هادی سیم

آموزش رویت

یکی از بخش هایی که در طراحی دکوراسیون داخلی منزل مورد توجه واقع می شود دیوارپوش است. دیوار به عنوان جداکننده فضا می باشد که علاوه بر این نقش می تواند یک عنصر دکوراتیو نیز محسوب شود.

امروزه استفاده از دیوارپوش در ساختمان از محبوبیت ویژه ای در بین صاحب خانه ها برخوردار است. آن ها نه تنها در ساختمان های نوساز بلکه برای بازسازی دیوارهای قدیمی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

دیوار پوش باعث می شود دکوراسیون داخلی خانه جلوه بیشتری پیدا کند و زیباتر شود. آن ها از لحاظ جنس و ظاهر از تنوع بالایی برخوردار هستند و قابلیت های خاص خود را دارند. انتخاب دیوارپوش با توجه به کارکرد و ویژگی های آن متفاوت می باشد.

دیوارپوش ها به دو دسته دیوارپوش های داخلی و خارجی تقسیم می شوند. از ویژگی های بارز دیوار پوش های خارجی می توان به مقاومت بالای آن ها در برابر عوامل محیطی مانند بارش باران و تابش نورخورشید اشاره کرد.

آجر، سنگ، ورق های کامپوزیت و … از نمونه دیوارپوش های خارجی می باشند. در مقابل دیوار پوش های داخلی از تنوع بیشتری برخوردار بوده و پاسخگوی سلیقه های مختلف می باشند. از این رو رقابت در بین تولیدکنندگان برای ایجاد طرح های متنوع و زیبا بسیار بالا است.

دیوارپوش ها بر اساس جنس خود دارای قیمت های متفاوتی می باشند، بنابراین قبل از خرید آن ها بهتر است با انواع دیوار پوش ها و ویژگی های آن ها آشنا شوید، سپس به فروشگاه ها و یا نمایندگی های شهر خود مراجعه نموده و نسبت به خرید اقدام کنید. برای آشنایی با انواع دیوارپوش های داخلی با ساختمانچی همراه باشید.

انواع دیوارپوش

دیوار پوش‌ها از نظر جنس و متریال دارای انواع مختلفی هستند:

دیوارپوش چوبی

دیوار پوش های چوبی از مقاومت بالایی برخوردار هستند، اما برای نگهداری طولانی مدت بهتر است از روکش های مختلف برای آن ها استفاده نمود. این نوع دیوارپوش عایق صدا و حرارت نیز می باشد و برای نصب آن نیاز به زیرسازی نیست.

امروزه به دلیل گران بودن چوب و به منظور حفظ محیط زیست از چوب های مصنوعی مانند ام دی اف در ساخت دیوار پوش استفاده می شود.

در ساخت دیوارپوش چوبی از تخته های پهن و باریک از جنس چوب در رنگ های مختلف استفاده می شود. این دیوار پوش را می توان به صورت عمودی و افقی نصب کرد.

نصب دیوارپوش چوبی

برای نصب دیوارپوش های چوبی، در ابتدا به یک پلان کلی از دیوارها که بر اساس مشخصات دیوار طراحی می شود، نیاز داریم. در مرحله بعد نوبت به کنترل سفت کاری می رسد.

در این مرحله سطح زیر کار بررسی می شود و در صورت وجود فرورفتگی و یا برجستگی به تعمیر آن می پردازند و سپس بستر زیرکاری اجرا می شود.

دراین مرحله قطعات چهار تراش از جنس چوب های ام دی اف و نئوپان روی دیوار نصب می شوند تا دیوار پوش ها به درستی روی دیوار نصب شوند. این قطعات به صورت موازی و در فواصل منظم در کنار هم قرار می گیرند.

در مرحله آخر نوبت به نصب قطعات دیوارپوش می رسد. در روشی دیگر، دیوار پوش ها بدون واسطه و بدون نیاز به زیرکاری مستقیما بر روی دیوار نصب می شوند.

