هادی سیم

آموزش رویت

یکی از مواردی که در زیبایی و جذابیت فضای داخل ساختمان نقش دارد قرنیز سنگی می باشد. آیا تاکنون به نوارهایی که دور تا دور دیوار کشیده شده اند دقت کردید؟

این نوارها قرنیز نام دارند و در انواع مختلف تولید می شوند. قرنیز در واقع نواری است که دیوار را از کف ساختمان جدا می کند و با طرح ها، رنگ ها و جنس های متنوع به کفپوش زیبایی خاص می بخشد.

قرنیزسنگی، قرنیز سرامیکی، قرنیز پی وی سی و قرنیز MDF از جمله قرنیزهایی هستند که مورد استفاده قرار می گیرند و زیبایی خود را در طراحی داخلی به نمایش می گذارند.

در خانه هایی که کف آن ها با لمینت یا پارکت پوشیده شده از قرنیز ام دی اف و یا قرنیز PVC استفاده می شود. اما برای کفپوش سنگی یا سرامیکی، قرنیزسنگی بهترین انتخاب می باشد.

این مصالح از جمله قرنیزهایی است که می توان آن را در ساختمان های مختلف استفاده نمود. در حال حاضر در ساختمان های مدرن از قرنیزهای حرارتی یا همان رادیاتور قرنیزی استفاده می شود. این قرنیزها نه تنها خط اتصال دیوار به کفپوش را زیباتر نشان می دهند، بلکه حرارت مورد نیاز برای ساختمان را نیز در فصول سرد سال فراهم می نمایند.

انتخاب جنس قرنیز با توجه به جنس کفپوش صورت می گیرد. از این رو متناسب با نوع کفپوش می توان نسبت به نصب قرنیز دیواری اقدام نمود. با این مقدمه، در ادامه این نوشته از ساختمانچی به بررسی قرنیزهای سنگی می پردازیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

قرنیز سنگی چیست؟

دیوارهای گچی از مقاومت لازم در برابر نم و رطوبت برخوردار نیستند. از این رو به منظور جلوگیری از رسیدن رطوبت به آن ها سنگ پلاک یا قرنیزسنگی مورد استفاده قرار می گیرد.

ارتفاع آن 10 سانتی متر است. این سنگ نه تنها از دیوار محافظت می کند بلکه زیبایی خاصی به کفپوش ساختمان می بخشد. نوع سنگی از جمله قرنیزهایی است از گذشته تاکنون مورد استفاده قرارگرفته است.

بخوانید!  چطور شومینه هیزمی بسازیم؟

در گذشته سنگ قرنیز به صورت ساده به کار می رفت. اما در حال حاضر با استفاده از دستگاه های CNC می توان طرح های بسیار زیبایی بر روی آن ایجاد نمود و جذابیت آن را دوچندان کرد.

معایب قرنیز سنگی

هر چند قرنیزهای سنگی ساده و طرح دار بسیار زیبا هستند و در کنار کفپوش های سنگی جلوه بسیار زیبایی پیدا می کنند، اما آن ها معایبی را نیز در بردارند از جمله:

  • سنگ از جمله مصالحی است که از دوام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار می باشد. اما هنگامی که برای ساخت قرنیز استفاده می شود به علت ساب خوردگی، استحکام آن کم می شود.
  • قرنیزهای سنگی در مقایسه با سایر قرنیزها قیمت بالاتری دارند.
  • رنگ بندی سنگ های قرنیز محدود است.
  • اصولاً این قرنیزها دارای طول بلندی هستند و همواره احتمال شکستگی سنگ هنگام کار با ابزار وجود دارد.
  • پرت آن بالاست و به علت داشتن خلل و فرج ظاهر قرنیز یکدست و یکنواخت نخواهد بود.
مدل قرنیز سنگی

انواع سنگ قرنیز

سنگ هایی که در امور ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند دارای انواع مختلف با ویژگی های منحصربفرد هستند که برای آشنایی با آن ها می توانید به نوشته انواع سنگ ساختمانی مراجعه نمائید. از بین تمام سنگ ها، سنگ مرمریت و سنگ تراورتن رایج ترین سنگ های ساختمانی هستند.

سنگ تراورتن به دلیل مقاومت بسیار بالا هم در نمای خارجی ساختمان و هم در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتی که سنگ مرمریت مقاومت پایینی دارد و تنها برای مصارف داخل ساختمان کاربرد به کار می رود.

اصولاً جنس قرنیز را از جنس همان سنگی انتخاب می کنند که برای کفپوش استفاده می شود. در کل برای قرنیز می توان از سنگ تراورتن، سنگ چینی، سنگ گرانیت و سنگ مرمریت استفاده نمود که انتخاب رنگ آن ها به معمار ساختمان بستگی دارد. اصولاً رنگ قرنیز کمی متفاوت از کفپوش سنگی انتخاب می شود.

بخوانید!  رنگ نانو و عایق کاری با آن

عوامل موثر بر قیمت سنگ قرنیز ساختمانی

سنگ های طبیعی و سنگ های مصنوعی هر کدام دارای مزایا و قابلیت های منحصربفرد خود هستند. از این رو قیمت آن ها نیز متفاوت است. قیمت سنگ قرنیز ساختمانی با توجه به نوع سنگ و ضخامت آن تعیین می شود.

برای مثال قیمت سنگ قرنیز مرمریت در مقایسه با قیمت سنگ قرنیز گرانیت بالاتر می باشد. سنگ های مصنوعی نیز در مقایسه با سنگ های طبیعی از نظر اقتصادی مقرن بصرفه تر هستند.

با پیشرفت علم سنگ های مصنوعی تا حد زیادی شبیه به سنگ های طبیعی تولید می شوند. اما باز هم تفاوت هایشان از نزدیک مشخص است. همه سنگ های طبیعی از یکدیگر متفاوت اند، اما در مورد سنگ مصنوعی این گونه نیست.

کلام پایانی

آن چه در این نوشته از ساختمانچی به بیان آن پرداختیم، ارائه نکاتی در خصوص معرفی قرنیزهای سنگی، مزایا، معایب و کاربرد آن ها در دکوراسیون داخلی خانه می باشد.

آیا شما در خانه خود از این قرنیزها استفاده کرده اید؟ در صورت تمایل تجربیات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

دلیل استفاده از قرنیزسنگی چیست؟

علاوه بر ایجاد زیبایی، دیوارهای گچی از مقاومت لازم در برابر نم و رطوبت برخوردار نیستند، از این رو به منظور جلوگیری از رسیدن رطوبت به آن ها سنگ پلاک یا قرنیز سنگی مورد استفاده قرار می گیرد.

مقاومت سنگ قرنیز چقدر است؟

سنگ از جمله مصالحی است که از دوام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار می باشد، اما هنگامی که برای ساخت قرنیز استفاده می شود به علت ساب‌خوردن، استحکام آن کم می شود.

از چه نوع سنگی برای تولید قرنیزسنگی استفاده می شود؟

در کل برای قرنیز می توان از سنگ تراورتن، سنگ چینی، سنگ گرانیت و سنگ مرمریت استفاده نمود.