخت و ملایم بدون هیچ تیرگی خاصی اشاره کرد. این لامپ ها بسیار کم مصرف بوده و سر پیچ خور نیستند. این محصول مانند لوسترهای LED قابلیت پردازش نور با سه رنگ متفاوت آفتابی، مهتابی و ترکیبی را دارد.

لوستر سقفی اس ام دی

این اِلمان مانند چراغ های LED با ترانس کار می کند، اما نوع بدون ترانس آن نیز که با جریان مستقیم کار می کند هم در بازار موجود است. لوسترهای LED و SMD به خصوص در خانه هایی که امکان استفاده از لوسترهای آویز در آن وجود ندارد و یا فضا کم است پیشنهاد می شود.

لوستر سقفی مدرن

لوسترهای سقفی مدرن معمولا در اشکال ساده و مینیمال ساخته می شوند. این لوسترها تزئینات و زرق و برق های لوسترهای کریستال و برنزی را ندارند و از طراحی ساده ای برخوردار می باشند.

بخوانید!  انواع مدل های میز مدیریتی چه نام دارد؟ [کلاسیک،مدرن و ام دی اف]

امروزه برخی لوسترهای مدرن سقفی نیز تولید می شوند که اشکالی فانتزی و نامتعارف دارند و برای خانه هایی به سبک مدرن و مینیمالیسم بسیار مناسب اند. لوسترهای سقفی مدرن معمولا از قیمت پایین تری نسبت به لوسترهای کریستال و برنزی برخوردار می باشند.

لوستر سقفی مدرن
عکس ویژگی های لوستر سقفی

راهنمای انتخاب لوستر مناسب

اندازه و سایز مناسب یکی از عوامل مهمی است که در انتخاب لوستر مناسب اهمیت زیادی دارد. این اِلمان نه باید آن قدر بزرگ باشد که به طراحی و دکوراسیون داخلی خانه شما ضربه بزند، نه آن قدر کوچک باشد که اصلا به چشم نیاید. در ادامه به مواردی اشاره خواهیم کرد که به شما در انتخاب یک لوستر مناسب کمک می کند.

میزان روشنایی مناسب

بهتر است لوستری را انتخاب کنید که به محیط شما روشنایی لازم را بدهد. این اِلمان را می توانید در اندازه و تعداد شاخه های مختلف تهیه کنید.

برای خانه ها یا آپارتمان هایی که فضای بزرگی ندارند، بهتر است از لوسترهایی با لامپ های کمتر استفاده گردد، چرا که در صورت استفاده از تعداد لامپ های زیاد، روشنایی بیش از حد نیاز به محیط کوچک شما داده می شود که به همین دلیل مجبور به باز کردن تعدادی از لامپ ها خواهید شد. این موضوع خود از زیبایی لوستر شما می کاهد و به خانه شما ظاهری نامرتب می دهد.

لوستر سقفی

تعداد شاخه ها یا لامپ های مناسب

هنگامی که می خواهید لوستر مناسب را انتخاب کنید، به این نکته توجه داشته باشید که نور به کدام سمت می تابد. در لوسترهای سقفی نور معمولا به سمت دیوارها تابیده می شود و بیشتر برای خانه هایی مناسب است که سقفی کوتاه دارند. در بعضی دیگر از نمونه های آن نیز، نور لامپ می توان به سمت بالا یا پایین نیز باشد.

سایز مناسب لوستر

برای خانه هایی که فضای بزرگ و دلباز دارند از لوسترهای بزرگ و برای خانه هایی که کوچک هستند از لوسترهای کوچک تر استفاده کنید، چرا که استفاده از لوسترهای کوچک در فضای بزرگ علاوه بر این که به زیبایی فضای شما لطمه می زند، در فضای شما گم شده و به چشم نمی آید. همچنین در موقعیت برعکس آن، اگر از لوستر بزرگ در فضای کوچک استفاده شود هم ظاهری نامرتب و غیر استاندارد به خانه شما می دهد.

مدل لوستر سقفی

رنگ و سبک متناسب لوستر با فضای خانه

سبکی از لوستر که انتخاب می کنید باید متناسب با فضای خانه باشد. اگر فضای خانه شما کلاسیک است، بهتر است نمونه کریستالی، بزرگ و پرنور که با فضای خانه تان تناسب دارد را انتخاب کنید، اما اگر فضای خانه شما مدرن است، بهتر است لوستر هایی که از شیشه، فلز یا چوب ساخته شده است را استفاده کنید. رنگ لوستر نیز باید با وسایل و هم چنین فضای خانه هارمونی داشته باشد.

کلام پایانی

امروزه طراحی و دکوراسیون فضای خانه اهمیت زیادی پیدا کرده است. انتخاب لوستر مناسب برای هر کدام از قسمت های خانه نیز یکی از مواردی است که به زیبایی هرچه بیشتر خانه شما کمک می کند. لوسترهای سقفی یکی از انواع لوستر است که در انواع مختلف کلاسیک و مدرن تولید شده و می توان آن را با هر خانه ای تطبیق داد.