دیوارپوش چوبی

دیوارپوش چرمی

استفاده از دیوارپوش چرمی در لابی هتل ها، مجتمع های تجاری، مسکونی و مهدکودک ها رایج می باشد. این نوع دیوار پوش عایق مناسبی در برابر حریق و صدا است و دارای طرح های سه بعدی می باشد.

نصب دیوارپوش چرمی

نصب دیوار پوش های چرمی به دو روش صورت می گیرد. در روش اول از چسب های صنعتی که هم روی سطح مورد نظر و هم پشت دیوارپوش زده شده، استفاده می شود.

در این روش بعد از چسب زدن اجازه می دهیم چسب کمی خشک شود. سپس با دقت دیوارپوش چرمی را روی دیوار قرار می دهیم و بعد از اطمینان از درست قرارگرفتن آن، با ایجاد فشار دیوار پوش را کاملا به دیوار می چسبانیم.

در روش دوم نیازی به استفاده از چسب های صنعتی نیست، چرا که برخی تولیدکنندگان در هنگام تولید این دیوار پوش ها، چسب مخصوصی پشت آن ها تعبیه می کنند که تنها با کندن ورق محافظ می توان آن را به دیوار چسباند.

دیوارپوش چرمی

دیوارپوش سه بعدی

استفاده از دیوارپوش سه بعدی جلوه بی نظیری به دکوراسیون خانه شما می بخشد. این دیوار پوش ها از خاصیت ضد حریق برخوردار هستند و در برابر نفوذ آب مقاوم می باشند.

اگر از دیوارپوش های سه بعدی در طراحی خانه استفاده نمودید، از اجرای یک نورپردازی بی نقص غافل نشوید، چرا که نورپردازی مناسب باعث ایجاد نمای چشمگیری می شود.

نصب دیوارپوش سه بعدی

در نصب دیوار پوش های سه بعدی ابتدا باید زیرسازی مناسب صورت گیرد. برای این کار سینی زیرکار پانل ها را با استفاده از پیچ و رول پلاک در محل مورد نظر نصب می کنیم. بعد از انجام زیرسازی در صورت نیاز، سیم کشی مربوط به نورپردازی را انجام می دهیم و سپس پانل دیوار پوش سه بعدی را در جای خود می گذاریم.

عکس انواع دیوارپوش و مزایا و معایب هر یک[+نحوه نصب آنها]

دیوارپوش سنگی

امروزه استفاده از انواع سنگ طبیعی و مصنوعی به عنوان دیوار پوش به میزان چشمگیری رواج پیدا کرده است. از دیوارپوش های سنگی برای نقاط کانونی خانه مانند دیوار پشت تلویزیون و یا اطراف شومینه استفاده می شود. از ویژگی های این دیوار پوش ها می توان به مقاومت بالای آن ها در برابر ضربه و هرگونه خراشیدگی اشاره کرد.

بخوانید!  کابینت درب شیشه ای آشپزخانه

نصب دیوارپوش سنگی

برای نصب دیوارپوش های سنگی در ابتدا چسب سیمان را با استفاده از ماله به سطح مورد نظر بمالید. مراقب باشید چسب سیمان را تنها به قسمت کوچکی بمالید تا فرصت چسباندن سنگ قبل از خشک شدن چسب را داشته باشید. سپس به همین ترتیب شروع به چسباندن دیوار پوش های سنگی کنید.

برای بالا و صاف نگه داشتن سنگ های تزئینی، از میخ تثبیت استفاده نمایید. به منظور پرکردن فاصله ها نیز می توانید مخلوط چسب با رنگ سنگ تزئینی به کار ببرید. برای این کار قلمو آغشته به این مخلوط را روی سنگ مالیده و به آن ضربه بزنید.

سپس برای همانند سازی رنگ چسب و رنگ سنگ از پتینه و رنگ استفاده کنید. این کار را به وسیله تکه ای از پارچه انجام دهید. در مرحله آخر، درزگیری که توسط کارخانه سازنده تولید شده است را درون آب پاش بریزید و روی سطح مورد نظر بپاشید.

دیوارپوش آلومینیومی

دیوارپوش های آلومینیومی از قطعات آلومینیوم کامپوزیت تشکیل شدند. ضخامت این قطعات 4 میلی متر می باشد. این نوع دیوارپوش در انواع تک رنگ، ترکیبی و طرح دار در دسترس می باشد.

قطعات آلومینیومی این دیوار پوش ها به راحتی توسط چسب قدرتمندی که پشت آن ها وجود دارد، به دیوار می چسبند.

نصب دیوارپوش آلومینیومی

نصب دیوار پوش های آلومینیومی به دو روش صورت می گیرد. در روش اول اگر سطح مورد نظر صاف و بدون هرگونه فرورفتگی و بیرون زدگی باشد، پانل های آلومینیومی مستقیما روی دیوار نصب می شوند.

در روش دوم، اگر سطح مورد نظر نیاز به زیرسازی داشته باشد ابتدا با استفاده از پروفیل امگا شکل زیر سازی صورت می گیرد و سپس به نصب دیوار پوش آلومینیومی می پردازیم.

دیوارپوش آلومینیومی

دیوارپوش کاغذی

دیوارپوش کاغذی که عموماً با نام کاغذ دیواری آن را می شناسیم، در طرح ها و رنگ های متنوع وجود دارد. کاغذ دیواری ها انواع مختلفی دارند. برای آشنایی بیشتر با این دیوار پوش به مطالب مربوط به کاغذ دیواری در این سایت دیدن نمائید و با جزئیات آن ها بیش تر آشنا شوید.

نصب کاغذ دیواری

برای نصب کاغذ دیواری ابتدا سطح زیرین را صاف و صیقلی می کنیم. سپس با یک لایه چسب روی دیوار را می پوشانیم. در مرحله بعد، کاغذ دیواری ها را 5 سانتی متر بیشتر از ارتفاع مورد نظر برش می دهیم و پشت آن ها را به چسب آغشته می نماییم.

در مرحله بعد شروع به چسباندن کاغذ دیواری ها از گوشه دیوار می کنیم. ردیف ها را مرتب و به درستی در کنار یکدیگر قرار می دهیم. در مرحله آخر از یک اسفنج تمیز نم دار برای پاک کردن چسب های بین درزها استفاده می کنیم.

دیوارپوش پی وی سی

این نوع دیوار پوش که در ساخت آن از پی وی سی استفاده می شود، در رنگ، طرح و ابعاد مختلف در دسترس می باشد. دیوارپوش PVC بسیار با دوام بوده و در برابر نفوذ آب و آلودگی نیز بسیار مقاوم می باشد.

از ویژگی های این دیوارپوش ها می توان به قابل شستشو بودن آن ها اشاره کرد. استفاده از دیوارپوش پی وی سی در طولانی مدت مقرون به صرفه است، زیرا این دیوار پوش ها عمر بالایی دارند و برای تمامی فضاها مناسب می باشند.

نصب دیوارپوش PVC

برای نصب دیوار پوش های پی وی سی، در ابتدا نیاز به یک سطح صاف و هموار داریم. از این رو در مرحله اول شروع به زیرسازی می کنیم. در مرحله بعد برای قسمت هایی که دیوار خم یا قوس دارد شروع به قوس دادن دیوارپوش ها می کنیم.

سپس از طریق وصل کردن دیوار پوش ها به یکدیگر با کمک پیچ و مهره شروع به مقاوم کردن دیوارپوش ها می کنیم. در مرحله آخر به نصب قرنیز می پردازیم.

دیوارپوش پی وی سی

دیوارپوش فایبرگلاس

فایبرگلاس یا همان الیاف شیشه نوعی متریال طبیعی است که از مواد غیرسمی نظیر کربنات، سیلیس، کوارتز و دولومیت تشکیل می شود. دیوارپوشی که از این نوع الیاف تولید می شود، به شکل پارچه ای پر از تار و پود است که مقاومت و استحکام آن بسیار بالا می باشد.

فایبرگلاس ماده ای بادوام و مقاوم در برابر مواد شیمیایی است و حرارت هیچگونه آسیبی به آن وارد نمی کند. دیوارپوش های فایبرگلاس غیرقابل اشتعال هستند و می توان آنها را در انواع ساختمان ها با کاربری متفاوت نصب نمود.

از مزایای منحصربفرد این دیوارپوش در مقایسه با سایر دیوارپوش ها سرعت بالای اجرا، صرفه جویی در هزینه، وقت و عمر طولانی می باشد.

عمر مفید این محصول 20سال است و با خیالی آسوده می توان آن را در ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی، تفریحی، بهداشتی و … مورد استفاده قرار داد.

دیوارپوش فایبرگلاس

دیوارپوش فایبرگلاس به راحتی برجستگی ها و تورفتگی های سطح دیوار را پوشش می دهد و نیازی به زیرسازی قبل از نصب ندارد.

این محصول سطحی صاف و یکدست بر روی دیوار ایجاد می کند و درزها و ترک های آن را پنهان می نماید و همچنین قابلیت رنگ آمیزی دارد.

در تولید دیوارپوش فایبرگلاس از مواد سمی و خطرناک استفاده نمی شود، از این رو این دیوارپوش ها دوستدار محیط زیست هستند و هیچ آلودگی ایجاد نمی کنند.

بخوانید!  26 نکته ایمنی مهم در نصب دودکش بخاری و شومینه

علاوه بر آن این دیوارپوش نوعی دیوارپوش ضدآب است و بهترین گزینه برای فضاهای مرطوب به شمار می آید. به علت وجود الیاف شیشه در ساختار این دیوارپوش ها می توان آنها را به عنوان عایق اکوستیک در نظر گرفت.

دیوارپوش فایبرگلاس عایق خوبی برای کاهش سر و صدا و جلوگیری از انتقال صوت به ساختمان مجاور است. علاوه بر عایق صوتی، این محصول عایق حرارتی نیز محسوب می شود.

دیوارپوش آکوستیک

استفاده از این پوشش برای فضاهایی مانند اتاق جلسات، آمفی تئاتر و به طور کلی مکان هایی که نیاز به جذب صوت دارند، مناسب می باشد. پوشش های آکوستیک از پارچه هایی از جنس پلی استر و اولفین تولید می شوند.

دیوارپوش اکوستیک

نصب دیوارپوش آکوستیک

برای نصب پوشش آکوستیک ابتدا دیوار مورد نظر را اندازه گیری کنید. سپس پنل دیواری را برش دهید. توجه داشته باشید که برای جلوگیری از آسیب به دیوار، پوشش آکوستیک را مستقیما روی دیوار نصب نکنید؛ برای این کار نیاز به پنل های دیواری دارید.

در مرحله سوم شروع به برش فوم آکوستیک کنید، سپس آن ها را بر روی پنل های دیواری نصب نمایید. برای این کار می توانید از میخ و چسب استفاده کنید.

پانل بتنی

پانل های بتنی با قالب های گوناگون در طرح، رنگ و شکل های مختلف تولید می شوند. این پانل ها به صورت تخت و یا سه بعدی هستند و  ضخامتی حدود 4 میلی متر دارند و برای نصب آن ها از چسب استفاده می شود.

دیوارپوش بتنی

محل های مختلف نصب دیوارپوش در ساختمان

دیوارپوش راهرو منزل

طراحی قسمت ورودی خانه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از انواع دیوار پوش می توان در طراحی این قسمت به بهترین شکل استفاده نمود.

اگر سقف فضای ورودی کوتاه باشد، می توان با نصب دیوارپوش به صورت عمودی به بلندترکردن آن کمک کرد. نصب افقی دیوار پوش ها نیز می تواند در جهت طولانی ترکردن راهرو تاثیر گذار باشد.

دیوارپوش راهرو

دیوارپوش اتاق نشیمن

دیوارپوش اتاق نشیمن بسیار حائز اهمیت می باشد. در اتاق نشیمن، می توان از یک دیوار پوش و رنگ در کنار یکدیگر استفاده کرد. برای مثال دیوار پشت تلویزیون را می توان با دیوارپوش آجری یا سنگی تزئین نمود و برای دیوارهای دیگر از کاغذ دیواری استفاده کرد.

دیوارپوش اتاق نشیمن

دیوارپوش آشپزخانه

انتخاب دیوار پوش مناسب برای آشپزخانه نیاز به دقت فراوانی دارد. از آن جا که محیط آشپزخانه به دلیل وجود بخار غذا  مرطوب می باشد و لکه های چربی نیز ممکن است به دیوار بچسبد باید توجه داشت از دیوارپوش ضد آب و قابل شستشو استفاده کرد.

همان طور که در قسمت انواع دیوار پوش گفتیم، استفاده از دیوار پوش های شیشه ای برای پرکردن فضای کابینت ها بسیار مناسب می باشند.

دیوارپوش اتاق خواب

دیوارپوش اتاق خواب

استفاده از دیوار پوش ها برای اتاق خواب از محبوبیت زیادی در میان افراد مختلف برخوردار است. در طراحی اتاق خواب گاهی تنها یک دیوارپوش برای تزئین دیوار به کار می رود و بقیه دیوارها را با رنگ می پوشانند. هم چنین استفاده از دیوار پوش در فضای پشت تخت خواب نیز جلوه زیبایی خواهد داشت.

دیوارپوش اتاق خواب

قیمت دیوارپوش

قیمت دیوارپوش با توجه به جنس و برند آن متفاوت می باشد. امروزه شرکت های بسیاری در زمینه تولید دیوار پوش فعالیت می کنند. از این رو این امکان برای مشتریان فراهم است با توجه به قیمت و تنوع طرح نمونه ای مناسب از آن را انتخاب و در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار دهند.

مراکز خرید دیوارپوش در سراسر کشور

مرکز خرید دیوارپوش در تهران

خیابان سهروردی

در خیابان سهروردی شمالی، جدیدترین محصولات مربوط به تغییر دکوراسیون و طراحی داخلی از جمله کاغذ دیواری، دیوار پوش، کفپوش، کابینت و … عرضه می شوند. این محصولات بسیار متنوع بوده و مطابق با سلیقه تمام افراد می باشند.

ممکن است قیمت انواع لوازم و تجهیزات طراحی داخلی در فروشگاه های این منطقه کمی گران تر از مغازه های سطح شهر باشد اما مطمنا جدیدتر و مدرن تر خواهند بود. بنابراین اگر قصد انجام یک تغییر دکوراسیون کلی را دارید بهتر است به خیابان سهروردی شمالی مراجعه کنید.

مرکز خرید دیوارپوش در اصفهان

خیابان شریف واقفی و خیابان هشت بهشت غربی

در سطح شهر اصفهان فروشگاه های متعددی برای خرید و فروش لوازم دکوراسیون داخلی از جمله دیوار پوش وجود دارند.

این مغازه ها به صورت پراکنده هستند و در خیابان های مختلف قرار دارند. اما در خیابان شریف واقفی و خیابان هشت بهشت غربی می توان چند فروشگاه دکوراسیون داخلی منزل را در کنار هم یافت و محصول مورد نظر را خریداری نمود.

مرکز خرید دیوارپوش در مشهد

بلوار فلسطین جزء خیابان های منطقه یک مشهد محسوب می شود که می توان در آن انواع لوازم و تجهیزات تغییر دکوراسیون از جمله پارکت، موکت، دیوار پوش، کفپوش، مدل های مختلف پرده و … را پیدا کرد.

بلوار فلسطین از شرق به خیابان راهنمایی، از غرب به بلوار خیام، از شمال به بلوار شهید دستغیب و از جنوب به بلوار ملک‌ آباد متصل می شود.

کلام پایانی

امیدواریم این مقاله به شناخت هرچه بیشتر و بهتر شما کاربران عزیز در خصوص انواع دیوارپوش و مزایا و معایب هرکدام کمک کرده باشد. نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را در این خصوص با اهالی ساختمانچی در میان بگذارید.